E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συρία: Επέζησε από βόμβα και πήγε στην... κηδεία του!

Σύνηθες φαινόμενο...

Δημοσίευση 22/8/2015 | 00:00

Συρία: Επέζησε από βόμβα και πήγε στην... κηδεία του!

Στον Μοχάμαντ Ραϊχάν, από την πόλη Ντούμα της Συρίας, η μοίρα έπαιξε ένα πολύ παράξενο παιχνίδι. Ενώ βρισκόταν στην αγορά της πόλης, μια έκρηξη βόμβας τον έριξε κάτω από έναν σωρό ερείπια. Καθώς πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο σ' αυτές τις περιοχές, ο Μοχάμαντ θεωρήθηκε σχεδόν αμέσως νεκρός, αφού οι έρευνες διάσωσης είναι εντελώς υποτυπώδεις.

Στην έκρηξη αυτή, που έγινε την Κυριακή, σκοτώθηκαν πάνω από 117 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 16 παιδιά. Για την οικογένεια του Μοχάμαντ ήταν φυσιολογικό να θεωρηθεί και αυτός ένας από τα θύματα, αφού δεν γύρισε σπίτι. Όμως ο Μοχάμαντ κατάφερε να επιβιώσει επί 36 ώρες κάτω από τα ερείπια. Και μπόρεσε τελικά να συρθεί ξανά στην επιφάνεια, και να περπατήσει ως το σπίτι του.

Εκεί τον περίμενε μία μεγάλη έκπληξη. Οι συγγενείς και η οικογένειά του είχαν ήδη ετοιμάσει την κηδεία του και είχαν αρχίσει την τελετή, θρηνώντας τον χαμό του. Η έκπληξή τους, όπως είναι φυσικό, ήταν μεγάλη, το ίδιο και η χαρά, όταν ανακάλυψαν ότι ο Μοχάμαντ τελικά ήταν ζωντανός, μαζί τους.

Μπορεί η ιστορία αυτή να μοιάζει μυθιστορηματική για πολλούς από εμάς, όμως, όπως υποστηρίζουν οι διεθνείς οργανώσεις που βρίσκονται ακόμα στη Συρία, αποτελεί μία συνήθη ιστορία. Κι αυτό, γιατί μετά από εκρήξεις βομβών και επιθέσεις ισλαμιστών, οι οικογένειες των αγνοουμένων δεν έχουν τα μέσα, ούτε τον χρόνο να αναζητήσουν τους δικούς τους.
Έτσι, αντίστοιχες ιστορίες με εξαφανισμένους που επιστρέφουν μετά από καιρό υπάρχουν πολλές, με πιο χαρακτηριστική εκείνη ενός τρίχρονου κοριτσιού, που ενώ του είχαν κάνει την κηδεία, το ανακάλυψαν εντελώς τυχαία ζωντανό μετά από αρκετές ημέρες, να κρύβεται μέσα στα ερείπια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science Χτες
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα Χτες
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011