E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συρία: Επέζησε από βόμβα και πήγε στην... κηδεία του!

Σύνηθες φαινόμενο...

Δημοσίευση 22/8/2015 | 00:00

Συρία: Επέζησε από βόμβα και πήγε στην... κηδεία του!

Στον Μοχάμαντ Ραϊχάν, από την πόλη Ντούμα της Συρίας, η μοίρα έπαιξε ένα πολύ παράξενο παιχνίδι. Ενώ βρισκόταν στην αγορά της πόλης, μια έκρηξη βόμβας τον έριξε κάτω από έναν σωρό ερείπια. Καθώς πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο σ' αυτές τις περιοχές, ο Μοχάμαντ θεωρήθηκε σχεδόν αμέσως νεκρός, αφού οι έρευνες διάσωσης είναι εντελώς υποτυπώδεις.

Στην έκρηξη αυτή, που έγινε την Κυριακή, σκοτώθηκαν πάνω από 117 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 16 παιδιά. Για την οικογένεια του Μοχάμαντ ήταν φυσιολογικό να θεωρηθεί και αυτός ένας από τα θύματα, αφού δεν γύρισε σπίτι. Όμως ο Μοχάμαντ κατάφερε να επιβιώσει επί 36 ώρες κάτω από τα ερείπια. Και μπόρεσε τελικά να συρθεί ξανά στην επιφάνεια, και να περπατήσει ως το σπίτι του.

Εκεί τον περίμενε μία μεγάλη έκπληξη. Οι συγγενείς και η οικογένειά του είχαν ήδη ετοιμάσει την κηδεία του και είχαν αρχίσει την τελετή, θρηνώντας τον χαμό του. Η έκπληξή τους, όπως είναι φυσικό, ήταν μεγάλη, το ίδιο και η χαρά, όταν ανακάλυψαν ότι ο Μοχάμαντ τελικά ήταν ζωντανός, μαζί τους.

Μπορεί η ιστορία αυτή να μοιάζει μυθιστορηματική για πολλούς από εμάς, όμως, όπως υποστηρίζουν οι διεθνείς οργανώσεις που βρίσκονται ακόμα στη Συρία, αποτελεί μία συνήθη ιστορία. Κι αυτό, γιατί μετά από εκρήξεις βομβών και επιθέσεις ισλαμιστών, οι οικογένειες των αγνοουμένων δεν έχουν τα μέσα, ούτε τον χρόνο να αναζητήσουν τους δικούς τους.
Έτσι, αντίστοιχες ιστορίες με εξαφανισμένους που επιστρέφουν μετά από καιρό υπάρχουν πολλές, με πιο χαρακτηριστική εκείνη ενός τρίχρονου κοριτσιού, που ενώ του είχαν κάνει την κηδεία, το ανακάλυψαν εντελώς τυχαία ζωντανό μετά από αρκετές ημέρες, να κρύβεται μέσα στα ερείπια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία Χτες
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος Χτες
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος Χτες
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική Χτες
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα Χτες
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος Χτες
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε