E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: Πατέρας κουνούσε τον 3χρονο γιο του κι εκείνος γλίστρησε από τον 4ο όροφο

Ο 37χρονος Βρετανός που κουνούσε το παιδί του δεξιά κι αριστερά ενώ περίμεναν το ασανσέρ συνελήφθη και κρατείται υπό κράτηση

Δημοσίευση 15/7/2026 | 20:41

Κύπρος: Πατέρας κουνούσε τον 3χρονο γιο του κι εκείνος γλίστρησε από τον 4ο όροφο
Ian MacKay / Pexels

Ένας 37χρονος Βρετανός πατέρας συνελήφθη και κρατείται για οκτώ ημέρες, έπειτα από τον θανάσιμο τραυματισμό του 3χρονου γιου του, ο οποίος έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου στην περιοχή Χλώρακας, κοντά στην Πάφο, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ο πατέρας κρατούσε το παιδί από τη μέση και το κουνούσε, ενώ περίμεναν έξω από το δωμάτιό τους στον τέταρτο όροφο. Υπό συνθήκες που διερευνώνται, το παιδί γλίστρησε από την αγκαλιά του και έπεσε από ανοιχτό παράθυρο που βρισκόταν δίπλα τους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το παράθυρο, διαστάσεων περίπου 1,20 μέτρων στο πλάτος και 2,40 μέτρων στο ύψος, βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο σημείο όπου στέκονταν. Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο τμήμα του να είχε παραμείνει ανοιχτό χωρίς να το αντιληφθεί ο πατέρας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το παιδί έπεσε από το παράθυρο του διαδρόμου και κατέληξε στην κύρια βεράντα του ξενοδοχείου στον πρώτο όροφο. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 18:40, όταν το παιδί είχε ήδη μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας και ο παππούς του παιδιού είχαν βγει από τα δωμάτιά τους και περίμεναν τον ανελκυστήρα για να πάνε για δείπνο, όταν συνέβη το δυστύχημα.

Το τρίχρονο αγόρι υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα, σύμφωνα με τα ιατρικά ευρήματα. Η νεκροψία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο πατέρας ήταν αρνητικές.

Ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο

Κατά την εμφάνισή του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το πρωί της Δευτέρας, ο 37χρονος ξέσπασε σε λυγμούς και η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά, καθώς αδυνατούσε να συγκρατήσει τη συναισθηματική του φόρτιση.

Η Αστυνομία ζήτησε και έλαβε διάταγμα οκταήμερης κράτησης προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες. Ο πατέρας ερευνάται για αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια και επικίνδυνες ή απερίσκεπτες ενέργειες. Σε περίπτωση άσκησης δίωξης και καταδίκης, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει έως και τέσσερα έτη.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει πέντε καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Βύρων Βύρωνος, ανέφερε ότι ο πατέρας ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος πριν από την ολοκλήρωση της οκταήμερης κράτησης, εφόσον οι ανακριτικές ενέργειες ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Στο μικροσκόπιο και τα μέτρα ασφαλείας του ξενοδοχείου

Ο ποινικολόγος Ανδρέας Χρήστου επεσήμανε ότι η διερεύνηση δεν περιορίζεται μόνο στις ενέργειες του πατέρα, αλλά οφείλει να εξετάσει και τις συνθήκες ασφαλείας του ξενοδοχείου. Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές πρέπει να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν επαρκή μέτρα που θα απέτρεπαν την πρόσβαση ενός μικρού παιδιού στο παράθυρο.

«Εάν όχι, τότε ευθύνη μπορεί να αναζητηθεί και από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ή από το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που τελικά άφησαν το παράθυρο ανοιχτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις για τη σύλληψη

Η απόφαση για τη σύλληψη και την οκταήμερη κράτηση του πατέρα έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στην Κύπρο, με τοπικά μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου μέτρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κως: Ανήλικη νεκρή έπειτα από ανατροπή τζετ σκι κοντά στο Μποντρούμ

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε η ανήλικη ανετράπη κοντά στο Μποντρούμ της Τουρκίας - το κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό

Τρεις νεκροί από το σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική: Έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας, λίγο μετά τη σύζυγο και το βρέφος τους

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το όχημα με πινακίδες Μολδαβίας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Αγίου Νικολάου

Μάρω Κοντού: Την Παρασκευή στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της, η τελευταία της επιθυμία

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κινηματογράφο και το θέατρο

Διχάζει τη Βρετανία νέα κούκλα εγκυμοσύνης με αφαιρούμενη κοιλιά: «Το σχεδίασε άνδρας;», δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Φορώντας ένα ροζ με λευκό ριγέ φόρεμα και ένα τζιν μπουφάν, η κούκλα συναγωνίζεται την Μπάρμπι με τα μακριά ξανθά μαλλιά και το ροζ κραγιόν της - Μέσα στην κοιλιά της έχει αμνιακό σάκο με μωρό

Κύπρος: Πατέρας κουνούσε τον 3χρονο γιο του κι εκείνος γλίστρησε από τον 4ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο 37χρονος Βρετανός που κουνούσε το παιδί του δεξιά κι αριστερά ενώ περίμεναν το ασανσέρ συνελήφθη και κρατείται υπό κράτηση

Βαλένθια: Πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος – Η συγκλονιστική στιγμή σε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση, οι ένοικοι είχαν προλάβει να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους

Χαλκιδική: Γυναίκα και βρέφος νεκρά σε τροχαίο – Δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τραγωδία χωρίς τέλος στην άσφαλτο της Χαλκιδικής

Παραιτήθηκε μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αργους‑Μυκηνών μετά τη στήριξη του δημάρχου στους αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο ‑ The Press Project

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Την παραίτησή της από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργους-Μυκηνών υπέβαλε η γιατρός Αναστασία (Σάσα) Αργυροπούλου, μετά την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση υποστήριξης του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου προς του αστυνομικούς που…

Ποιος είναι ο «υπάλληλος του μήνα» που έκανε viral ένα γερμανικό τρένο με μια απίθανη κίνηση

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Γερμανική υπερταχεία έκανε έκτακτη στάση στο Αμβούργο γιατί τελείωσε το χαρτί υγείας - ο προϊστάμενος έτρεξε στο σούπερ μάρκετ και το βίντεο έγινε viral με 700.000 προβολές.

Ο κολοσσός Τεχνητής Νοημοσύνης που τρέμει μήπως φέρει το τέλος του κόσμου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic προσλαμβάνει ειδικούς ασφαλείας με αμοιβές άνω των 200.000 δολαρίων για να εμποδίσει τη χρήση των μοντέλων της στην κατασκευή πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων

Βίντεο: Κατέρρευσε πολυκατοικία στη Βαλένθια, οι κάτοικοι εκκένωσαν το κτίριο λίγα λεπτά πριν

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Δεν υπήρξαν τραυματίες - Οι ένοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για ρωγμές και θορύβους λίγο πριν την κατάρρευση -  Στο δίπλα οικόπεδο φέρεται να κατασκευάζεται ένα άλλο κτίριο

Καταδίκη για τρεις νεαρούς που έσπασαν νιπτήρες και καρτοτηλέφωνα σε φυλακές του Βόλου επειδή ήταν δυσαρεστημένοι

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους τρεις επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, χωρίς αναστολή