E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Δημοσίευση 22/6/2026 | 19:09

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε
Mathias Reding / Pexels

Δύο παιδιά, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, βρέθηκαν νεκρά μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους στη Γαλλία, εν μέσω του ισχυρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Ο ακριβής λόγος θανάτου τους δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή, κάτι που ενισχύει την εκδοχή ότι τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μητέρα είχε πάει για ψώνια στην περιοχή του Καρπέντρας και είχε παρκάρει το αυτοκίνητο σε εκτεθειμένο στον ήλιο σημείο κατά τη διάρκεια του μεσημεριού. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η μητέρα άφησε τα παιδιά στο αμάξι ή αν μπήκαν μόνα τους, καθώς η ίδια βρίσκεται υπό επείγουσα ιατρική φροντίδα και δεν έχει ακόμη ανακριθεί.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Στην περιοχή επικρατούσαν θερμοκρασίες που έφταναν έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι έλαβε κλήση στις 13:20, όταν τα παιδιά εντοπίστηκαν αναίσθητα μέσα στο όχημα.

Τα συνεργεία έσπευσαν αμέσως για τον απεγκλωβισμό τους, ωστόσο ήταν πλέον αργά — τα δύο παιδιά είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει τη Γαλλία

Η Γαλλία, όπως και η υπόλοιπη κεντρική Ευρώπη, βιώνει το δεύτερο σφοδρό κύμα καύσωνα για φέτος, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 44 βαθμούς Κελσίου. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας έκανε λόγο για τη θερμότερη ημέρα που έχει καταγραφεί έως τώρα για το 2026.

Πρόκειται για έναν καύσωνα που έχει χαρακτηριστεί ως «ασυνήθιστος και παρατεταμένος», ενώ αρκετοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η κατάσταση του 2003, όταν παρόμοιες θερμοκρασίες οδήγησαν στον θάνατο 15.000 ανθρώπων.

Νεκροί και από πνιγμό

Χθες, τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν στην οικία τους στο Ζιρόντ (νοτιοδυτικά) εξαιτίας προβλημάτων υγείας που προκλήθηκαν από την ακραία ζέστη.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία της Γαλλίας ανέφερε ότι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς κολυμπούσαν σε ποτάμια προσπαθώντας να δροσιστούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια

Γαλλία: Από τη ζέστη πηδούν στον Σηκουάνα

Κόσμος 22.06.2026
Τρεις νεκροί στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη

Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ένταλμα σύλληψης

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Αβραμόπουλος για το ένταλμα σύλληψης των Βέλγων: Απολύτως αβάσιμο ζήτημα, δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, ζητώ πλήρη δικαστική έρευνα

Πάτρα: Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε 16χρονο με πατίνι και τον εγκατέλειψε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση – Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό