E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους

Δημοσίευση 22/5/2026 | 17:26

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

Βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε βενζινάδικο δείχνει το ζευγάρι που εγκατάλειψε τα παιδιά του, ηλικίας 5 και 3 ετών, σε δάσος στην Πορτογαλία.

Η 41χρονη Γαλλίδα μητέρα και ο 55χρονος πατριός συνελήφθησαν χθες, καθώς κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν τα μικρά αγόρια σε ένα δάσος εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο όπου μεγάλωσαν στη Γαλλία.

Τα μικρά αγόρια βρέθηκαν να περιπλανιούνται σε έναν επαρχιακό δρόμο μεταξύ των πορτογαλικών πόλεων Alcacer do Sal και Comporta το βράδυ της Τρίτης, γύρω στις 7 μ.μ. Οι γονείς συνελήφθησαν στην πόλη Fatima, 124 μίλια βόρεια του Alcacer do Sal.

Τα αγόρια είπαν σε ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής, που τα εντόπισε ότι τα είχαν εγκαταλείψει οι γονείς τους με δεμένα τα μάτια στο δάσος. Μάλιστα οι γονείς φέρονται να τους είπαν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι και θα πρέπει με κλειστά μάτια να ψάξουν να βρουν ένα μαχαίρι για να κόψουν τα μαντήλια που τους είχαν δέσει για να μην βλέπουν.

Το νέο βίντεο που μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει τα μικρά αγόρια να παίζουν το αυτοκίνητο των γονιών τους σε ένα βενζινάδικο στο Μιράντα ντο Ντούρο, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, μετά την άφιξή τους στην Πορτογαλία. Ο πατριός φαίνεται να οδηγεί το γκρι αυτοκίνητο καθώς μπαίνει στο βενζινάδικο.

Τόσο αυτός όσο και η μητέρα φαίνονται να βγαίνουν από το όχημα πριν πλησιάσουν έναν υπάλληλο. Στο πίσω μέρος, ένα από τα αγόρια φαίνεται να σκαρφαλώνει γύρω από τα μπροστινά καθίσματα, ενώ το άλλο σκύβει προς τα εμπρός του αυτοκινήτου, στο κενό μεταξύ των καθισμάτων.

Ο πορτογαλικός τηλεοπτικός σταθμός TVI ανέφερε ότι το βίντεο τραβήχτηκε στις 6:16 μ.μ. της 11ης Μαΐου – την ίδια μέρα που η οικογένεια έφτασε στην Πορτογαλία μέσω της Μπραγκάνσα, στα ισπανικά σύνορα.

Διέσχισαν τα σύνορα αφού η μητέρα εξαφανίστηκε με τα δύο παιδιά πριν από περίπου δύο εβδομάδες, πριν ξεκινήσουν το οδικό ταξίδι προς την Πορτογαλία. Η μητέρα της Γαλλίδας και γιαγιά των αγοριών ανέφερε την εξαφάνιση των παιδιών στην αστυνομία, λέγοντάς τους ότι είχαν απαχθεί από τη μητέρα τους.

«Το ψυχικό τραύμα παραμένει για όλη τη ζωή»

Οι ειδικοί φοβούνται ότι τα παιδιά ενδέχεται να υποστούν μακροχρόνιες ψυχολογικές βλάβες ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψής τους.

Η ψυχολόγος Μελάνι Ταβάρες δήλωσε στο CNN Portugal: «Είναι το αίσθημα της εγκατάλειψης, του να νιώθεις χαμένος, απροστάτευτος, του να μην έχεις οικείους ανθρώπους που να μπορούν τελικά να κατευνάσουν τον φόβο σου».

Ανέφερε ότι το γεγονός ότι τα άφησαν στο δάσος μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική τους ασφάλεια και να προκαλέσει δυσκολίες στον ύπνο, διατροφικές διαταραχές, ευερεθιστότητα και απομόνωση.

Η Ταβάρες είπε: «Αυτό προφανώς θα φέρει, τις επόμενες ημέρες, κάποια συμπτώματα στα οποία όσοι φροντίζουν αυτά τα παιδιά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Μιλάμε για διάφορες καταστάσεις, συγκεκριμένα μεγάλη δυσκολία στον ύπνο, στο να κοιμηθούν και να διατηρήσουν τον ύπνο, αλλαγές στις συνήθεις ρουτίνες, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, ευερεθιστότητα ή ακόμη και σχεδόν μόνιμη απομόνωση, καθώς και μεγάλη δυσκολία, συχνά, στο να αποδεχθούν τους κανόνες και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, επειδή τίποτα από όλα αυτά δεν είναι οικείο σε αυτά τα παιδιά».

Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι οι γονείς προσποιούνταν ότι έπαιζαν ένα «παιχνίδι» θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις γονεϊκές φιγούρες. «Αυτά τα παιδιά θα βιώνουν συνεχή αγωνία, μεγάλη αγωνία λόγω της εγκατάλειψης και αγωνία λόγω του αποχωρισμού. Πρόκειται για ένα τραύμα που θα παραμείνει, ακριβώς όπως όταν κάνουμε ένα τατουάζ. Παραμένει για όλη τη ζωή», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς

Έμπολα στο Κονγκό: Αναβαθμίζεται σε «πολύ υψηλός» ο κίνδυνος έξαρσης από τον ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ποια αντιική θεραπεία εξετάζει η επιστημονική κοινότητα

Ποινή 10 μηνών με αναστολή στους δύο Έλληνες για τη σημαία με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» μέσα στην Αγια‑Σοφιά

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Παρά την καταδίκη, οι δύο Έλληνες δεν παραμένουν υπό κράτηση και είναι πλέον ελεύθεροι να αποχωρήσουν από την Τουρκία

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Τίποτα δεν είναι για πάντα», λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αποχωρεί από τη Σίτι μετά από 10 χρόνια

Final Four 2026: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‑ Ποιοι δρόμοι κλείνουν

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε - Οι πρώτοι φίλαθλοί του μπήκαν στο ΟΑΚΑ

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους

ΕΙΝΑΠ: Προκηρύχθηκαν 1.131 θέσεις γιατρών, ενώ τα κενά στα νοσοκομεία είναι πάνω από 6.000

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Περικόπηκαν ακόμα και αιτήματα διοικήσεων νοσοκομείων που αφορούσαν επιτακτικές ανάγκες, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές με 155 «όχι»

Ελλάδα 22.05.2026
Η αντιπολίτευση, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας - Συνολικά συμμετείχαν 161 βουλευτές, από τους οποίους οι 155 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης και έξι υπέρ

Ηλικιωμένη έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου στο Φάληρο ενώ έκανε δουλειές

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Νίκος Πλακιάς: Κανένας συγγενής θύματος των Τεμπών δεν πήγε στην εκδήλωση για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Νίκος Πλακιάς είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην επιλογή της Μαρίας Καρυστιανού να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος