E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο: Λεοπάρδαλη του χιονιού επιτέθηκε σε γυναίκα που θέλησε να βγάλει σέλφι μαζί της στην Κίνα

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται το θύμα να είναι παγιδευμένο κάτω από τη λεοπάρδαλη στο βαθύ χιόνι

Δημοσίευση 27/1/2026 | 07:49

Βίντεο: Λεοπάρδαλη του χιονιού επιτέθηκε σε γυναίκα που θέλησε να βγάλει σέλφι μαζί της στην Κίνα

Γυναίκα σκιέρ δέχτηκε την επίθεση μιας λεοπάρδαλης του χιονιού στην Κίνα, στην προσπάθειά της να βγάλει μια σέλφι με το σπάνιο ζώο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά μετά την επίθεση του άγριου ζώου στην περιοχή του χωριού Ταλάτ όπου βρίσκεται το παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO Keketuohai στην κομητεία Φουνιούν της βόρειας Κίνας, την περασμένη Παρασκευή.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται το θύμα να είναι παγιδευμένο κάτω από τη λεοπάρδαλη στο βαθύ χιόνι, πριν τη βοηθήσουν να σηκωθεί, κρατώντας το πρόσωπό της γεμάτο αίματα.

Ήθελε να βγάλει σέλφι

Το περιστατικό συνέβη όταν η σκιέρ πλησίασε επικίνδυνα το ζώο σε μια προσπάθεια να τραβήξει μια φωτογραφία μαζί του κατά την επιστροφή της στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Παρά τις προειδοποιήσεις που είχαν εκδοθεί την προηγούμενη μέρα από τις αρχές, αφού το ζώο είχε θεαθεί στην περιοχή, η σκιέρ πλησίασε σε απόσταση 3 μέτρων από το ζώο, αφού το εντόπισε στο χιόνι και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να βρει την κατάλληλη γωνία για να το φωτογραφίσει.

Το ζώο όρμησε πάνω στη γυναίκα και της δάγκωσε το πρόσωπο, πριν το διώξει ένας δάσκαλος του σκι που κουνούσε τα μπαστούνια του προς το ζώο.

Η σκιέρ γλίτωσε από πιο σοβαρούς τραυματισμούς χάρη στο κράνος της, αλλά μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για περίθαλψη, όπου παραμένει σε σταθερή κατάσταση.

Την εντόπισαν τουρίστες

Η λεοπάρδαλη εντοπίστηκε από τουρίστες που έμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής την προηγούμενη μέρα, κοντά σε μια χορταριασμένη περιοχή, πιθανώς λόγω πείνας.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είπε: «Την είδαμε χθες το βράδυ, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν είναι η ίδια λεοπάρδαλη».

Προειδοποίηση από τις αρχές

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί πολλαπλές θεάσεις λεοπαρδάλεων στο Γεωπάρκο, δηλώνοντας:

«Πρόσφατα, έχει εντοπιστεί δραστηριότητα λεοπαρδάλεων στο Gem Valley, Keketuohai.

Οι λεοπαρδάλεις είναι μεγάλα αρπακτικά ζώα με έντονες επιθετικές τάσεις. Όταν περνάτε από αυτήν την περιοχή, παρακαλούμε να κινείστε γρήγορα και να μην καθυστερείτε.

Μην βγείτε από το όχημά σας και μην πλησιάσετε για να τραβήξετε φωτογραφίες, και μην περπατάτε ποτέ μόνοι σας στην γύρω περιοχή».

Σύμφωνα με το Snow Leopard Trust, η Κίνα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό άγριων λεοπαρδάλεων του χιονιού στον κόσμο.

Η χώρα έχει περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού λεοπαρδάλεων του χιονιού, αλλά οι επιθέσεις σε ανθρώπους θεωρούνται σπάνιες, καθώς τα ζώα αυτά είναι γνωστά για τη ντροπαλή και αινιγματική τους φύση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη εμπορική συμφωνία ΕΕ ‑ Ινδίας δημιουργεί μια αγορά 2 δισ. πολιτών

Κόσμος 27.01.2026
Πόσο πέφτουν οι δασμοί, ποια ελληνικά προϊόντα αφορά, δείτε πίνακες

«Έξυπνες κάμερες» στην Αττική: Πού έχουν τοποθετηθεί και ποιες παραβάσεις καταγράφουν

Ελλάδα 27.01.2026
Πόσες παραβάσεις έχουν καταγράψει έως τώρα και τι αλλάζει από τα τέλη του Ιανουαρίου

Η ΑΑΔΕ θα ενημερώνει από πριν πώς θα φορολογηθεί μια συναλλαγή ‑ Ποια θα είναι η διαδικασία

Οικονομία 27.01.2026
Πώς θα λειτουργούν οι προκαταρκτικές φορολογικές αποφάσεις

Και επίσημα vεκρή η πέμπτη εργαζόμενη στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα

Ελλάδα 27.01.2026
Βρέθηκε η σορός και της πέμπτης αγνοούμενης γυναίκας, που εργαζόταν στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα, τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης και της πυρκαγιάς

Δέντρο έπεσε σε τρένο που εκτελούσε της γραμμή Πύργος – Κατάκολο: Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός

Ελλάδα 27.01.2026
Το πεύκο έπεσε στο βαγόνι του μηχανοδηγού ο οποίος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πύργου

Νέα δημοσιεύματα για τον Αντετοκούνμπο: «Έφτασε κοντά να απολύσει τον ατζέντη του επειδή δεν του έχει βρει ακόμα ομάδα»

Αθλητικά Νέα 27.01.2026
Ο ρεπόρτερ του ESPN ανέφερε ότι ο Greek Freak έχει παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς

«Βιολάντα Α.Ε.»: Ανακοίνωση για μέτρα ασφαλείας και για τη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων

Ελλάδα 27.01.2026
Η «Βιολάντα Α.Ε.» εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θανουσών, ενώ τονίζει ότι εφάρμοζε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας κι αναμένει το πόρισμα των Αρχών για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα.

Σρι Λάνκα: Τρόμος για Ρώσους τουρίστες, τους επιτέθηκε ελέφαντας όταν προσπάθησσν να τον ταΐσουν

Κόσμος 27.01.2026
Όπως φαίνεται στο βίντεο ο βάρους τριών τόνων ελέφαντας αρχικά ταρακούνησε σαν καρυδότσουφλο το λευκό βανάκι με τους τουρίστες πριν να χρησιμοποιήσει την προβοσκίδα του για να «ξεριζώσει» την πόρτα

Βίντεο: Λεοπάρδαλη του χιονιού επιτέθηκε σε γυναίκα που θέλησε να βγάλει σέλφι μαζί της στην Κίνα

Κόσμος 27.01.2026
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται το θύμα να είναι παγιδευμένο κάτω από τη λεοπάρδαλη στο βαθύ χιόνι

Τρίκαλα: Θρήνος για τα θύματα ‑ Βρέθηκαν νεκρές η μια κοντά στην άλλη ‑ Η τελευταία τους φωτογραφία

Ελλάδα 27.01.2026
Ήταν μαζί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Βιολάντα

Μήλος: Νομικό «μπλόκο» εξετάζεται στην κατασκευή ξενοδοχείου κοντά στο Σαρακήνικο

Ελλάδα 27.01.2026
Στην περιοχή Μύτακας της Μήλου συνεχίζεται η επέκταση