E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανεπανάληπτο! Πλήρωσαν με χρήματα... Monopoly Έλληνα κοσμηματοπώλη!

Στη Γαλλία

Δημοσίευση 6/10/2014 | 00:00

Ανεπανάληπτο! Πλήρωσαν με χρήματα... Monopoly Έλληνα κοσμηματοπώλη!

Απίστευτη κι όμως... αληθινή απάτη σε βάρος Έλληνα κοσμηματοπώλη στη Γαλλία, ο οποίος εισέπραξε έξι εκατομμύρια ευρώ για κοσμήματα σε χρήματα του... δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly!

Ο Έλληνας κοσμηματοπώλης θέλησε, όπως λένε οι πληροφορίες, να αποφύγει την φορολογική απόδοση για μία πώληση - μαμούθ της τάξης των έξι εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο έπεσε θύμα απατεώνων αγοραστών.

Όλα έγινα πριν δύο εβδομάδες, όταν δύο άτομα που ισχυρίστηκαν ότι είναι Γάλλοι, επικοινώνησαν με τον κοσμηματοπώλη για να αγοράσουν "σπάνια" δαχτυλίδια και ένα κολιέ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Οι επαφές και το... ραντεβού

Μετά από κάποιες συνομιλίες μέσω internet, αλλά και τηλεφώνου, οι τρεις τους συναντήθηκαν στο Παρίσι για να κλείσει η συμφωνία, όπερ και εγένετο στις 25 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα η συνάντηση έγινε σε διαμέρισμα στην Rue des Mathurin.

Οι αγοραστές εμφανίστηκαν με μία βαλίτσα γεμάτη με έξι εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, πρακτική όχι και τόσο σπάνια σε οικονομικές συναλλαγές τόσο μεγάλης αξίας, αφού ωφελεί και τις δύο πλευρές όσον αφορά στην φορολογία.

Το θύμα δήλωσε στις αρχές πως πήρε μία δεσμίδα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ από τη βαλίτσα και πήγε σε κοντινό κατάστημα συναλλάγματος για να επιβεβαιώσει πως τα χρήματα ήταν αληθινά.

Η οδυνηρή διαπίστωση

Όταν τα χαρτονομίσματα πέρασαν... το τεστ ο κοσμηματοπώλης επέστρεψε στο σημείο συνάντησης για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, ωστόσο δε θα μπορούσε να φανταστεί την εφιαλτική εξέλιξη.

"Αφού οι πελάτες έφυγαν, ο κοσμηματοπώλης έλεγξε τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε πως υπήρχε πρόβλημα. τα περισσότερα χαρτονομίσματα είχαν το λογότυπο του παιχνιδιού... Monopoly", δήλωσε μία ανώνυμη πηγή στην γαλλική εφημερίδα.

Ο κοσμηματοπώλης προσπαθούσε απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με τους αγοραστές, οι οποίοι φυσικά δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο και τότε απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει το απίστευτο περιστατικό.

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας