E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απεργία διανομέων σε e‑food και Wolt: Ποιες μέρες δε θα παραδίδονται παραγγελίες

Κινητοποιήσεις στο κέντρο

Δημοσίευση 31/10/2024 | 12:16

Απεργία διανομέων σε e‑food και Wolt: Ποιες μέρες δε θα παραδίδονται παραγγελίες

Οι διανομείς των ηλεκτρονικών πλατφορμών «Wolt» και «e-food» ανακοίνωσαν 48ωρη απεργία για την 1η και 2η Νοεμβρίου.

Μετά την προηγούμενη 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν στις 11 Οκτωβρίου, καθώς και μια σειρά έντονων στάσεων εργασίας και διαμαρτυριών στη «Wolt», οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα κινητοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα διοργανωθούν συγκεντρώσεις και μοτοπορείες. Την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, στις 12:00 και το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στις 18:00, με σημείο εκκίνησης τη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

Τι διεκδικούν οι διανομείς
Ανακοίνωση του επιχειρησιακού Σωματείου των εργαζομένων στην «e-food»:

«Με την ίδια αποφασιστικότητα κλιμακώνουμε τη δράση μας και οργανωνόμαστε μαζικά στο σωματείο για να μπει φρένο στην εντατικοποίηση της εργασίας. Δεν μπορούμε να έχουμε στάση αναμονής στις μειώσεις των τιμών της παραγγελίας και να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα – γράμματα για μεροκάματα του τρόμου. Γινόμαστε όλοι μια γροθιά απέναντι στην εταιρεία και την κυβέρνηση και διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ για να κατοχυρώσουμε εργασιακά δικαιώματα».

Από την πλευρά τους, οι διανομείς της «Wolt» υποστηρίζουν πως προβαίνουν στην απεργία «για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους διανομείς των στόλων. Απευθείας πρόσληψη στη “Wolt”. Αύξηση αμοιβών των freelancer. Κατάργηση “δυναμικού” μοντέλου – ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα, κάλυψη του εργατικού ατυχήματος, μέτρα υγείας και ασφάλειας, δωρεάν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) – επιστροφή εγγύησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα

Ελλάδα 06.04.2026
Η Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει την πιο ιερή εβδομάδα της Ορθοδοξίας, καλώντας σε πίστη, περισυλλογή και πνευματική προετοιμασία

Πέθανε ξαφνικά ο μοναχογιός της Θεανώς Φωτίου, σε ηλικία μόλις 49 ετών

Πολιτική 06.04.2026
Ήταν πατέρας ενός αγοριού και πολιτικά δραστήριος στον χώρο της Αριστεράς

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»