E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα στοιχεία στην υπόθεση εξαφάνισης της Madeleine McCann

Οι γερμανικές Αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση του νέου κύκλου ερευνών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/5/2023 | 11:09

Νέα στοιχεία στην υπόθεση εξαφάνισης της Madeleine McCann

Η γερμανική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση του νέου κύκλου ερευνών για την εξαφάνιση της Madeleine McCann 16 χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Οι έρευνες των αρχών στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας, ολοκληρώθηκαν χτες έπειτα από τρεις ημέρες, με την αστυνομία να βρίσκει ένα σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το στοιχείο που βρέθηκε, αλλά ισχυρίζονται ότι το στοιχείο αυτό, αλλά και κάποια άλλα ευρήματα, όπως δείγματα από χώμα, έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις DNA σε ένα εργαστήριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Οι Αρχές επικεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο φράγμα όταν ένας πληροφοριοδότης αποκάλυψε πως μία βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν στον κύριο ύποπτο, πιθανόν να πετάχτηκαν σε δεξαμενή στο σημείο.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε: «Φυσικά και εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα. Δεν το ψάχνουμε μόνο αυτό, φυσικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνά μας».

Η Madeleine θεωρείται θύμα ενός Γερμανού παιδεραστή, ο οποίος ζούσε εκείνη την περίοδο στην Πορτογαλία και έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό μιας Αμερικανίδας.

Ο ύποπτος άνδρας, που ονομάζεται Κρίστιαν Μπρούκνερ, επισκέφθηκε το φράγμα Αράντε, πιθανώς μαζί με άλλους, λίγο μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού από το κρεβάτι του τον Μάιο του 2007, όπως δήλωσε στην αστυνομία ένας πρώην φίλος του.

Ο 45χρονος Μπρούκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως «μικρό κομμάτι παραδείσου». Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο διακοπών Praia da Luz, όπου απήχθη η Madeleine.

Η βιντεοκάμερα που έψαχναν οι αρχές θα μπορούσε ίσως να λύσει το μυστήριο, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Γερμανός είχε την αποτρόπαια συνήθεια να βιντεοσκοπεί τις κακοποιήσεις που έκανε και ίσως στο βίντεο υπάρχουν εικόνες και με την Madeleine.

Σημειώνεται πως ο Μπρούκνερ δεν έχει αντιμετωπίσει επίσημες κατηγορίες για την εξαφάνιση της Madeleine, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται έρευνες στο φράγμα αυτό σχετικά με την εξαφάνιση του παιδιού.

Το 2008, ο Πορτογάλος δικηγόρος Marcos Aragao Correia έβαλε ειδικούς δύτες να ερευνήσουν την περιοχή αφού ισχυρίστηκε ότι έλαβε πληροφορία από εγκληματικές επαφές ότι το σώμα της Madeleine ήταν κρυμμένο εκεί.

Η τελευταία πιο πρόσφατη έρευνα έγινε το 2014.

Οι γονείς της Madeleine, Kate και Gerry McCann δημοσίευσαν μια σύντομη δήλωση στον ιστότοπό τους «Find Madeleine Campaign» στις 3 Μαΐου για να τιμήσουν την τραγική ημέρα.

«Σήμερα συμπληρώνονται 16 χρόνια από την απαγωγή της Madeleine», έγραψαν.

«Αγνοείται ακόμη… μας λείπει ακόμη πολύ. Είναι δύσκολο να βρούμε τις λέξεις για να εκφράσουμε πώς νιώθουμε. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και περιμένουμε μία σημαντική ανακάλυψη» κατέληξαν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο