E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα ίχνη της κατασκόπου «Μαρίας Τσάλλα»

Μετά την αποκάλυψη του πιστοποιητικού της Μαρίας Τσάλλα, η Εύβοια μπαίνει στο στόχαστρο των ερευνών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2023 | 17:12

Στα ίχνη της κατασκόπου «Μαρίας Τσάλλα»

Όσο προχωρούν οι έρευνες, συνεχίζονται να έρχονται στο φως, οι δραστηριότητες της ρωσίδας κατασκόπου, γνωστή με το ψευδώνυμο «Μαρία Τσάλλα». Ως γνωστόν, η κατάσκοπος πήρε το όνομα ενός μωρού που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 και πέθανε αμέσως.

Από ότι φαίνεται, η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίροβα, όπως είναι το αληθινό της όνομα, είχε βοήθεια από τον δικηγόρο Αλιβερίου Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος, όμως , σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα είπε ότι δεν θυμάται την υπόθεση.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος που φέρεται να βοήθησε την κατάσκοπο
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι «Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας».

Ωστόσο ο δικηγόρος Αλιβερίου δεν έδωσε απαντήσεις στο πώς ακριβώς γνώρισε την «Μαρία Τσάλλα», πώς την βοήθησε να βγάλει χαρτιά ή εάν τη φιλοξένησε ποτέ στο σπίτι του. «Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» είπε ο δικηγόρος, ο οποίος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής ούτε έχει επικοινωνήσει κάποιος για την υπόθεση ούτε τον έχουν καλέσει από τις αρμόδιες αρχές.


Χρήσιμες οι πληροφορίες του Δήμου Αλιβερίου
Σε επικοινωνία που είχε το evima.gr με τον Δήμο, η αρμόδια υπάλληλος που είναι υπεύθυνη των εγγραφών στο δημοτολόγιο, ισχυρίστηκε πως η υπηρεσία κάνει άψογα τη δουλειά της και δεν υπάρχει καμία παράλειψη.

Όπως περιέγραψε, η «Μαρία Τσάλλα» προσήλθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο ενώ είχε και ληξιαρχική πράξη. «Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία.

Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε η υπάλληλος προσθέτοντας ότι η κατάσκοπος είχε και διαβατήριο.Σύμφωνα με την ίδια, η «Μαρία Τσάλλα» μετέβη στην υπηρεσία του δήμου με δύο δικηγόρους, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος, κατα την περιγραφή της, εξυπηρέτησε την Ρωσίδα εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για το απαραίτητο της προσκόμισης μισθωτήριου, το οποίο και παρουσίασε η «Μάρια Τσάλλα» με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία εγγραφής στο δηματολόγιο.

Τι αναγράφει το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος, από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου, αναγράφεται μεταξύ άλλων, ως τόπος γέννησης το Μαρούσι, η ελληνική της ιθαγένεια, η ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας στις 21/12/2018, το όνομα της μητέρας της Αναστασία, ενώ ήταν αγνώστου πατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, η μητέρα η οποία φαίνεται στο Πιστοποιητικό Αναστασία Τ., γεννημένη το 1959, φαίνεται να ήταν δημότης του Δήμου Μεσσαπίων έως το 1972, ενώ αμέσως μετά μεταδημότευσε στον Δήμο Αθηναίων.

Πώς δρουν οι illegals
Φως στην δράση της κατασκόπου ρίχνει το γεγονός πως ανήκει στους «illegals». Το «Πρόγραμμα των Παρανόμων» είναι ένα δίκτυο πρακτόρων υπό ανεπίσημη κάλυψη. Το όνομα αυτό τους το έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όταν ασχολήθηκαν με την ανακάλυψη κατασκόπων που λειτουργούσαν στο πρόγραμμα.

Στην ουσία, έχουν μάθει να παρουσιάζονται ως πολίτες του κράτους στο οποίο εγκαθίστανται (η Μαρία γνώριζε άπταιστα ελληνικά), και να χρησιμοποιούν ψεύτικη ταυτότητα. Στόχος τους, είναι να δημιουργήσουν επαφές με ακαδημαϊκούς, βιομήχανους και πολιτικούς για να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες.

Έκτοτε, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις δράσεις των «illegals» σε χώρες της Δύσης. Η Ελλάδα, φαίνεται ότι, δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην περίπτωση της «Μαρίας Τσάλλα», κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντρο Σμίρεβα, η οποία πρόλαβε να διαφύγει στη Ρωσία και να εγκαταλείψει άρον-άρον τη βάση της στο Παγκράτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος Χτες
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα Χτες
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα Χτες
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία Χτες
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα Χτες
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική Χτες
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα Χτες
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα Χτες
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.