E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θλίψη στο ελληνικό χάντμπολ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Σάσα Ζιβούλοβιτς, σε ηλικία 51 ετών

Την απώλεια του Σάσα Ζιβούλοβιτς, ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 51 ετών, «προδομένος» από την καρδιά του, θρηνεί το ελληνικό χάντμπολ.

Δημοσίευση 9/2/2023 | 15:04

Θλίψη στο ελληνικό χάντμπολ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Σάσα Ζιβούλοβιτς, σε ηλικία 51 ετών

Ο εκλιπών προσέφερε για πολλά χρόνια στο ελληνικό χάντμπολ, καθώς υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, με την οποία πανηγύρισε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και στο Παγκόσμιο της Τυνησίας το 2005, ενώ πριν από λίγες ημέρες οδήγησε -ως προπονητής- τη Νέα Ιωνία στην κατάκτηση του Κυπέλλου των γυναικών.

Η ΟΧΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την τραγική απώλεια, στην οποία αναφέρει:

«Μαύρη ημέρα ξημέρωσε για το ελληνικό χάντμπολ.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συγκλονισμένη και με μεγάλη οδύνη αποχαιρετά τον Ολυμπιονίκη Σάσα Ζιβούλοβιτς που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, τα ξημερώματα, σε ηλικία 51 ετών.

Μεγάλη προσωπικότητα του αθλήματος, σπουδαίος άνθρωπος, πρότυπο αθλητή, χαρισματικός προπονητής, άριστος επαγγελματίας και οικογενειάρχης, ο Σάσα Ζιβούλοβιτς αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ από την Ελλάδα και τους Έλληνες, παρότι δεν γεννήθηκε εδώ.

Έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 2004 και αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, συμβάλλοντας στην κατάκτηση των δύο 6ων θέσεων.

Τίμησε τα ελληνικά χρώματα και σεβάστηκε το Εθνόσημο από το πρώτο έως το τελευταίο του παιχνίδι.

Πέρασαν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την Κυριακή το απόγευμα, όταν οδήγησε την Νέα Ιωνία στην κατάκτηση του 6ου Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών της ιστορίας της, στο 19ο Final Four της Ηγουμενίτσας.

Αυτός ήταν ο 5ος του τίτλος ως προπονητής, όλοι με τη Νέα Ιωνία, είχαν προηγηθεί δύο πρωταθλήματα και άλλα δύο κύπελλα Ελλάδος.

Ο Σάσα Ζιβούλοβιτς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1972 στο Ζάγιετσαρ της Σερβίας και το 1998 πήρε τη μεγάλη απόφαση να έρθει στην Ελλάδα, αφήνοντας τη Μεταλοπλάστικα. «Με βοήθησε πολύ η Ελλάδα. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, πάλι την ίδια διαδρομή θα έκανα», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2010.

Το μυαλό του, η ευστροφία του, η αθλητική του στόφα, του έδωσαν τη φήμη, ενός από τους κορυφαίους πλέι μέικερ που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα του χάντμπολ.

Αγωνίστηκε 2 χρόνια στον Πανελλήνιο και 10 χρόνια στον Δούκα, κατακτώντας ως αθλητής 3 πρωταθλήματα (ΠΓΣ 1999, Δούκας 2001, 2008) και 2 Κύπελλα Ελλάδος (ΠΓΣ 1999, Δούκας 2008).

Τον Ιούνιο του 2010 μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στον υπερακάνθιο αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών, ενώ ήδη από την προηγούμενη χρονιά είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα στα ηλικιακά του Δούκα.

Το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε τη Νέα Ιωνία και την οδήγησε σε δύο νταμπλ (2017, 2018) έως το 2019. Επέστρεψε το 2020 και με μία ανανεωμένη ομάδα την οδήγησε στο Κύπελλο Ελλάδος, τον πρώτο τίτλο της ομάδας μετά από 5 χρόνια.

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΧΕ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, το προσωπικό και το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη γυναίκα του Σελένα και το γιο του Ούρος, αθλητή της Δράμας 1986.

Το κενό που αφήνει ο Σάσα Ζιβούλοβιτς στο ελληνικό χάντμπολ είναι δυσαναπλήρωτο.

Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του».

Στο μεταξύ, τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Σάσα Ζιβούλοβιτς εξέφρασε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η τραγική και αδόκητη απώλεια του Ολυμπιονίκη μας Σάσα Ζιβούλοβιτς σκορπά απέραντη θλίψη στην αθλητική μας οικογένεια. Κορυφαίος αθλητής & προπονητής, αφήνει "ορφανό" το συγκλονισμένο ελληνικό χάντμπολ. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες