E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Φιλιππίδη: Οκτώ χρόνια κάθειρξη ομόφωνα για τις δύο απόπειρες βιασμού ‑ Ελεύθερος με αναστολή

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι - Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Δημοσίευση 8/2/2023 | 21:05

Δίκη Φιλιππίδη: Οκτώ χρόνια κάθειρξη ομόφωνα για τις δύο απόπειρες βιασμού ‑ Ελεύθερος με αναστολή

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό μένει, με απόφαση δικαστηρίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Πλέον, αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την κατά συγχώνευση ποινή που θα επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Προηγουμένως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού, για την οποία καταδικάστηκε νωρίτερα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.


Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση της έδρας για τις ποινές.

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε σήμερα ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τον γιο του. Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκονταν οι τρεις καταγγέλλουσες. Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσακη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.

Η πλευρά Φιλιππίδη ζήτησε ελαφρυντικά

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Είναι σε μια ηλικία και το ποινικό του μητρώου δεν έχει καμία παράβαση νομική παράβαση. Κανένας δεν είχε πει τίποτα τον Φεβρουάριο του 2021 για το Πέτρο Φιλιππίδη. Ο βιος του είναι άμεμπτός είναι ένας άνθρωπος της τέχνης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος για να προσθέσει απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα».

Απόρριψη των ελαφρυντικών είχε ζητήσει η εισαγγελέας

Αγορεύοντας η εισαγγελέας της έδρας κ. Στέλλα Στόγια ζήτησε την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη και το πρότερο σύννομο βίο.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας, ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που ζήτησε ο ηθοποιός τονίζοντας στο δικαστήριο: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Πάντως η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δύο καταγγέλλουσες, που έπεισαν τους δυο δικαστές. Αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει το Σάββατο κοντά στη Γη

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ένας αστεροειδής θα περάσει το Σάββατο (27/6) κοντά στη Γη, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

«Με χτύπησε, προσπάθησα να αμυνθώ» υποστηρίζει η 29χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Όπως τόνισε η συνήγορός της, λίγες ημέρες νωρίτερα ο σύντροφός της επιχείρησε να την πνίξει και σώθηκε την τελευταία στιγμή

Σταματάει από την Εθνική Ελλάδος ο Κωνσταντέλιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εξήγησε πως η απόφασή του δεν σχετίζεται με αγωνιστικούς λόγους αλλά σε προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ Ουκρανίας – Πολωνίας: Ακύρωσε ταξίδι στη χώρα ο Ζελένσκι

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η κυβέρνηση της Πολωνίας αρνείται τη διαμεσολάβηση προκειμένου να εκτονωθεί η διπλωματική κρίση με την Ουκρανία

Πακιστάν: Διασώθηκε Γαλλίδα που κρατούνταν αιχμάλωτη για 12 χρόνια από τον σύζυγό της

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η 54χρονη κατήγγειλε στις αρχές ότι ο σύζυγός της είχε «φυλακίσει» εκείνη και τα παιδιά της, από τότε που μετακόμισαν στο Πακιστάν από την Αυστραλία το 2014

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας - Σε απομόνωση ο γιατρός, έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση επαφών

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η αστυνομία τον μετέφερε σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου για να λάβει θεραπεία

Ηράκλειο: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 9χρονο παιδί ‑ Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ζώου

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το ανήλικο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο

Σεισμός στην Κάρπαθο μεγέθους 5,1 Ρίχτερ

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα

Λαμία: Έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού πατινιού και κατέληξε στο οδόστρωμα ‑ Στο νοσοκομείο 40χρονος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Αθηνών στη Λαμία, όταν ένας 40χρονος άνδρας που κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι

Αποχώρησε και ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου από το κόμμα Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Αποχωρήσεις που προκαλούν αναταράξεις στο νεοσύστατο κόμμα ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία

Επεισόδιο σε πτήση προς Χανιά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν – Αστυνομικός τραυματίστηκε

Ελλάδα 24.06.2026
Κατά τη διαδικασία σύλληψης, φέρονται να αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και να αντέδρασαν έντονα