E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ετυμηγορίας και τι πρότεινε η εισαγγελέας

Κλάματα ανακούφισης από τις καταγγέλουσες

Δημοσίευση 8/2/2023 | 18:24

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ετυμηγορίας και τι πρότεινε η εισαγγελέας

Και οι τρεις ηθοποιοί, που ήταν παρούσες στη δίκη από την αρχή - Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους - υποδέχθηκαν με κλάματα την απόφαση για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη.Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε σήμερα, Τετάρτη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Την ώρα που ο ηθοποιός άκουγε την απόφαση με ψυχραιμία, καθώς ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί, οι τρεις καταγγέλλουσες γυναίκες και οι δικηγόροι τους υποδέχθηκαν με αγκαλιές και κλάματα την απόφαση περί ενοχής του ηθοποιού.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν, όμως, όπως έκαναν από την πρώτη ημέρα της δίκης, και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Οι δύο πρώτες, μάλιστα, βγήκαν από τον χώρο και ξέσπασαν σε κλάματα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αυτή την ώρα, δίνεται μάχη από την πλευρά της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Πέτρο Φιλιππίδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, κάτι που – αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο – αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς την ποινή η οποία θα επιβληθεί στον καταδικασθέντα για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για την υπόθεση του βιασμού και – επίσης ομόφωνα – ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως.


Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών στον πελάτη τους: του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Θα υιοθετήσει το δικαστήριο και αυτή την εισαγγελική πρόταση;
«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Η εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο, δε δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης και πρότεινε να μην αναγνωστιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη κανένα ελαφρυντικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος Χτες
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα Χτες
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός Χτες
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ