E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ετυμηγορίας και τι πρότεινε η εισαγγελέας

Κλάματα ανακούφισης από τις καταγγέλουσες

Δημοσίευση 8/2/2023 | 18:24

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ετυμηγορίας και τι πρότεινε η εισαγγελέας

Και οι τρεις ηθοποιοί, που ήταν παρούσες στη δίκη από την αρχή - Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους - υποδέχθηκαν με κλάματα την απόφαση για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη.Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε σήμερα, Τετάρτη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Την ώρα που ο ηθοποιός άκουγε την απόφαση με ψυχραιμία, καθώς ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί, οι τρεις καταγγέλλουσες γυναίκες και οι δικηγόροι τους υποδέχθηκαν με αγκαλιές και κλάματα την απόφαση περί ενοχής του ηθοποιού.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν, όμως, όπως έκαναν από την πρώτη ημέρα της δίκης, και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Οι δύο πρώτες, μάλιστα, βγήκαν από τον χώρο και ξέσπασαν σε κλάματα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αυτή την ώρα, δίνεται μάχη από την πλευρά της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Πέτρο Φιλιππίδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, κάτι που – αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο – αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς την ποινή η οποία θα επιβληθεί στον καταδικασθέντα για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για την υπόθεση του βιασμού και – επίσης ομόφωνα – ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως.


Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών στον πελάτη τους: του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Θα υιοθετήσει το δικαστήριο και αυτή την εισαγγελική πρόταση;
«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Η εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο, δε δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης και πρότεινε να μην αναγνωστιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη κανένα ελαφρυντικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία Χτες
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος Χτες
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος Χτες
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική Χτες
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα Χτες
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος Χτες
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε