E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ετυμηγορίας και τι πρότεινε η εισαγγελέας

Κλάματα ανακούφισης από τις καταγγέλουσες

Δημοσίευση 8/2/2023 | 18:24

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ετυμηγορίας και τι πρότεινε η εισαγγελέας

Και οι τρεις ηθοποιοί, που ήταν παρούσες στη δίκη από την αρχή - Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους - υποδέχθηκαν με κλάματα την απόφαση για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη.Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε σήμερα, Τετάρτη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Την ώρα που ο ηθοποιός άκουγε την απόφαση με ψυχραιμία, καθώς ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί, οι τρεις καταγγέλλουσες γυναίκες και οι δικηγόροι τους υποδέχθηκαν με αγκαλιές και κλάματα την απόφαση περί ενοχής του ηθοποιού.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν, όμως, όπως έκαναν από την πρώτη ημέρα της δίκης, και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Οι δύο πρώτες, μάλιστα, βγήκαν από τον χώρο και ξέσπασαν σε κλάματα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αυτή την ώρα, δίνεται μάχη από την πλευρά της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Πέτρο Φιλιππίδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, κάτι που – αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο – αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς την ποινή η οποία θα επιβληθεί στον καταδικασθέντα για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για την υπόθεση του βιασμού και – επίσης ομόφωνα – ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως.


Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών στον πελάτη τους: του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Θα υιοθετήσει το δικαστήριο και αυτή την εισαγγελική πρόταση;
«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Η εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο, δε δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης και πρότεινε να μην αναγνωστιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη κανένα ελαφρυντικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα 14.01.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα 14.01.2026
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος 14.01.2026
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος 14.01.2026
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος 14.01.2026
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα 14.01.2026
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος 14.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος 14.01.2026
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα 14.01.2026
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών

Σημάδια στρατιωτικής επίθεσης Τραμπ στο Ιράν: Το περίεργο δρομομολόγιο του αεροσκάφους Νετανιάχου στην Κρήτη

Κόσμος 14.01.2026
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει στις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Ιούλιο του 2025 - Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή εκκένωσης στρατευμάτων από βάση «κλειδί» στο Κατάρ

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο ‑ Έπεσαν πυροβολισμοί

Ελλάδα 14.01.2026
Δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα - Ένας εξ αυτών φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος ενώ έσκυβε για να μαζέψει πράγματα