E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ετυμηγορίας και τι πρότεινε η εισαγγελέας

Κλάματα ανακούφισης από τις καταγγέλουσες

Δημοσίευση 8/2/2023 | 18:24

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ετυμηγορίας και τι πρότεινε η εισαγγελέας

Και οι τρεις ηθοποιοί, που ήταν παρούσες στη δίκη από την αρχή - Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους - υποδέχθηκαν με κλάματα την απόφαση για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη.Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε σήμερα, Τετάρτη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Την ώρα που ο ηθοποιός άκουγε την απόφαση με ψυχραιμία, καθώς ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί, οι τρεις καταγγέλλουσες γυναίκες και οι δικηγόροι τους υποδέχθηκαν με αγκαλιές και κλάματα την απόφαση περί ενοχής του ηθοποιού.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν, όμως, όπως έκαναν από την πρώτη ημέρα της δίκης, και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Οι δύο πρώτες, μάλιστα, βγήκαν από τον χώρο και ξέσπασαν σε κλάματα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αυτή την ώρα, δίνεται μάχη από την πλευρά της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Πέτρο Φιλιππίδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, κάτι που – αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο – αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς την ποινή η οποία θα επιβληθεί στον καταδικασθέντα για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για την υπόθεση του βιασμού και – επίσης ομόφωνα – ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως.


Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών στον πελάτη τους: του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Θα υιοθετήσει το δικαστήριο και αυτή την εισαγγελική πρόταση;
«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Η εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο, δε δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης και πρότεινε να μην αναγνωστιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη κανένα ελαφρυντικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Είχε το παρατσούκλι το «Στόμα του Νότου»

Μυτιλήνη: Έξι χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που πυροβόλησε αδέσποτο γατάκι

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Σε βάρος του εκτός από την καταδικαστική απόφαση έχει επιβληθεί και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ

Παράξενη υπόθεση στην Ισπανία: 71χρονη ηθοποιός αποκτά παιδί με το σπέρμα του νεκρού γιου της

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Ισπανίδα ηθοποιός εκπλήρωσε την τελευταία επιθυμία του αποβιώσαντος γιου της και με τη βοήθεια του κατεψυγμένου σπέρματός του, μέσω παρένθετης μητέρας, απέκτησε την κόρη... του υιού της.

Τουρκία – Πυρά της αντιπολίτευσης σε Ερντογάν για την «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η Ελλάδα εργάζεται όλο το 24ωρο»

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για διπλωματική αποτυχία

Διακόπηκαν για μία ώρα τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή του Κιάτου λόγω φωτιάς στη Νέα Ζωή

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Δρομολογήθηκαν λεωφορεία της Hellenic Train προκειμένου να αναλάβουν τη μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό τους

Πρώτο ύποπτο κρούσμα χανταϊού εκτός του MV Hondius: Εντοπίστηκε σε Γάλλο που ήταν στην ίδια πτήση με επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Είναι το πρώτο άτομο που προσβλήθηκε από την ασθένεια και δεν επέβαινε στο πλοίο

H Ryanair φεύγει από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Εκφράζει έντονη διαφωνία στην αύξηση των τελών αεροδρομίου

Τραγωδία στην Αίγινα με νεκρό μωρό 1,5 έτους

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Οι Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας

«Λευκά να βάλετε, όχι μαύρα»: Αύριο, Πέμπτη η κηδεία του 21χρονου Νικήτα που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
«Όχι μαύρα για τον άγγελό μας» - Στο πένθος όλο το χωριό Χώνος Μυλοποτάμου

Νεκρός βρέθηκε δικαστής που επέβαλε βαρύτερη ποινή κάθειρξης στην πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας

Κόσμος 06.05.2026
Η 53χρονη Κιμ Κέον Χε είναι η σύζυγος του πρώην προέδρου της χώρας Γιουν Σουκ Γέολ