E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Süddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν

Η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα

Δημοσίευση 7/2/2023 | 15:38

Süddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν

Την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, με δημοσίευμά της για την αρωγή και τη «διπλωματία των σεισμών» μετά τις κατατροφές που προκλήθηκαν από τα 7,8 Ρίχτερ.

«Η Αθήνα και η Άγκυρα ερίζουν εδώ και καιρό για την Ανατολική Μεσόγειο, τις γεωτρήσεις, τους πρόσφυγες. Το τελευταίο διάστημα, πρωτίστως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέτεινε την κόντρα μέχρι που έφτασε να εξαπολύσει απειλές περί εισβολής σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Όμως, οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν είτε σε σεισμούς, όπως σε εκείνον του Οκτωβρίου του 2020 στη Σμύρνη με τους σχεδόν 120 νεκρούς, είτε σε δυστυχήματα σε ορυχεία, σαν εκείνον, πριν από τέσσερις μήνες, στη Βορειοδυτική Τουρκία», σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

Και συνεχίζει: «Πέρα από την πολιτική ρητορική, και οι δύο λαοί αισθάνονται πολύ πιο στενά συνδεδεμένοι απ' ό,τι δείχνουν τα φαινόμενα. Πολλοί Έλληνες έχουν οικογενειακές ρίζες στη Μικρά Ασία και ονόματα πόλεων όπως το Γκαζιαντέπ και το Καχραμανμάρας -επίκεντρο του ισχυρού σεισμού της Δευτέρας- είναι γνωστά σε πολλούς Έλληνες».

«Αλλά περισσότερο ακόμη από την Ιστορία συνδέει η καθημερινότητα. Όπως τα Τουρκόπουλα, έτσι και τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν στο σχολείο πώς να συμπεριφέρονται όταν τρέμει η γη από κάτω από τα πόδια τους... ''Κάθε σεισμός ήταν ένα μάθημα για τη χώρα μας'', λέει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου», συμπληρώνεται στην εφημερίδα.

«Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή κοντά στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα το 1999, οι δύο πλευρές βοήθησαν η μία την άλλη. Αυτό οδήγησε και σε μια πολιτική αποκλιμάκωση. Γινόταν λόγος για τη ''διπλωματία των σεισμών''. Κάτι που δεν θα έβλαπτε ούτε τώρα», σημειώνει δε η γερμανική εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρας έξω από τη ΓΑΔΑ απειλεί ότι έχει εκρηκτικά

Ελλάδα 06.03.2026
Διακοπή κυκλοφορίας στην Αλεξάνδρας, στο ύψος της Πανόρμου

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος 06.03.2026
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος 06.03.2026
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος 06.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»

Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από τη Μονακό

Αθλητικά Νέα 06.03.2026
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής των Μονεγάσκων, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος

Ακρωτήρι: Ο Βρετανός πιλότος F‑35 που έγραψε ιστορία καταρρίπτοντας ιρανικά drones – Πώς το γιόρτασε

Ελλάδα 06.03.2026
Τι είπε στον Guardian ο πιλότος της RAF που έγραψε ιστορία

Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χρησιμοποιήσουμε πιο προηγμένους πυραύλους τις επόμενες ημέρες

Κόσμος 06.03.2026
Αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ανέφερε πως μέχρι στιγμής το Ιράν χρησιμοποιεί πυραύλους παλαιότερης τεχνολογίας

Τουρκία: «Υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με το Ισραήλ» λέει ο Γκιουλέρ ‑ Πρόταση στις ΗΠΑ για τους S400

Κόσμος 06.03.2026
«Προτείναμε στους Αμερικανούς οι S-400 να λειτουργούν αυτόνομα, περιμένουμε την απάντησή τους» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο του 30χρονου Ορφέα

Ελλάδα 06.03.2026
Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας αποχαιρετά τον απόφοιτό του με ψήφισμα, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα δημοσίευσαν καθηγητές και συλλογικότητες.

Washington Post: Η Ρωσία συνεργάζεται με το Ιράν, δίνει κρυφά πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ

Κόσμος 06.03.2026
Η Ρωσία φέρεται να πληροφορεί το Ιράν από την έναρξη του πολέμου το Σάββατο (28/2) - Πώς η Ρωσία μπορεί να επωφεληθεί από έναν παρατεταμένο πόλεμο μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Ποια είναι τα χειρότερα σενάρια για την οικονομία που εξετάζει η κυβέρνηση λόγω Μέσης Ανατολής

Οικονομία 06.03.2026
Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη μέχρι να φτάσει το βαρέλι στα 100 ευρώ - Δυσμενείς οι συνθήκες αν οι τιμές ξεφύγουν πέρα από αυτό το σημείο