E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ‑ Μπορεί να φτάσουν τις 25.000

Τι είπε ο καθηγητής Κ. Συνολάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2023 | 11:20

Τουρκία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ‑ Μπορεί να φτάσουν τις 25.000

«Εκτιμώ ότι θα πλησιάσουμε τους νεκρούς που είχαμε στον σεισμό της Νικομήδειας το 1999» είπε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνει η Τουρκία. Οι πολίτες είναι ακόμα μουδιασμένοι από την ένταση του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα είναι σε εξέλιξη, ενώ η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε βοήθεια στη γειτονική χώρα. Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία ανεβαίνουν επικίνδυνα όσο περνούν οι ώρες.

Στο MEGA μίλησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο οποίος έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Έχουν πέσει τουλάχιστον 3.000 σπίτια

«Ο πρώτος σεισμός είναι ίσως ο μεγαλύτερος σεισμός που γνωρίζουμε τα τελευταία 100 χρόνια στην Ανατολία. Συγκρίνεται με τον σεισμό του 1939. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας πολλή σκέψη για το εάν ο δεύτερος σεισμός είναι μετασεισμός ή δεύτερος κύριος σεισμός», δήλωσε.

«Είναι μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Εκτιμώ ότι θα πλησιάσουμε τους νεκρούς που είχαμε στον σεισμό της Νικομήδειας το 1999 (πάνω από 17.000 νεκροί). Μπορεί να φτάσουμε και τους 20.000 νεκρούς, ίσως και παραπάνω».

Στην περιοχή έχουν πέσει τουλάχιστον 3.000 σπίτια, ενώ κάτω από τα ερείπια των κτιρίων βρίσκονται άνθρωποι, καθώς ο σεισμός τους βρήκε την ώρα που κοιμούνταν.

«Ακόμα και πέντε άτομα να βάλετε σε κάθε κτίσμα, βγάζετε ένα πολύ δύσκολο και στενάχωρο νούμερο. Θα έχουμε δεκάδες χιλιάδες τραυματίες. Ίσως τα πιο κοντινά νοσοκομεία θα έχουν καταρρεύσει. Η προσπάθεια διάσωσης δεν θα είναι καθόλου εύκολη», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα 13.02.2026
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα 13.02.2026
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.

Σκληρή απάντηση Τσίπρα στον Στουρνάρα: Κομπάρσος στο μαύρο θέατρο της προπαγάνδας – Μια τρίτη θητεία αξίζει κάθε κόπο

Πολιτική 13.02.2026
«Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο κος Στουρνάρας δεν υπήρξε ποτέ ένας αντικειμενικός τεχνοκράτης Διοικητής της Τράπεζας»

Ποια είναι η Φιλιππινέζα influencer που έφαγε το καβούρι του διαβόλου και πέθανε

Κόσμος 13.02.2026
Η ίδια και ο σύζυγός της ήταν έμπειροι ψαράδες στις Φιλιππίνες και προκαλεί εντύπωση το ότι δεν αντιλήφθηκαν το τοξικό μαλακόστρακο

Οι αγρότες φτάνουν στην Αθήνα: Μεταφέρουν τα τρακτέρ με φορτηγά, έρχονται με λεωφορεία, πλοία και ΙΧ

Ελλάδα 13.02.2026
Η άφιξη τους στην Αθήνα αναμένεται στις 15:00 το μεσημέρι - Σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα

Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος

Κόσμος 13.02.2026
Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία

«Παλιά σνίφαρα κοκαΐνη από καπάκια τουαλέτας»: Νέες αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη δήλωση του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Jr.

Κόσμος 13.02.2026
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ μίλησε για τις εξαρτήσεις του και προκάλεσε αντιδράσεις και αιτήματα για παραίτηση

Νέα ανάρτηση Καρυστιανού για τα ελληνοτούρκικα: Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως «θερμή υποδοχή»

Πολιτική 13.02.2026
Η Μαρία Καρυστιανού αμφισβητεί την επιλογή της προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τη μοναδική διαφορά με την Τουρκία που αναγνωρίζει η Ελλάδα για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Οι ΗΠΑ στέλνουν το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο στη Μέση Ανατολή

Κόσμος 13.02.2026
Ένα ακόμη αμερικάνικο αεροπλανοφόρο βρίσκεται ήδη στην Αραβική Θάλασσα