E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ‑ Μπορεί να φτάσουν τις 25.000

Τι είπε ο καθηγητής Κ. Συνολάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2023 | 11:20

Τουρκία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ‑ Μπορεί να φτάσουν τις 25.000

«Εκτιμώ ότι θα πλησιάσουμε τους νεκρούς που είχαμε στον σεισμό της Νικομήδειας το 1999» είπε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνει η Τουρκία. Οι πολίτες είναι ακόμα μουδιασμένοι από την ένταση του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα είναι σε εξέλιξη, ενώ η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε βοήθεια στη γειτονική χώρα. Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία ανεβαίνουν επικίνδυνα όσο περνούν οι ώρες.

Στο MEGA μίλησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο οποίος έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Έχουν πέσει τουλάχιστον 3.000 σπίτια

«Ο πρώτος σεισμός είναι ίσως ο μεγαλύτερος σεισμός που γνωρίζουμε τα τελευταία 100 χρόνια στην Ανατολία. Συγκρίνεται με τον σεισμό του 1939. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας πολλή σκέψη για το εάν ο δεύτερος σεισμός είναι μετασεισμός ή δεύτερος κύριος σεισμός», δήλωσε.

«Είναι μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Εκτιμώ ότι θα πλησιάσουμε τους νεκρούς που είχαμε στον σεισμό της Νικομήδειας το 1999 (πάνω από 17.000 νεκροί). Μπορεί να φτάσουμε και τους 20.000 νεκρούς, ίσως και παραπάνω».

Στην περιοχή έχουν πέσει τουλάχιστον 3.000 σπίτια, ενώ κάτω από τα ερείπια των κτιρίων βρίσκονται άνθρωποι, καθώς ο σεισμός τους βρήκε την ώρα που κοιμούνταν.

«Ακόμα και πέντε άτομα να βάλετε σε κάθε κτίσμα, βγάζετε ένα πολύ δύσκολο και στενάχωρο νούμερο. Θα έχουμε δεκάδες χιλιάδες τραυματίες. Ίσως τα πιο κοντινά νοσοκομεία θα έχουν καταρρεύσει. Η προσπάθεια διάσωσης δεν θα είναι καθόλου εύκολη», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος Χτες
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης