E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ‑ Μπορεί να φτάσουν τις 25.000

Τι είπε ο καθηγητής Κ. Συνολάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2023 | 11:20

Τουρκία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ‑ Μπορεί να φτάσουν τις 25.000

«Εκτιμώ ότι θα πλησιάσουμε τους νεκρούς που είχαμε στον σεισμό της Νικομήδειας το 1999» είπε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνει η Τουρκία. Οι πολίτες είναι ακόμα μουδιασμένοι από την ένταση του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα είναι σε εξέλιξη, ενώ η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε βοήθεια στη γειτονική χώρα. Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία ανεβαίνουν επικίνδυνα όσο περνούν οι ώρες.

Στο MEGA μίλησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο οποίος έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Έχουν πέσει τουλάχιστον 3.000 σπίτια

«Ο πρώτος σεισμός είναι ίσως ο μεγαλύτερος σεισμός που γνωρίζουμε τα τελευταία 100 χρόνια στην Ανατολία. Συγκρίνεται με τον σεισμό του 1939. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας πολλή σκέψη για το εάν ο δεύτερος σεισμός είναι μετασεισμός ή δεύτερος κύριος σεισμός», δήλωσε.

«Είναι μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Εκτιμώ ότι θα πλησιάσουμε τους νεκρούς που είχαμε στον σεισμό της Νικομήδειας το 1999 (πάνω από 17.000 νεκροί). Μπορεί να φτάσουμε και τους 20.000 νεκρούς, ίσως και παραπάνω».

Στην περιοχή έχουν πέσει τουλάχιστον 3.000 σπίτια, ενώ κάτω από τα ερείπια των κτιρίων βρίσκονται άνθρωποι, καθώς ο σεισμός τους βρήκε την ώρα που κοιμούνταν.

«Ακόμα και πέντε άτομα να βάλετε σε κάθε κτίσμα, βγάζετε ένα πολύ δύσκολο και στενάχωρο νούμερο. Θα έχουμε δεκάδες χιλιάδες τραυματίες. Ίσως τα πιο κοντινά νοσοκομεία θα έχουν καταρρεύσει. Η προσπάθεια διάσωσης δεν θα είναι καθόλου εύκολη», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός – Αρναούτογλου: Ανατροπή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός 17.04.2026
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες – Αναλυτική πρόγνωση

«Χάρι, άνοιξε!»: Ηχητικό ντοκουμέντο με τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας να φωνάζει στον Ιταλό

Ελλάδα 17.04.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία 30χρονη από την Αιθιοπία

Μαρινάκης: Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε μια στοχοποίηση, μια νοσηρή μειοψηφία δολοφονεί χαρακτήρες

Ελλάδα 17.04.2026
«Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δολοφονία παιδιού στο Τέξας: Κατέρρευσαν οι ένορκοι – «Είσαι απαγωγέας;» ρωτούσε η 7χρονη

Κόσμος 17.04.2026
Οι τελευταίες στιγμές της Αθένα συγκλόνισαν τους πάντες

Αρπαξαν από ηλικιωμένη 100.000 ευρώ, που είχε θαμμένα... στον κήπο

Ελλάδα 17.04.2026
Απάτη στον Λαγκαδα Θεσσαλονίκης

«Καλπάζουν» τα ενοίκια, οι περιοχές που εκτοξεύτηκαν

Ελλάδα 17.04.2026
Πότε και πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν αύξηση, πότε είναι παράνομο

Θάνατος γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας: Bίντεο ντοκουμέντο από τις φωνές της

Ελλάδα 17.04.2026
Η αστυνομία προήγαγε έναν 45χρονο Ιταλό

Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου για τον βανδαλισμό του σχολείου στη Γλυφάδα

Ελλάδα 17.04.2026
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε μητέρα ανηλίκου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τον βανδαλισμό και τη λεηλασία σχολικού συγκροτήματος στη Γλυφάδα.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid 17.04.2026
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της

Τραμπ: «Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 17.04.2026
«Νομίζω θα έχουμε και μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», πρόσθεσε

Πάτρα: 13χρονος κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύει

Ελλάδα 17.04.2026
«Δεν είναι κανονικό για ένα παιδί να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Οταν γυρίζουμε σπίτι ο πατέρας μου με χτυπάει πολύ»