E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ‑ Μπορεί να φτάσουν τις 25.000

Τι είπε ο καθηγητής Κ. Συνολάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2023 | 11:20

Τουρκία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ‑ Μπορεί να φτάσουν τις 25.000

«Εκτιμώ ότι θα πλησιάσουμε τους νεκρούς που είχαμε στον σεισμό της Νικομήδειας το 1999» είπε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνει η Τουρκία. Οι πολίτες είναι ακόμα μουδιασμένοι από την ένταση του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα είναι σε εξέλιξη, ενώ η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε βοήθεια στη γειτονική χώρα. Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία ανεβαίνουν επικίνδυνα όσο περνούν οι ώρες.

Στο MEGA μίλησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο οποίος έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Έχουν πέσει τουλάχιστον 3.000 σπίτια

«Ο πρώτος σεισμός είναι ίσως ο μεγαλύτερος σεισμός που γνωρίζουμε τα τελευταία 100 χρόνια στην Ανατολία. Συγκρίνεται με τον σεισμό του 1939. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας πολλή σκέψη για το εάν ο δεύτερος σεισμός είναι μετασεισμός ή δεύτερος κύριος σεισμός», δήλωσε.

«Είναι μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Εκτιμώ ότι θα πλησιάσουμε τους νεκρούς που είχαμε στον σεισμό της Νικομήδειας το 1999 (πάνω από 17.000 νεκροί). Μπορεί να φτάσουμε και τους 20.000 νεκρούς, ίσως και παραπάνω».

Στην περιοχή έχουν πέσει τουλάχιστον 3.000 σπίτια, ενώ κάτω από τα ερείπια των κτιρίων βρίσκονται άνθρωποι, καθώς ο σεισμός τους βρήκε την ώρα που κοιμούνταν.

«Ακόμα και πέντε άτομα να βάλετε σε κάθε κτίσμα, βγάζετε ένα πολύ δύσκολο και στενάχωρο νούμερο. Θα έχουμε δεκάδες χιλιάδες τραυματίες. Ίσως τα πιο κοντινά νοσοκομεία θα έχουν καταρρεύσει. Η προσπάθεια διάσωσης δεν θα είναι καθόλου εύκολη», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Ελλάδα 21.11.2025
Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025