E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα βρέθηκε ζωντανή σε σακούλα για πτώματα σε γραφείο τελετών

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου.

Δημοσίευση 3/2/2023 | 17:08

Γυναίκα βρέθηκε ζωντανή σε σακούλα για πτώματα σε γραφείο τελετών

Ένα πραγματικό περιστατικό σημειώθηκε στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και συγκεκριμένα σε γραφείο τελετών. Γυναίκα βρέθηκε ζωντανή μέσα σε σακούλα που βάζουν τους νεκρούς, αγκομαχώντας για αέρα.

Η 66χρονη γυναίκα …κηρύχθηκε νεκρή για να ξυπνήσει μετά από ώρες μέσα στη σακούλα, όπως αναφέρει το PEOPLE. Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου.

Τι συνέβη

Η γυναίκα πέρασε τουλάχιστον σχεδόν 40 λεπτά μέσα σε μια σακούλα που χρησιμοποιείται για τους νεκρούς. Η 66χρονη βρισκόταν σε κέντρο ειδικής φροντίδας και μεταφέρθηκε στο γραφείο τελετών αφού οι νοσηλευτές την νόμιζαν νεκρή.

«Περίπου στις 8:26 π.μ. το προσωπικό του γραφείου τελετών άνοιξε το φερμουάρ της σακούλας και παρατήρησε ότι το στήθος του ανθρώπου που βρισκόταν μέσα κινούνταν και ότι αγκομαχούσε για αέρα», αναφέρεται στην έκθεση.

Το γραφείο τελετών κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο αλλά και τον οργανισμό που ελέγχει τα κέντρα ηλικιωμένων. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο οι νοσηλευτές μπόρεσαν να καταγράψουν σφυγμό και ρηχή αναπνοή, σύμφωνα με την έκθεση.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα την πήγαν ξανά στο κέντρο όπου νοσηλευόταν αρχικά. Λίγες ημέρες αργότερα πέθανε περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της.

Τι είπαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας υπάλληλος που έλεγξε την ασθενή δεν μπόρεσε να βρει σφυγμό και παρατήρησε ότι η γυναίκα δεν φαινόταν να αναπνέει.

«Θεώρησε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει και ειδοποίησε τη νοσοκόμα», σύμφωνα με την έκθεση.

Η νοσοκόμα με την σειρά της είπε ότι έλεγχε τη γυναίκα «κάθε ώρα στην ώρα της καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας» για να χορηγήσει μορφίνη, όπως είχε διαταχθεί, για παρηγοριά.

Η νοσηλεύτρια είπε ότι δεν υπήρχαν ήχοι αναπνοής και ότι έλεγξε επίσης την κοιλιά της γυναίκας και δεν διαπίστωσε καμία κίνηση και επίσης δεν μπόρεσε να βρει σφυγμό χρησιμοποιώντας το στηθοσκόπιό της.

Σύμφωνα με τον οργανισμό που ελέγχει τα ιδρύματα, «η εγκατάσταση απέτυχε να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι έλαβαν αξιοπρεπή μεταχείριση και φροντίδα στο τέλος της ζωής τους».

Στο Κέντρο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο στον Εύοσμο: Νεκρή 57χρονη πεζή που παρασύρθηκε από οδηγό

Ελλάδα 18.12.2025
Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους: Από ασιτία ο θάνατος του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα 18.12.2025
Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη.

Αντί‑τρανς νόμος στο Τέξας: Ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούν τις τουαλέτες μετά την απαγόρευση

Κόσμος 18.12.2025
Αστυνομικοί της πολιτείας του Τέξας πραγματοποιούν ελέγχους ταυτότητας έξω από τις γυναικείες τουαλέτες, μετά τον σχετικό αντί-τρανς νόμο στην πολιτεία

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες ‑ Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Ελλάδα 18.12.2025
Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν οι αγρότες και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα

Eπίθεση Κωνσταντοπούλου στη σύζυγο Σκέρτσου ‑ «Bροχή» οι μηνύσεις και μια εξεταστική εκτός ορίων

Πολιτική 18.12.2025
«Κάνετε τον εισαγγελέα, σπιλώνετε υπολήψεις, θίγετε γυναίκες! Δεν είστε θύμα, είστε θύτης!», κατήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας.

Κωνσταντοπούλου σε Λαζαρίδη: Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου; ‑ Το βίντεο στο TikTok από την εξεταστική

Πολιτική Χτες
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου- Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Eurostat: Βουλιάζει η παραγωγικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα – Αυξάνεται στην ΕΕ

Ελλάδα Χτες
Tην τρίτη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ σημείωση η παραγωγικότητα της εργασίας στην αγροτικό τομέα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat.

Εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς: «Πρόκληση απέναντι μου» – Όσα ισχυρίζεται για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
«Τα γεγονότα μεταφέρθηκαν όπως πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν».

«Ροντέο» στην Εξεταστική Ζωής και Μυλωνάκη: «Αληθεύει ότι παρακολουθείτε τα τηλέφωνα βουλευτών;» – «Τώρα μιλάτε σοβαρά;»

Ελλάδα Χτες
Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε εγκληματία τόσο τον κ. Βορίδη όσο και τον κ. Μυλωνάκη.

Καβάλα – Παναθηναϊκός 1‑2: Ο Ταμπόρδα τον έστειλε στους «8»

Αθλητικά Νέα Χτες
Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους «πράσινους»

Οι αγρότες ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Κλιμάκωση αποφάσισε η Νίκαια

Είμαι καλά, τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους, λέει ο Γιαννόπουλος για την επίθεση από τον Παππά

Ελλάδα Χτες
Ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε για τη στήριξη ενώ ενημέρωσε πως είναι καλά