E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρίκη: Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του, ενώ ήταν παρούσα και η γιαγιά του παιδιού

Μια σοκαριστική καταγγελία έχει γίνει στη Βόρεια Ελλάδα

Δημοσίευση 1/2/2023 | 18:32

Φρίκη: Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του, ενώ ήταν παρούσα και η γιαγιά του παιδιού

Ένας πατέρας, γιος ιερέα, κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον γιο του, πριν καν κλείσει τα 4 χρόνια του, με τη γιαγιά, δηλαδή την πρεσβυτέρα, παρούσα, να συμμετέχει και εκείνη, όπως προβλήθηκε σε ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News».

Ένας πατέρας, γιος ιερέα, κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον γιο του, πριν καν κλείσει τα 4 χρόνια του, με τη γιαγιά, δηλαδή την πρεσβυτέρα, παρούσα, να συμμετέχει και εκείνη, όπως προβλήθηκε σε ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News».

«Σοκ, να φτάσει στο σημείο να κακοποιήσει; Να μπουν στη φυλακή», λέει η μητέρα του 4χρονου.

Κάθε δυο λέξεις, η μητέρα του παιδιού ξεσπούσε σε κλάματα.

Η καταγγελία
«Ο 4χρονος είπε ότι δεν ήθελε να πάει σχολείο, γιατί πήγαινε να τον πάρει ο πατέρας του και ύστερα πήγαιναν στο δικό του το σπίτι. Εξήγησε ότι δεν ήθελε να πηγαίνει εκεί, γιατί όπως είπε, ο μπαμπάς και η γιαγιά του τον χτυπούσαν και έδειξε τα σημεία. Το πρόσωπο, το κεφάλι, τα μπούτια και στα γεννητικά όργανα. Τα ‘παιχνίδια’, όπως είπε, που έπαιζαν με τον μπαμπά και τη γιαγιά, τα οποία τον φόβιζαν και δεν του άρεσαν», αναφέρει ο ψυχολόγος που εξέτασε το αγοράκι.

«Μου τον έφερε, άρχισε να κλαίει, αισθανόταν βρόμικος, άλλο παιδί», αναφέρει η μητέρα του 4χρονου.

Η κατάθεση του παιδιού
Η μητέρα του αγοριού, αντικρίζοντας το παιδί της σε αυτήν την κατάσταση απευθύνθηκε αμέσως στις Αρχές.

Χρειάστηκαν αρκετές συνεδρίες με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό ώστε το παιδί να «ξεκλειδώσει» και να περιγράψει στους ειδικούς τα όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια του πατέρα και της γιαγιάς του.

Στην εκπομπή του Mega προβλήθηκε και ο διάλογος που φέρεται να έκανε το παιδί με τον ψυχολόγο:

Ψυχολόγος: Θέλεις να πας στο σπίτι του μπαμπά;

Παιδί: Όχι, με μαλώνει. «Παιδί κακό», με έλεγε.

Ψυχολόγος: Ξέρεις τι είναι αυτό; (σ.σ. του δείχνουν φωτογραφία ανδρικού μορίου)

Παιδί: Αυτό είναι «βίδα». Αυτή είναι μικρή «βίδα» και αυτή είναι μεγάλη «βίδα». Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη «βίδα». Στο σχολείο δε θέλω να ξαναπάω, γιατί θα με πάρει ο μπαμπάς. Δεν θέλω να ξαναπαίξω τέτοια παιχνίδια.

Ψυχολόγος: Σε μαλώνει ο μπαμπάς;

Παιδί: Μου έδωσε σφαλιάρα. Ο μπαμπάς έδινε σφαλιάρες στη γιαγιά όταν παίζαμε «κλέφτες και αστυνόμοι».

Στην κοινωνική λειτουργό που τον εξέτασε, περιέγραψε σοκαριστικές σκηνές.

Ο εισαγγελέας, στον οποίο απευθύνθηκε η μητέρα του, ζήτησε το παιδί να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

«Είχε κλειστεί στον εαυτό του, στον ιατροδικαστή δεν ήθελε να τον αγγίξει, το τραυμάτισαν το παιδί μου, πώς μπόρεσαν;», αναφέρει.

Το πόρισμα της ψυχολόγου είναι διαφωτιστικό. Το παιδί περιέγραψε τον βιασμό του, χωρίς να συνειδητοποιεί αν αυτά που υπέστη ήταν σωστά ή λάθος, αλλά σίγουρα ως πράξεις που του προκάλεσαν σωματικό πόνο.

«Οι κινήσεις και τα λεγόμενά του είναι ενδεικτικά προβληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Είναι ένα παιδί που δείχνει να μην μπορεί να καθοδηγηθεί ως προς τα λεγόμενά του, παρ’ ότι βρίσκεται σε μια ηλικία που εύκολα θα επηρεαζόταν.

Δε θα μπορούσε όμως, να υποστηρίξει τα όσα λέει, συναισθηματικά, όπως και έκανε, κάθε φορά που περιέγραφε τα ‘παιχνίδια’ με τον πατέρα του. Θύμωνε που δεν καταλαβαίναμε τι μας έδειχνε, σα να αισθανόταν ότι τον αμφισβητούμε. Ένα νήπιο δεν γνωρίζει το όριο των αγγιγμάτων, με τις σεξουαλικές ενέργειες σε βάρος του να περιγράφονται ως πράξεις που του προκάλεσαν πόνο».

Φως στο περιστατικό όμως ρίχνει και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για τον ανήλικο:

«Ο 4χρονος περιέγραψε τα ‘παιχνίδια’ που έπαιζαν με τη γιαγιά και τον μπαμπά, που δεν του αρέσουν και τον φόβιζαν. Έδειξε με χρήση σελοτέιπ που βρήκε στο γραφείο, πώς του έδεναν τα χέρια και τα πόδια επειδή ήταν ‘κακό παιδί’ και ότι του έβαζαν κολλητική ταινία στο στόμα για να μην φωνάζει.

Ο ανήλικος ζήτησε επίσης μια πλαστική σακούλα από αυτές που είχαμε στο γραφείο για τους κάδους απορριμμάτων, την άνοιξε, την φούσκωσε με το στόμα, την πέρασε στο κεφάλι του και μετά την έκλεισε γύρω από τον λαιμό του.

Ο 4χρονος ανέφερε την φράση "κόκκινο κραγιόν’"κι έδειξε ότι ήταν πάνω σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Περιέγραψε ότι η γιαγιά το έβαλε εκεί με τα χείλη της».

Σε βάρος του πατέρα και της πρεσβυτέρας έχει ασκηθεί δίωξη.

«Περιμένω δικαιοσύνη»
Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα του παιδιού έκανε λόγο για αδιανόητο περιστατικό: «Δεν τα χωράει ανθρώπινος νους αυτά που τραβάει το παιδί μου. Περιμένω δικαιοσύνη για τα βιώματα που πέρασε αυτό το παιδί, δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τα συναισθήματά μου».

Αναφερομένη στον άντρα της και τον χαρακτήρα του, καθώς έχει καταγγείλει και την κακοποίησή της από αυτόν, είπε:

«Ο άνθρωπος αυτός δεν έδειχνε τον πραγματικό του εαυτό. Έδειχνε ότι ήταν καλός άνθρωπος γιατί καταγόταν από καλή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν ιερέας, η μάνα του παπαδιά. Όταν έμεινα έγκυος άρχισαν τα σοβαρά προβλήματα…», είπε αναστατωμένη και κλαίγοντας η μητέρα του 4χρονου αγοριού.

«Οι πράξεις βιντεοσκοπούνταν»
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της μητέρας του αγοριού, Γιάννης Μαρακάκης, σημείωσε πως από την εξέταση του παιδιού προέκυψε πως τα όσα βίωσε, βιντεοσκοπούνταν.

«Την υπόθεση την ανέλαβε το γραφείο μου μετά από τρεις εβδομάδες έρευνας για να διαπιστώσουμε αν αυτά που έλεγε το παιδάκι και η μητέρα του, αγγίζουν την αλήθεια γιατί δεν μπορούσαμε να τα συλλάβουμε. Ήμουν δύσπιστος, είχα επιφυλάξεις για τι μπορεί πραγματικά να συμβαίνει», τόνισε, συμπληρώνοντας:

«Έχουμε επικοινωνήσει με τον ανακριτή, έχουν δρομολογηθεί όσα πρέπει, ελέγχονται οι ηλεκτρονικές συσκευές. Το κατηγορητήριο αφορά και πορνογραφία εκτός των άλλων. Μετά την καταγγελία της μάνας, η πολιτεία εξέτασε το παιδί με την παρουσία παιδοψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού και ανακριτικών υπαλλήλων.

Όσα είπε το παιδί, τα είπε μπροστά από κάμερα. Εκεί, διαπίστωσαν ότι ο ανήλικος είναι σφιγμένος όταν είναι μπροστά από την κάμερα και ρωτούσε αν είναι απαραίτητη η κάμερα. Τότε κατάλαβαν ότι τα ‘παιχνίδια’ με τον πατέρα του προβάλλονταν στην τηλεόραση. Το υλικό αυτό βιντεοσκοπείτο και μετά γινόταν προβολή».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, «οι εκθέσεις είναι κατηγορηματικές ότι όσα κατέθεσε αποτελούν αυθεντικά δικά του βιώματα».Για την υπόθεση, εκτός από τον πατέρα και τη μητέρα του, ελέγχονται και άλλα άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2026: Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο ‑ Πότε κάνουν «πρεμιέρα» οι εξετάσεις

Ελλάδα 14.04.2026
Το τελευταίο κουδούνι για τα λύκεια θα χτυπήσει στις 15 Μαΐου 2026

Σόου Τραμπ on camera: Παρήγγειλε fast food στον Λευκό Οίκο, έδωσε φιλοδώρημα 100 δολάρια στη διανομέα, βίντεο και φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Για να διαφημίσει το νομοσχέδιό του που μειώνει την φορολογία στα φιλοδωρήματα - Την κάλεσε να δώσουν μαζί... συνέντευξη Τύπου

Μαχαίρωσαν περιπτερά στα Εξάρχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν: Αμεση «εξουδετέρωση» κάθε πλοίου που θα πλησιάσει

Πολιτική Χτες
Από τις 17:00 ώρα Ελλάδας τέθηκε σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός λιμανιών του Ιράν

Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε Τουρκοκύπρια που είχε τραγουδήσει στην Κομοτηνή εμβατήριο για την καταστροφή της Σμύρνης, «θα το ξαναέκανα» λέει

Ελλάδα Χτες
Η Ισίν Καρατζά είχε τραγουδήσει το εθνικιστικό τραγούδι σε εκδήλωση στην Κομοτηνή το καλοκαίρι του 2024 - Το βίντεο που ανήρτησε από το αεροδρόμιο

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν για την εξωτερική της πολιτική

Πολιτική Χτες
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ δημιουργεί προβλήματα και πόλεμο

Σημειωτόν από τον Ισθμό μέχρι την Κινέτα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ‑ Δείτε live πού υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ελλάδα Χτες
Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου καθώς είναι κλειστό το πορθμείο - Καλύτερη είναι η εικόνα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος επέβαινε σε μηχανή μαζί με έναν 17χρονο που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Από 16 Απριλίου νέο ψηφιακό μητρώο για καπνό και αλκοόλ

Οικονομία Χτες
Υποχρεωτική εγγραφή σε ψηφιακή πλατφόρμα για κάθε επιχείρηση που πωλεί καπνικά προϊόντα και αλκοολούχα ποτά - Η κυβέρνηση στοχεύει να περιορίσει απώλειες 800 εκατ. ευρώ ετησίως από λαθρεμπόριο

48χρονη influencer οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο Κορωπί, στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν και δισκία με αναβολικά

Ελλάδα Χτες
Η 48χρονη γυμνάστρια εντοπίστηκε να κινείται επικίνδυνα με το αυτοκίνητό της τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής

Θρίαμβος Μαγιάρ επί του Όρμπαν στην Ουγγαρία: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από την αλλαγή σκυτάλης μετά από 16 χρόνια

Κόσμος Χτες
To Politico καταγράφει τα νέα δεδομένα για Τραμπ, Πούτιν, Ουκρανία μετά τη νίκη του Πέτερ Μάγιαρ στις εκλογές της Κυριακής στην Ουγγαρία

«Ρώσοι σπίτια σας»: Γιατί πανηγυρίζουν οι ευρωπαϊστές για τoν Μάγιαρ – Τι σημαίνει η εκλογή του δεξιού πολιτικού στην Ουγγαρία

Κόσμος Χτες
Η ήττα του Όρμπαν πιθανότατα σηματοδοτεί το τέλος της συγκρουσιακής στάσης της Ουγγαρίας μέσα στην ΕΕ