E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Θλιβερές εικόνες σε σχολείο του Ηρακλείου

Μάθημα σε εκκλησία επειδή δεν φτάνουν οι αίθουσες

Δημοσίευση 31/1/2023 | 13:15

Κρήτη: Θλιβερές εικόνες σε σχολείο του Ηρακλείου

Σε σχολική αίθουσα έχει μετατραπεί το εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Καπετανάκειου στο Ηράκλειο, αφού οι σχολικές εγκαταστάσεις δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Για υπομονή "11 ετών" κάνει λόγο η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Την έλλειψη υποδομών και συγκεκριμένα αιθουσών, αλλά και τις τραγικές συνθήκες στις οποίες προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις φανερώνουν οι θλιβερές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Καπετανάκειο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέα Κρήτη", το εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας, με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου να αναγκάζονται ορισμένες φορές να κάνουν μάθημα δίπλα στο ιερό της μικρής εκκλησίας, καθώς οι υποδομές του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος δεν επαρκούν και το αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί.

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες που φέρνει στη δημοσιότητα η κρητική εφημερίδα, έχουν σημειωθεί κρούσματα ιώσεων σε παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα σε αυτές τις συνθήκες χωρίς να τους δικαιολογούνται οι απουσίες.

Την απελπιστική κατάσταση επιβεβαίωσε και η την πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπαχή, η οποία τονίζει πως πρόκειται για μια λύση ανάγκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, η οποία, όπως ανέφερε έχει καθυστερήσει να εγκαταστήσει στο Καπετανάκειο αίθουσα για να μη δημιουργούνται αυτά τα φαινόμενα.

"Είχαμε τον χώρο που λειτουργεί ως εργαστήριο για πρώτη φορά μέχρι σήμερα και γίνονται εκεί τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας κ.λπ., που θέλουν πειραματική απόδειξη και εργαστηριακό εξοπλισμό. Τα μαθήματα αυτά θα πρέπει να υποστηρίζονται εργαστηριακά. Ωστόσο, δεν έχουμε τις αίθουσες. Και είπαμε, εκ περιτροπής, ας πηγαίνει στην εκκλησία ένα τμήμα όπου θα γίνονται τα μαθήματα της γενικής παιδείας, για να αντιμετωπίσουμε προσωρινά την κατάσταση μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Τα παιδιά αυτά περνάνε μετά από το εργαστήριο και κάνουν το μάθημα το εργαστηριακό έτσι όπως πρέπει να γίνεται", ανέφερε για να προσθέσει:

"Το κτήριο της εκκλησίας είναι καθαρισμένο, είναι βαμμένο και γενικά παλεύουμε εδώ και 11 χρόνια για το Καπετανάκειο. Σήμερα που μιλάμε περιμένουμε ηλεκτρολόγο και δε μας στέλνουν και πιέζουμε να έρθει για να γίνουν κάποιες εργασίες. Αλλά πέρα από αυτό το αίτημα που εμείς διατυπώνουμε για να λυθεί αυτό το θέμα είναι ότι, επειδή έτσι κι αλλιώς η δυναμική του Καπετανάκειου είναι μεγάλη και έχουμε πρόβλημα στεγαστικό, ζητήσαμε και έπρεπε να μας έχουν δώσει μία λυόμενη αίθουσα. Δεν τη δώσανε. Το εργαστηριακό μάθημα ζητούμε να είναι εργαστηριακό. Τα παιδιά εξάλλου το ήθελαν. Και εκ περιτροπής μπαίνει ένα τμήμα στην εκκλησία, κάτι που είναι λύση ανάγκης μέχρι να μας φέρουν τη λυόμενη αίθουσα. Δεν είναι κάτι που το θέλουμε. Η εκκλησία είναι χώρος λατρείας και όχι χώρος σχολικών μαθημάτων. Αλλά τι άλλο να κάνουμε; Ούτε οι κτηριακές ανάγκες έχουν καλυφθεί ως προς τον ηλεκτρολόγο που χρειαζόμαστε να έρθει ούτε η αίθουσά μάς έχει έρθει".

Αναμονή και υπομονή 11 ετών
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου δήλωσε στο Neakriti.gr πως το Καπενάκειο δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν πολλές εργασίες που πρέπει να γίνουν, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και 11 χρόνια γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν κάνει πολλές προσπάθειες προκειμένου το σχολικό κτήριο να αποπερατωθεί και να παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια στην τοπική κοινωνία.

"Μην ξεχνάτε και τις κακοτεχνίες που υπήρχαν με το υπόγειο που βούλιαζε. Είμαστε διαρκώς στο πόδι για το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου μας", καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή με το Fuel Pass: Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων μετά το μπλοκάρισμα

Οικονομία 06.04.2026
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για όλους τους πολίτες έως τέλη Απριλίου

Ιστορική στιγμή: Το Artemis II έφτασε εκεί που δεν κατάφερε το Apollo 13

Tech + Science 06.04.2026
Η αποστολή στη Σελήνη Artemis II ξεπέρασε την μέγιστη απόσταση από τη Γη που πέτυχε το Apollo 13 το 1970

Ένα κυνήγι πασχαλινών αυγών με τραγικό τέλος: Δέντρο καταπλάκωσε μητέρες και παιδιά που συμμετείχαν στο έθιμο – Τρεις νεκροί

Κόσμος 06.04.2026
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν την πτώση μιας μελιάς ύψους 30 μέτρων

Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελλάδα 06.04.2026
Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Θρίλερ στην Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας με ταινία στο λαιμό μέσα σε χαντάκι

Ελλάδα 06.04.2026
Η αστυνομία προχώρησε σε αυτοψία και συλλογή στοιχείων στο σημείο

Το Ιράν απορρίπτει την εκεχειρία – Θα συνέχιζα τον πόλεμο για το πετρέλαιο, θα βγάζαμε λεφτά, λέει ο Τραμπ

Κόσμος 06.04.2026
«Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί τώρα είναι πολύ πιο λογικοί από τους τρελούς που είχαμε στην πρώτη και τη δεύτερη φάση»

Πέθανε η ηθοποιός Πάρη Λεβέντη

Ελλάδα 06.04.2026
«Μετά από διασταυρώσεις πολλών ημερών ήρθε το θλιβερό νέο», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Αερογέφυρα ζωής για 6χρονο κοριτσάκι: Αγώνας δρόμου του ΕΚΑΒ από την Κεφαλονιά στον Αραξο

Ελλάδα 06.04.2026
Το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπου θα συνεχιστεί η εξειδικευμένη αντιμετώπιση της κατάστασής του

Καιρός: «Καλοκαίρι» έως τη Μεγάλη Τετάρτη, «φθινόπωρο» έως το Μεγάλο Σάββατο με βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Καιρός 06.04.2026
Έως και το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, αλλά από το βράδυ της ίδιας ημέρας και έως το Μεγάλο Σάββατο θα χαλάσει

Σάλος σε σούπερ μάρκετ: Απέλυσαν υπάλληλο που πήγε να σταματήσει κλέφτη

Ελλάδα 06.04.2026
Ο ίδιος περιέγραψε την εξέλιξη ως «σοκαριστική»