E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδραβίδα ‑ Πατέρας 29χρονου υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα» είπε ο πατέρας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα - «Πέταξε και... τέλος»

Δημοσίευση 31/1/2023 | 08:12

Ανδραβίδα ‑ Πατέρας 29χρονου υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

Η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Phantom F-4 ανοικτά της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, βύθισε στο πένθος την ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθώς νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

O πατέρας του άτυχου υποσμηναγού μίλησε νωρίτερα στη ΕΡΤ περιγράφοντας πως ο γιος τους χαιρέτισε βιαστικά χθες τους δικούς του ανθρώπους για να πάει στη μονάδα του.

«Ηρθε το Σαββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε. Πέταξε και τέλος...» είπε ο πατέρας του και περιεγραψε με λίγα λόγια την αγάπη που είχε ο γιός του για την Πολεμική Αεροπορία.

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά και εκείνος μου είπε, όχι, θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων. Τη δήλωσε πρώτη και καταστραφήκαμε όλοι».

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όσο ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης αγνοείται, οι έρευνες δεν θα σταματήσουν πέριξ του τελευταίου στίγματος του μοιραίου F-4 Phantom που έπεσε σήμερα το πρωί στον κόλπο της Κυπαρισσίας. Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Υποσμηναγού Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ένα C-130 ρίχνει φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθά έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 θα εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, σκανάροντας όλη την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα με το Phantom σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά από την απογείωσή του. Το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση «ρουτίνας» σε χαμηλό ύψος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Βασίλης Γκούμας σε ηλικία 79 ετών ‑ Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ

Αθλητικά Νέα 30.03.2026
Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ και σέντερ στο μπάσκετ, ο Βασίλης Γκούμας, σκορπίζοντας θλίψη στον αθλητικό κόσμο.

Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο μαθητές από σχολείο της Βούλας

Ελλάδα 30.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

Τραμπ: Φτιάχνει καταφύγιο στον Λευκό Οίκο

Κόσμος 30.03.2026
Υπόγειο καταφύγιο υψηλής ασφάλειας

Φόβοι για «κραχ» στα καύσιμα: Αγωνία για την επάρκεια ‑ «Καλπάζουν» οι τιμές σε βασικά αγαθά

Οικονομία 30.03.2026
Ο πόλεμος στο Ιράν συνεχίζεται και μαζί η ανοδική πορεία των τιμών

Καιρός: «Μεγάλη προσοχή την Τετάρτη» ‑ Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες

Καιρός 30.03.2026
Διπλή κυκλογένεση στη Μεσόγειο φέρνει έντονα φαινόμενα στην Ελλάδα

Ανδρας ξάπλωσε στις ράγες του μετρό στις Βρυξέλλες και τον έσωσαν τελευταία στιγμή

Κόσμος 30.03.2026
Ο κόσμος που βρισκόταν στην πλατφόρμα αντέδρασε άμεσα, φωνάζοντας και κάνοντας σήματα στον οδηγό του συρμού, ο οποίος κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει για καταθέσεις, κρυπτονομίσματα και κύρια κατοικία

Οικονομία 30.03.2026
Τέλος στα «σπαστά» μετρητά πάνω από 500 ευρώ και νέο marketplace για κόκκινα δάνεια

Λαρίσα Ρικέλμε: Η πιο «καυτή» οπαδός του Μουντιάλ του 2010 επιστρέφει ως δημοσιογράφος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Tabloid Χτες
Η Λαρίσα Ρικέλμε, που έγινε γνωστή ανά τον κόσμο με τις πόζες στις εξέδρες στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, έχει κάνει στροφή στη δημοσιογραφία και θα είναι παρούσα στη διοργάνωση του 2026