E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδραβίδα ‑ Πατέρας 29χρονου υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα» είπε ο πατέρας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα - «Πέταξε και... τέλος»

Δημοσίευση 31/1/2023 | 08:12

Ανδραβίδα ‑ Πατέρας 29χρονου υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

Η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Phantom F-4 ανοικτά της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, βύθισε στο πένθος την ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθώς νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

O πατέρας του άτυχου υποσμηναγού μίλησε νωρίτερα στη ΕΡΤ περιγράφοντας πως ο γιος τους χαιρέτισε βιαστικά χθες τους δικούς του ανθρώπους για να πάει στη μονάδα του.

«Ηρθε το Σαββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε. Πέταξε και τέλος...» είπε ο πατέρας του και περιεγραψε με λίγα λόγια την αγάπη που είχε ο γιός του για την Πολεμική Αεροπορία.

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά και εκείνος μου είπε, όχι, θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων. Τη δήλωσε πρώτη και καταστραφήκαμε όλοι».

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όσο ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης αγνοείται, οι έρευνες δεν θα σταματήσουν πέριξ του τελευταίου στίγματος του μοιραίου F-4 Phantom που έπεσε σήμερα το πρωί στον κόλπο της Κυπαρισσίας. Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Υποσμηναγού Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ένα C-130 ρίχνει φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθά έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 θα εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, σκανάροντας όλη την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα με το Phantom σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά από την απογείωσή του. Το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση «ρουτίνας» σε χαμηλό ύψος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Ταξί: Μέχρι πότε η απεργία στην Αττική

Ελλάδα 16.03.2026
Η απόφαση του ΣΑΤΑ

Χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Κόσμος 16.03.2026
Το Αμπου Ντάμπι αναφέρει θύματα μετά από περιστατικό με πυραύλους

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν

Ταξί: Έρχονται απεργίες διαρκείας

Ελλάδα 16.03.2026
Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό

Επιμένει ο Τραμπ στους τελωνειακούς δασμούς – «Έχω το απόλυτο δικαίωμα να τους επαναφέρω»

Κόσμος 16.03.2026
Διεξάγεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Λιανεμπορικό... SOS στην αγορά λόγω πολέμου ‑ Κίνδυνος για «λουκέτα» αν δεν ληφθούν μέτρα

Οικονομία 16.03.2026
Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο εισέρχεται ο κλάδος το ελληνικού εμπορίου