E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσιτσιπάς μετά την ήττα στον τελικό: «Είδα στον ύπνο μου το τρόπαιο, δεν απογοητεύομαι, είμαι γεννημένος πρωταθλητής»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον μεγάλο τελικό

Δημοσίευση 29/1/2023 | 16:28

Τσιτσιπάς μετά την ήττα στον τελικό: «Είδα στον ύπνο μου το τρόπαιο, δεν απογοητεύομαι, είμαι γεννημένος πρωταθλητής»

Δεν είχε κέφια στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open αλλά δεν τα έβαψε και μαύρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας εξήγησε πως ηττήθηκε και τόνισε ότι δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει να κυνηγάει τα όνειρά του

«Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να επηρεαστώ από τη σημερινή ήττα. Είναι ένα βήμα μπροστά. Ανυπομονώ να κερδίσω περισσότερους βαθμούς κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, να φέρω μεγαλύτερα αποτελέσματα, να παλέψω για μεγαλύτερα τρόπαια. Απολαμβάνω πολύ τον τρόπο που παίζω, τη στάση μου στο γήπεδο, την πνευματική μου σταθερότητα, τα επίπεδα συγκέντρωσης. Υπάρχουν ακόμα λίγα πράγματα να προσθέσω σε όλη τη δομή του παιχνιδιού μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που κατευθύνομαι προς αυτό το μονοπάτι» είπε αρχικά και συνέχισε: «Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να κάνω έναν καλό αγώνα εναντίον του. Η ομάδα μου εργάζεται εξαιρετικά για να μου δώσει τον καλύτερο τρόπο που μπορώ να το προσεγγίσω αυτό, ειδικά σήμερα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν χρησιμοποίησα προς όφελός μου. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσα να έχω βγάλει περισσότερο για σήμερα. Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν.

Ξέρεις, ο Νόβακ είναι ένας παίκτης που σε ωθεί στα όριά σου. Δεν το βλέπω αυτό ως κατάρα. Δεν το βλέπω σαν κάτι ενοχλητικό. Αυτό είναι πολύ καλό για το άθλημα, να έχουμε ανταγωνιστές σαν αυτόν, να έχουμε πρωταθλητές σαν αυτόν. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς που θέλουμε να φτάσουμε στο επίπεδό του μια μέρα. Το να μας κάνουν σκόνη είναι σίγουρα ένα πολύ καλό μάθημα κάθε φορά. Με έχει κάνει πολύ καλύτερο παίκτη. Έχει κάνει τα επίπεδα της συγκέντρωσής μου όλο και πιο ψηλά κάθε φορά που τον παίζω. Πρέπει να συμμετέχεις πραγματικά και πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στο παιχνίδι όταν παίζεις εναντίον του. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου, να έχω έναν παίκτη σαν αυτόν που θα με βοηθήσει να εξελιχθώ καλύτερα και να κάνω μεγαλύτερα πράγματα, μιλώντας για το παιχνίδι μου».

Για την επόμενη ημέρα είπε: «Δεν σκέφτομαι πια τον αγώνα. Είμαι απλώς χαρούμενος που βρέθηκα σε έναν ακόμη τελικό Grand Slam. Φυσικά, ονειρευόμουν το τρόπαιο, να σηκώνω αυτό το τρόπαιο. Το ονειρεύτηκα ακόμη και χθες το βράδυ, το είδα στον ύπνο μου. Η επιθυμία είναι πραγματικά εκεί. Πραγματικά το θέλω πολύ. Αλλά και μόνο να το ονειρεύεσαι δεν θα το κάνει πραγματικότητα. Πρέπει να δράσεις. Πρέπει να κάνεις κάτι εκεί έξω. Πρέπει να είσαι ακόμα περισσότερο παρών και να κάνεις καλύτερα. Σήμερα ένιωσα ότι υπήρξαν στιγμές που ήμουν κοντά, αλλά στο τάι μπρέικ δεν φάνηκε. Απλά κακές αρχές. Οπότε θα το διαγράψω, θα πάρω τα καλά πράγματα, θα προχωρήσω από εκεί.

Είναι μια μεγάλη σεζόν. Είναι μια εξαντλητική σεζόν. Πρέπει να είμαι σωματικά έτοιμος για τα δύσκολα ματς που θα πρέπει να παίξω φέτος απέναντι στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Απλώς κοιτάω μπροστά. Κοιτάω μπροστά και όχι πίσω. Το να χάνεις τελικούς δεν είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο, σίγουρα. Ίσως μερικές φορές, ας πούμε, να είναι πιο εύκολο να δεχτείς μια ήττα στον ημιτελικό επειδή δεν έχεις να κάνεις με τα φώτα της δημοσιότητας του τελικού. ίλησε και για την προσπάθειά του να φτάσει στην κορυφή. Σήμερα ήταν η ευκαιρία μου να γίνω Νο. 1 στον κόσμο. Είχα έναν καλύτερο αντίπαλο στην άλλη πλευρά του φιλέ που έκανε τα πράγματα πολύ καλύτερα από εμένα.

Αυτή τη στιγμή του αξίζει αυτή η θέση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι στο tour εδώ και μερικά χρόνια, έχω πολλές διαφορετικές εμπειρίες, έχω πολλά διαφορετικά πράγματα τα οποία αντιμετωπίζω. Ήρθε η ώρα μου να στοχεύσω σε κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μειώνω τις προσδοκίες ή τους στόχους μου. Είμαι γεννημένος πρωταθλητής. Το νιώθω στο αίμα μου. Μπορώ να το νιώσω σαν το ανταγωνιστικό παιδί που ήμουν όταν ήμουν νέος. Είναι κάτι που υπάρχει μέσα μου. Θέλω να το βγάλω, να το κάνω να ανθίσει, να το κάνω ακόμα πιο δυνατό, να εργαστώ σκληρά για αυτούς τους στόχους. Είναι αυτός ο όμορφος αριθμός, ο αριθμός «1», που θα κάνει τα πράγματα πολύ συγκινητικά όταν καταφέρω να τον φτάσω».

Για τον μεγάλο του αντίπαλο και το 22ο Grand Slam είπε: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είναι 22, έτσι δεν είναι; Έχουμε και άλλους μεγάλους πρωταθλητές, όπως ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ επίσης, κατά τη γνώμη μου, ένας από τους καλύτερους που έχει δει ποτέ το άθλημά μας. Όχι όμως μόνο το άθλημά μας, ο αθλητισμός γενικότερα. Νομίζω ότι είμαστε ευλογημένοι που έχουμε τρεις μεγάλους πρωταθλητές σαν αυτούς. Δεν θέλω να του δώσω ολόκληρο τον τίτλο, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν άλλοι παίκτες που έχουν συνεισφέρει πολύ και είναι ο κύριος λόγος που βρίσκομαι εδώ και σήμερα. Ένας από αυτούς είναι και ο Νόβακ. Τον έβλεπα και από παιδί. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έκανε πράγματα στο γήπεδο με το παιχνίδι του. Αλλά, ναι, σίγουρα το εννοούσα. Το έχει κερδίσει με τόση αφοσίωση που έχει βάλει, με τόσο επαγγελματισμό στην καθημερινότητά του. Είναι μια αφύπνιση για μένα να κάνω το ίδιο. Μπορώ μόνο να μάθω από αυτό. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω μόνο προς όφελός μου. Είμαι ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να το κάνω αυτό. Στον σημερινό κόσμο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλες τις πληροφορίες που μπορείς να αντλήσεις, στην πραγματικότητα είναι η καλύτερη εποχή για να παίξει κανείς τένις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews 21.04.2026
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews 21.04.2026
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 21.04.2026
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews 21.04.2026
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews 21.04.2026
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews 21.04.2026
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία 21.04.2026
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος 21.04.2026
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews 21.04.2026
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων