E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – Επιδιώκω τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση

Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές.

Δημοσίευση 25/1/2023 | 17:35

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – Επιδιώκω τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση

«Εγώ δεν επιζητώ τη σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση», τόνισε από το Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «καλοδεχούμενη» την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα λίγα λεπτά μετά την κατάθεσή της στη Βουλή παό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύγκριση πεπραγμένων τετραετίας
Ο κ. Μητσοτάκης στο τέλος της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος για την Κρήτη στο δημαρχείο του Ηρακλείου ανέφερε πως πληροφορήθηκε για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή λέγοντας «καλοδεχούμενη η πρόταση».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι μία «καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών» ενώ επεσήμανε πως «δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση».

«Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών.

Θα είμαστε στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης
Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι γι’ αυτή την πολιτική μάχη.

Τοξικότητα, διχασμός, πόλωση
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ως εξής:

«Αυτό το οποίο βλέπετε και εδώ πέρα στην Κρήτη είναι η αντίληψή μας για την εφαρμοσμένη πολιτική. Η Kυβέρνησή μας δεν θα κουραστεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στην πράξη, να σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και με την τεχνοκρατική επάρκεια που η συγκρότηση ενός τέτοιου σχεδίου απαιτεί. Και καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη, νομίζω ότι οι επιλογές που οι πολίτες έχουν μπροστά τους είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες.

»Μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον ή μπορούμε να βουλιάξουμε τη χώρα στην τοξικότητα, στο διχασμό και στην πόλωση. Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Τσίπρας μόλις κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει, αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές.

»Μια πάρα πάρα πολύ καλή ευκαιρία, όχι μόνο να επαναβεβαιώσουμε την συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, αυτό είναι δεδομένο, αλλά κυρίως να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς.

Καταλυτική
»Και νομίζω θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να την κάνουμε στη Βουλή στις επόμενες μέρες. Να μιλήσουν οι υπουργοί για το έργο τους και βέβαια θα μιλήσουμε και για τα θέματα του Κράτους Δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν την περασμένη τετραετία. Είμαστε, λοιπόν, απολύτως έτοιμοι για αυτή την μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη.

Και εύχομαι και ελπίζω οι πολίτες να προσπεράσουν αυτό το νέφος της τοξικότητας, του πολύ πολωμένου πολιτικού λόγου και τελικά να αντιληφθούν ποιοι είναι αυτοί πραγματικά που μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και γιατί ταυτόχρονα δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της χώρας.

Διότι δεν θέλει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθεί τα τέσσερα χρόνια της δικιάς τους διακυβέρνησης. Θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να πούμε και παραπάνω απόψε το βράδυ στην πολιτική ομιλία την οποία θα κάνουμε. Και από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδοντωτός: Τεράστιοι βράχοι πέφτουν στις ράγες – Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του

Ελλάδα 13.03.2026
Στα ίδια ακριβώς σημεία από όπου περνούν καθημερινά τα τρένα

Μαθητής έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου στον Πύργο, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 13.03.2026
Ο 18χρονος έγινε αντιληπτός από περίοικους που έσπευσαν στο σημείο για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες

ΕΟΔΥ: Κρούσματα ιλαράς σε 30 χώρες της Ευρώπης – Κρίσιμος ο εμβολιασμός

Ελλάδα 13.03.2026
Η ιλαρά συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και θανάτους

Κηδεία Γιώργου Μαρίνου: Το τελευταίο αντίο στον πρώτο σόουμαν της Ελλάδας

Ελλάδα 13.03.2026
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα

Γυναικοκτονία στις ΗΠΑ: 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την σύζυγό του γιατί υποπτευόταν ότι τον απατούσε

Κόσμος 13.03.2026
Η ανατριχιαστική ανακάλυψη διασκορπισμένων τμημάτων της σορού της άτυχης κοπέλας

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε στο σπίτι τον βιαστή της και τηλεφώνησε στην αστυνομία

Ελλάδα 13.03.2026
Ο 55χρονος εισήλθε βίαια στο διαμέρισμά της

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ανοίγει τη Δευτέρα το TAXISnet ‑ Όλες οι αλλαγές και τι να προσέξετε

Ελλάδα 13.03.2026
Οι αλλαγές εφαρμόζονται αναδρομικά για εισοδήματα του 2025 (δηλώσεις 2026)

«Ξύπνησε» πάλι το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη ‑ Εκτοξεύει λάβα πάνω από τα 300 μέτρα

Κόσμος 13.03.2026
Η εκτόξευση λάβας από το ενεργό ηφαίστειο, προκάλεσε το κλείσιμο αυτοκινητόδρομου και την ακύρωση πολλών πτήσεων