E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα και αυτό δεν είναι καλό

Οι δείκτες προχώρησαν κατά 10 δευτερόλεπτα

Δημοσίευση 24/1/2023 | 19:06

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα και αυτό δεν είναι καλό

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα- κι αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπότητα δεν βρισκόταν ποτέ τόσο κοντά σε παγκόσμιο κατακλυσμιαίο γεγονός όσο είναι τώρα.

Η ομάδα των επιστημόνων που διαχειρίζεται το «Ρολόι της Αποκάλυψης», το οποίο δεν μετρά τον χρόνο αλλά το τέλος του κόσμου, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο, επικαλούμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Το Bulletin of Atomic Scientists, που από το 1947 έχει αναλάβει αυτό το «συμβολικό» έργο, αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον τη νέα «ώρα» που δείχνει το ρολόι, το οποίο μετρά πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια καταστροφή.

Οι δείκτες προχώρησαν κατά 10 δευτερόλεπτα και πλέον απομένουν μόλις 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα, την ώρα που όλοι εύχονται να μην σημάνει ποτέ.

Από το 2020, το ρολόι έδειχνε 100 δευτερόλεπτα πριν από μεσάνυχτα. Οι δείκτες τώρα κινήθηκαν ακόμη περισσότερο προς τα εμπρός «κοντύτερα στα μεσάνυχτα από ποτέ άλλοτε» ανέφεραν οι επιστήμονες, κάνοντας λόγο για «τους εντεινόμενους κινδύνους από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά όχι μόνο».

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1992, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείκτες υποχώρησαν στα 17 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Το 1953, το 2018 και το 2019 είχαν φτάσει στα 2 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Το Bulletin of Atomic Scientists ιδρύθηκε το 1945 από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και άλλους επιστήμονες που εργάστηκαν στο σχέδιο Μανχάταν για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Κάθε χρόνο οι ειδικοί αυτοί «κινούν» τους δείκτες του ρολογιού, εξετάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο.

Search name

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Καιρός Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών