E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα και αυτό δεν είναι καλό

Οι δείκτες προχώρησαν κατά 10 δευτερόλεπτα

Δημοσίευση 24/1/2023 | 19:06

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα και αυτό δεν είναι καλό

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα- κι αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπότητα δεν βρισκόταν ποτέ τόσο κοντά σε παγκόσμιο κατακλυσμιαίο γεγονός όσο είναι τώρα.

Η ομάδα των επιστημόνων που διαχειρίζεται το «Ρολόι της Αποκάλυψης», το οποίο δεν μετρά τον χρόνο αλλά το τέλος του κόσμου, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο, επικαλούμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Το Bulletin of Atomic Scientists, που από το 1947 έχει αναλάβει αυτό το «συμβολικό» έργο, αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον τη νέα «ώρα» που δείχνει το ρολόι, το οποίο μετρά πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια καταστροφή.

Οι δείκτες προχώρησαν κατά 10 δευτερόλεπτα και πλέον απομένουν μόλις 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα, την ώρα που όλοι εύχονται να μην σημάνει ποτέ.

Από το 2020, το ρολόι έδειχνε 100 δευτερόλεπτα πριν από μεσάνυχτα. Οι δείκτες τώρα κινήθηκαν ακόμη περισσότερο προς τα εμπρός «κοντύτερα στα μεσάνυχτα από ποτέ άλλοτε» ανέφεραν οι επιστήμονες, κάνοντας λόγο για «τους εντεινόμενους κινδύνους από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά όχι μόνο».

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1992, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείκτες υποχώρησαν στα 17 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Το 1953, το 2018 και το 2019 είχαν φτάσει στα 2 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Το Bulletin of Atomic Scientists ιδρύθηκε το 1945 από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και άλλους επιστήμονες που εργάστηκαν στο σχέδιο Μανχάταν για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Κάθε χρόνο οι ειδικοί αυτοί «κινούν» τους δείκτες του ρολογιού, εξετάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο.

Search name

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός 10 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Κόσμος 16.04.2026
Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Ζοσεφ Αούν και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην εκεχειρία 10 ημερών, προκειμένου να επιτύχουν την ειρήνη

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 33χρονος που έπεσε από ταράτσα

Ελλάδα 16.04.2026
Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες της πτώσης

Κινηματογραφική καταδίωξη ανηλίκων στο κέντρο του Ηρακλείου – Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της Τροχαίας

Ελλάδα 16.04.2026
Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν, όταν εγκατέλειψαν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν σε ένα στενό και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή

NASA: Ο αστεροειδής «Απόφις», ο «θεός του χάους», αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη

Tech + Science 16.04.2026
Ονομάστηκε έτσι από τον αιγυπτιακό θεό του χάους και του αιώνιου σκότους, και ο μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη το 2029, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι

Ελλάδα 16.04.2026
«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Κόσμος 16.04.2026
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κυψέλη: Ούτε τσιμέντο, ούτε αθηναϊκός σχιστόλιθος – Τι ήταν τελικά το υλικό που πλημμύρισε τους δρόμους

Ελλάδα 16.04.2026
Λόγω της διαρροής του υλικού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεκόπη

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε σπηλιά στα Φαλάσαρνα ‑ Εντοπίστηκε χωρίς ρούχα

Ελλάδα 16.04.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Φαλάσαρνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τραγωδία στον Ισημερινό: Πάνω από 10 νεκροί μετά την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Κόσμος 16.04.2026
Το δυστύχημα στον Ισημερινό έγινε κοντά στη Μογιετούρο, στην επαρχία Ασουάι των Ανδεων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20.