E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Βρετανία ‑ «Εξαφανίστηκαν» 200 ασυνόδευτα παιδιά από κέντρα φιλοξενίας

Στην πλειονότητά τους οι αγνοούμενοι είναι από την Αλβανία -

Δημοσίευση 24/1/2023 | 17:36

Συναγερμός στη Βρετανία ‑ «Εξαφανίστηκαν» 200 ασυνόδευτα παιδιά από κέντρα φιλοξενίας

Διακόσιοι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνταν σε βρετανικά ξενοδοχεία, έχουν εξαφανιστεί, ανακοίνωσε την Τρίτη η βρετανική κυβέρνηση που κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι «εγκατέλειψε τα παιδιά».

Απαντώντας σε επερώτηση για το θέμα αυτό στο Κοινοβούλιο, ο υφυπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ είπε ότι από τον Ιούλιο του 2021 φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία 4.600 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σε μια περίοδο που ο αριθμός-ρεκόρ εκείνων που διαπλέουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη (ήταν 45.000 το 2022) θέτει υπό πίεση το βρετανικό σύστημα ασύλου.

Σύμφωνα με τον Τζένρικ αναφέρθηκαν 440 «εξαφανίσεις» και ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα 200 από αυτά τα παιδιά. Τα 13 ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών ενώ μόνο ένα είναι κορίτσι.

Το 88% των αγνοούμενων είναι Αλβανοί. Οι υπόλοιποι προέρχονται από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, την Ινδία, το Βιετνάμ, το Πακιστάν και την Τουρκία.


«Όταν εξαφανίζεται ένα παιδί, τίθεται σε εφαρμογή ένα πρωτόκολλο ώστε η αστυνομία και οι τοπικές αρχές να καθορίσουν πού βρίσκεται και να βεβαιωθούν για την ασφάλειά του», συνέχισε ο υπουργός, εξηγώντας ότι οι ανήλικοι δεν κρατούνται στα ξενοδοχεία και είναι ελεύθεροι να φύγουν όποτε το επιθυμούν.

Η Οικολόγος βουλευτής Κάρολιν Λούκας, που είχε θέσει την επερώτηση, χαρακτήρισε φρικτό το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών «εγκαταλείπει ευάλωτα παιδιά».

Σύμφωνα με τον συντηρητικό βουλευτή Τιμ Λόουτον, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αστυνομία του Σάσεξ για απαγωγή παιδιών από συμμορίες. Την Κυριακή, η εφημερίδα The Observer έκανε λόγο για απαγωγές παιδιών που φιλοξενούνταν σε ένα ξενοδοχείο της παραθαλάσσιας πόλης Μπράιτον, επικαλούμενη μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος ο οποίος εργάζεται για προμηθευτή του υπουργείου Εσωτερικών. Η εφημερίδα επικαλείται επίσης πηγές στις υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων.

Ωστόσο, άλλες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών είπαν στην εφημερίδα ότι «δεν είναι αληθές» ότι ασυνόδευτοι ανήλικοι απήχθησαν από τα ξενοδοχεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Τι θα πληρώσουμε φέτος για μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Ελλάδα 02.12.2025
Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία ενόψει Χριστουγέννων

Τρόμος με γuμνό άνδρα έξω από δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω

Ελλάδα 02.12.2025
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»

Κόσμος 02.12.2025
Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα χέρια της Χαμάς

Δημογλίδου για το τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος δεν εξήγησε γιατί έχασε τον έλεγχο του οχήματος

Ελλάδα 02.12.2025
Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών - Αύριο στον ανακριτή ο 29χρονος

Αγρότες «σφραγίζουν» την Αθηνών–Θεσσαλονίκης: Νέα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας

Ελλάδα 02.12.2025
Η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Νίκαια παραμένει κλειστή λόγω του αγροτικού μπλόκου, το οποίο ενισχύεται συνεχώς.

Σε ελεύθερη πτώση οι Μπακς παρά την επιστροφή του Αντετοκούνμπο: Ηττα 129‑126 από τους τελευταίους της Ανατολής, Γουίζαρντς

Αθλητικά Νέα 02.12.2025
Πλεον η ομάδα του Greek Freak είχε το ρεκόρ της να πέφτει στο 9-13 και να παραμείνει εκτός πρώτης 10άδας στην Ανατολή

Ρόδος: Ανατροπή στη δολοφονία του 75χρονου ‑ «Αθωώνει» τον γιο ο συνεργός

Ελλάδα 02.12.2025
Η δίκη του γιου του 75χρονου σε δεύτερο βαθμό αναβλήθηκε αορίστως μετά τη δήλωση του συνεργού ότι τέλεσε τον φόνο μόνος του

Καταδίωξη ανήλικου δικυκλιστή που έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα της Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 02.12.2025
Πρόκειται για 16χρονο Ρομά που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο όλη η χώρα – Γιατί τραβούν χειρόφρενο

Ελλάδα 02.12.2025
Τι ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνει μάθημα στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 02.12.2025
Το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ως μια διαφορετική σχολική ημέρα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία ‑ Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

Οικονομία 02.12.2025
Πότε εκπνέει η διορία για το επίδομα θέρμανσης