E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Βρετανία ‑ «Εξαφανίστηκαν» 200 ασυνόδευτα παιδιά από κέντρα φιλοξενίας

Στην πλειονότητά τους οι αγνοούμενοι είναι από την Αλβανία -

Δημοσίευση 24/1/2023 | 17:36

Συναγερμός στη Βρετανία ‑ «Εξαφανίστηκαν» 200 ασυνόδευτα παιδιά από κέντρα φιλοξενίας

Διακόσιοι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνταν σε βρετανικά ξενοδοχεία, έχουν εξαφανιστεί, ανακοίνωσε την Τρίτη η βρετανική κυβέρνηση που κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι «εγκατέλειψε τα παιδιά».

Απαντώντας σε επερώτηση για το θέμα αυτό στο Κοινοβούλιο, ο υφυπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ είπε ότι από τον Ιούλιο του 2021 φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία 4.600 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σε μια περίοδο που ο αριθμός-ρεκόρ εκείνων που διαπλέουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη (ήταν 45.000 το 2022) θέτει υπό πίεση το βρετανικό σύστημα ασύλου.

Σύμφωνα με τον Τζένρικ αναφέρθηκαν 440 «εξαφανίσεις» και ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα 200 από αυτά τα παιδιά. Τα 13 ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών ενώ μόνο ένα είναι κορίτσι.

Το 88% των αγνοούμενων είναι Αλβανοί. Οι υπόλοιποι προέρχονται από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, την Ινδία, το Βιετνάμ, το Πακιστάν και την Τουρκία.


«Όταν εξαφανίζεται ένα παιδί, τίθεται σε εφαρμογή ένα πρωτόκολλο ώστε η αστυνομία και οι τοπικές αρχές να καθορίσουν πού βρίσκεται και να βεβαιωθούν για την ασφάλειά του», συνέχισε ο υπουργός, εξηγώντας ότι οι ανήλικοι δεν κρατούνται στα ξενοδοχεία και είναι ελεύθεροι να φύγουν όποτε το επιθυμούν.

Η Οικολόγος βουλευτής Κάρολιν Λούκας, που είχε θέσει την επερώτηση, χαρακτήρισε φρικτό το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών «εγκαταλείπει ευάλωτα παιδιά».

Σύμφωνα με τον συντηρητικό βουλευτή Τιμ Λόουτον, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αστυνομία του Σάσεξ για απαγωγή παιδιών από συμμορίες. Την Κυριακή, η εφημερίδα The Observer έκανε λόγο για απαγωγές παιδιών που φιλοξενούνταν σε ένα ξενοδοχείο της παραθαλάσσιας πόλης Μπράιτον, επικαλούμενη μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος ο οποίος εργάζεται για προμηθευτή του υπουργείου Εσωτερικών. Η εφημερίδα επικαλείται επίσης πηγές στις υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων.

Ωστόσο, άλλες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών είπαν στην εφημερίδα ότι «δεν είναι αληθές» ότι ασυνόδευτοι ανήλικοι απήχθησαν από τα ξενοδοχεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Κυπαρισσία: Νεκρό 3χρονο παιδί

Ελλάδα 11.02.2026
Το παιδάκι υπέστη ανακοπή, διασωληνώθηκε και τελικά εξέπνευσε

Αυτοί είναι ο νέοι Αγιοι της Ορθοδοξίας ‑ Ποιοι είναι ο παπά Τύχων ο Αγιορείτης και ο Χατζηγεώργης

Ελλάδα 11.02.2026
Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εντάσσονται στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Στον Λευκό Οίκο ο Νετανιάχου: Συνάντηση με τον Τραμπ εν μέσω της έντασης με το Ιράν

Κόσμος 11.02.2026
Το Ισραήλ υπέγραψε για τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Ειρήνης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι καιρός πια να αρθεί κάθε απειλή μεταξύ μας – Αν όχι τώρα, πότε;

Ελλάδα 11.02.2026
Είχε προηγηθεί συνάντηση 1,5 ώρας, του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο ενώ θα ακολουθήσει δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ελπίδες για το κοριτσάκι που έπεσε στο συντριβάνι στην Καλλιθέα

Ελλάδα 11.02.2026
Θετικά νέα για τα 3 παιδάκια που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ παίδων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αγκυρα: Υπογράφονται οι 6 συμφωνίες Ελλάδας ‑ Τουρκίας

Ελλάδα 11.02.2026
Η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το Ιράν εκτελεί τραυματίες διαδηλωτές στα κρεβάτια νοσοκομείων – Σοκαριστικές καταγγελίες για αντίποινα

Κόσμος 11.02.2026
«Αν κοιτάξεις προσεκτικά, συνειδητοποιείς ότι δέχτηκαν πυροβολισμούς στο κεφάλι, τους δόθηκε η χαριστική βολή μέσα στο νοσοκομείο»

Ακινητοποιήθηκε ο Οδοντωτός με 77 επιβάτες, βλάβη και στο εφεδρικό τρένο που πήγε για βοήθεια 

Ελλάδα 11.02.2026
Στο σημείο έχει κληθεί η ΕΜΑΚ για να συνδράμει στη διαδικασία απεγκλωβισμού

Απομακρύνθηκε η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου που έβαζε μαθητές να σκάβουν στο σχολείο

Ελλάδα 11.02.2026
Η Διευθύντρια του σχολείου φέρεται να επέβαλε χειρωνακτικές εργασίες στον προαύλιο χώρο, με στόχο τη διαγραφή απουσιών και αποβολών

Χάος και άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών στην τουρκική βουλή

Κόσμος 11.02.2026
Αναψαν τα αίματα στην τουρκική βουλή ανάμεσα σε βουλευτές του κυβερνώντος AKP και του αντιπολιτευόμενου CHP

Αστρονομική παρέλαση τον Φεβρουάριο με εμφάνιση έξι πλανητών

Tech + Science 11.02.2026
Πώς και πότε θα είναι ορατό το σπάνιο φαινόμενο

Τσικνοπέμπτη 2026: Τι ισχύει για τα σχολεία

Ελλάδα 11.02.2026
Τσικνοπέμπτη 2026: Το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων στα σχολεία αύριο (12/2)