E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το φιλικό του αιώνα με Μέσι και Ρονάλντο τελειώσε με 5 ‑ 4

Δείτε τα γκολ και τις φάσεις

Δημοσίευση 19/1/2023 | 21:36

Το φιλικό του αιώνα με Μέσι και Ρονάλντο τελειώσε με 5 ‑ 4

Το πολυαναμενόμενο φιλικό της χρονιάς ανάμεσα στη μεικτή αστέρων των Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και Αλ Χιλάλ, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι, βρήκε νικητές τους Παριζιάνους με το «χορταστικό» 5-4 και τους 69.000 θεατές που κατέκλυσαν το «King Fahd International Stadium» του Ριάντ, να απολαμβάνουν άλλη μία μοναδική παράσταση των δύο σούπερ σταρ, οι οποίοι άφησαν το «σημάδι» στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή τα τελευταία 15 χρόνια.

Σ’ ένα πραγματικά ωραίο παιχνίδι, ίσως στην τελευταία «μονομαχία» του CR7 με τον Μέσι (με τους δύο άσους να έχουν θερμούς εναγκαλισμούς), η Παρί πήρε προβάδισμα μόλις στο 3’ με γκολ του Αργεντινού έπειτα από ασίστ του Νεϊμάρ.

Η μεικτή Αλ Νασρ/Αλ Χιλάλ ισοφάρισε στο 34’ με εύστοχο πέναλτι του Ρονάλντο (που πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας), που κέρδισε ο ίδιος απ’ τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και βρήκε τον Πορτογάλο άσο με τη… γροθιά του στο πρόσωπο.

Οι Γάλλοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 39’ έπειτα απ’ την απευθείας αποβολή του Μπερνάτ, ο οποίος ανέτρεψε αντίπαλό του, ο οποίος έφευγε σε τετ-α-τετ, όμως στο 43’ πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Μαρκίνιος έπειτα από σέντρα του Μπαπέ.

Στο 45’ ο Νεϊμάρ έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Αλ Οβάις) και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Ρονάλντο ισοφάρισε ξανά με κοντινό σουτ, κι αφού η πρώτη προσπάθειά του (κεφαλιά) είχε χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Νάβας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Στο 53’ η Παρί έκανε το 3-2 με τον Σέρχιο Ράμος, για να ισοφαρίσει ξανά ο Γιανγκ Χιούν-Σου στο 56’ σε 3-3.

Στο 59’ η Παρί κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Αλ Μπουλαχί μετά από σουτ του Μέσι κι ο Μπαπέ δεν αστόχησε απ’ την άσπρη βούλα για το 4-3 της γαλλικής ομάδας, ενώ στο 78’ ο 20χρονος Εκιτικέ με κούρσα… μισού γηπέδου κι εξαιρετικό τελείωμα έκανε το το 5-3. Την τελική «πινελιά» στο ματς έβαλε ο Ταλίσκα, μειώνοντας στο τελικό 5-4 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντικαταστάθηκε στο 61ο λεπτό απ’ τον Ματέους Περέιρα, ενώ ένα λεπτό αργότερα (62’) ο Κριστόφ Γκαλτιέ απέσυρε με τη σειρά του τον Μέσι, περνώντας στη θέση του τον Αϊμάν Καρί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: Να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση

Ελλάδα 09.02.2026
Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ο αστερίσκος για να λάβετε την έκπτωση

Οικονομία 09.02.2026
Ποιοι κερδίζουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ (και) εφέτος;

Θεσσαλονίκη: Εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου Παιδείας προς το ΑΠΘ για τα σοβαρά επεισόδια

Ελλάδα 09.02.2026
`Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πρέπει εντός 48 ωρών να αποτυπώσουν τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά τους, αλλά και τις ενέργειες που έπονται σύμφωνα με το νόμο 5224/25`

Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση το 2 ετών κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι

Ελλάδα 09.02.2026
Έμεινε επί ώρα χωρίς τις αισθήσεις του, όμως οι γιατροί κατόρθωσαν να το επαναφέρουν

Η γυναίκα – «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο κατάσκοπο των Κινέζων ‑ Το δεύτερο κινητό με το κρυπτογραφημένο λογισμικό

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είναι η στρατολόγος του Έλληνα σμήναρχου κατασκόπου, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης την Τρίτη

Ιράν: Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

Κόσμος Χτες
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες αφού η Μοχαμαντί ξεκίνησε απεργία πείνας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα – Χειρουργήθηκε στα χέρια

Ελλάδα Χτες
Είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κάναμε σοβαρό λάθος»: Η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι απολογείται για τις επαφές με τον Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
Η Βαλέρια Τσόμσκι εξηγεί πώς ο Έπσταϊν απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον του φιλοσόφου

Έρχονται αλλαγές για τα ακαθάριστα οικόπεδα ‑ Τι θα ισχύει με νέα ρύθμιση

Ελλάδα Χτες
Πόσο είναι τα πρόστιμα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ονομάζεται «Ενεργή Μάχη» και δίνει έμφαση στην αναδιαμόρφωση

Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν στην Αγκυρα – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία

Ελλάδα Χτες
Με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αγκυρα