E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το φιλικό του αιώνα με Μέσι και Ρονάλντο τελειώσε με 5 ‑ 4

Δείτε τα γκολ και τις φάσεις

Δημοσίευση 19/1/2023 | 21:36

Το φιλικό του αιώνα με Μέσι και Ρονάλντο τελειώσε με 5 ‑ 4

Το πολυαναμενόμενο φιλικό της χρονιάς ανάμεσα στη μεικτή αστέρων των Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και Αλ Χιλάλ, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι, βρήκε νικητές τους Παριζιάνους με το «χορταστικό» 5-4 και τους 69.000 θεατές που κατέκλυσαν το «King Fahd International Stadium» του Ριάντ, να απολαμβάνουν άλλη μία μοναδική παράσταση των δύο σούπερ σταρ, οι οποίοι άφησαν το «σημάδι» στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή τα τελευταία 15 χρόνια.

Σ’ ένα πραγματικά ωραίο παιχνίδι, ίσως στην τελευταία «μονομαχία» του CR7 με τον Μέσι (με τους δύο άσους να έχουν θερμούς εναγκαλισμούς), η Παρί πήρε προβάδισμα μόλις στο 3’ με γκολ του Αργεντινού έπειτα από ασίστ του Νεϊμάρ.

Η μεικτή Αλ Νασρ/Αλ Χιλάλ ισοφάρισε στο 34’ με εύστοχο πέναλτι του Ρονάλντο (που πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας), που κέρδισε ο ίδιος απ’ τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και βρήκε τον Πορτογάλο άσο με τη… γροθιά του στο πρόσωπο.

Οι Γάλλοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 39’ έπειτα απ’ την απευθείας αποβολή του Μπερνάτ, ο οποίος ανέτρεψε αντίπαλό του, ο οποίος έφευγε σε τετ-α-τετ, όμως στο 43’ πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Μαρκίνιος έπειτα από σέντρα του Μπαπέ.

Στο 45’ ο Νεϊμάρ έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Αλ Οβάις) και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Ρονάλντο ισοφάρισε ξανά με κοντινό σουτ, κι αφού η πρώτη προσπάθειά του (κεφαλιά) είχε χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Νάβας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Στο 53’ η Παρί έκανε το 3-2 με τον Σέρχιο Ράμος, για να ισοφαρίσει ξανά ο Γιανγκ Χιούν-Σου στο 56’ σε 3-3.

Στο 59’ η Παρί κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Αλ Μπουλαχί μετά από σουτ του Μέσι κι ο Μπαπέ δεν αστόχησε απ’ την άσπρη βούλα για το 4-3 της γαλλικής ομάδας, ενώ στο 78’ ο 20χρονος Εκιτικέ με κούρσα… μισού γηπέδου κι εξαιρετικό τελείωμα έκανε το το 5-3. Την τελική «πινελιά» στο ματς έβαλε ο Ταλίσκα, μειώνοντας στο τελικό 5-4 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντικαταστάθηκε στο 61ο λεπτό απ’ τον Ματέους Περέιρα, ενώ ένα λεπτό αργότερα (62’) ο Κριστόφ Γκαλτιέ απέσυρε με τη σειρά του τον Μέσι, περνώντας στη θέση του τον Αϊμάν Καρί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ενώ ισχύει εκεχειρία στη Γάζα;

Κόσμος Χτες
Ρεπορτάζ των New York Times για την κατάσταση στο έδαφος στη Γάζα και τις απώλειες εκατοντάδων αμάχων

Υπουργείο Παιδείας: Τα 8 νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από το 2026‑2027

Ελλάδα Χτες
Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως συνδεδεμένα Γυμνάσια και Λύκεια σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Τουρκία: Σενάρια δολιοφθοράς – Βάζουν στο κάδρο Ελλάδα και Ισραήλ για την πτώση του Falcon 50

Κόσμος Χτες
H τουρκική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο οργανωμένης επίθεσης πίσω από τη συντριβή του λιβυκού αεροσκάφους

Χριστούγεννα 2025: Τα δρομολόγια των ΜΜΜ στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και λεωφορεία

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050

Tech + Science Χτες
Υπάρχει υποκατάστατο;

Τραγωδία στη Βραζιλία: Κοριτσάκι 2 χρονών έπεσε σε λίμνη και το κατασπάραξαν τα πιράνχας

Κόσμος Χτες
Στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα

«Τα λόγια τους είναι σαν ήχος από κούφιο ντενεκέ»: «Πυρά» Ερντογάν κατά Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ελλάδα Χτες
«Δεν παγιδευτήκαμε και δεν θα παγιδευτούμε. Δεν υποκύψαμε στις προκλήσεις και δεν θα υποκύψουμε»

Πάτρα: Παιδιά είπαν τα κάλαντα και πληρώθηκαν με IRIS

Ελλάδα Χτες
Παρά τις καιρικές συνθήκες

Σοβαρά τραυματισμένη 14χρονη που βγήκε για να πει τα κάλαντα

Ελλάδα Χτες
Όπως περιέγραψε η ίδια έπεσε από πατίνι που εντόπισε ενεργοποιημένο σε πεζοδρόμιο

Με «υπεργρίπη» το 50% των περιστατικών στο Παίδων ‑ Τα συμπτώματα και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ελλάδα Χτες
Η «υπεργρίπη» έχει υψηλότερη μεταδοτικότητα - Τι είπε παιδίατρος για το νέο στέλεχος

Πυκνό χιόνι στο Καϊμακτσαλάν: Ανοιξε το χιονοδρομικό κέντρο ‑ Το έστρωσε για τα καλά

Ελλάδα Χτες
Το πυκνό χιόνι που έπεσε στο Καϊμακτσαλάν είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει το χιονοδρομικό κέντρο - Χιόνια και στο Ανήλιο Μετσόβου

Ιερέας προτείνει… «κοινωνική κάθαρση» για τον Βινίσιους μετά την επίμαχη χειρονομία

Αθλητικά Νέα Χτες
O Πατέρας Ανχελ, μιλώντας στο ραδιόφωνο στην εκπομπή «El Larguero», αναφέρθηκε στην επίμαχη χειρονομία του Βραζιλιάνου προς τον Αλόνσο και στην αντικατάστασή του