E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Qatargate: Η Καϊλή δεν θα κάνει έφεση για την παράταση της προφυλάκισης

Η ευρωβουλευτής παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου

Δημοσίευση 19/1/2023 | 21:21

Qatargate: Η Καϊλή δεν θα κάνει έφεση για την παράταση της προφυλάκισης

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση στην απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή της, ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο Qatargate. Η ευρωβουλευτής παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή η κ. Καϊλή. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως αποφάσισαν να μη γίνει έφεση κατά αυτής της απόφασης και εξήγησε τους λόγους.

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας εάν επανέλθουμε με τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση, γιατί θα υπάρχει μια απόφαση ανώτερου δικαστηρίου», δήλωσε ο δικηγόρος μιλώντας στον Alpha.

«Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη κατά σειρά ακρόαση μετά από ένα μήνα και εκεί πιστεύω ότι τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα», συμπλήρωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Δημητρακόπουλος: Γιατί παρατάθηκε η προφυλάκιση της Καϊλή

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας άφησε μια «χαραμάδα αισιοδοξίας», επειδή, «δεν είπε ότι είναι ύποπτη φυγής πλέον». «Περιορίστηκε να πει ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι ρεαλιστικό», συμπλήρωσε.

«Βασικά, μας είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι και μετά τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, διότι υπάρχει κίνδυνος αν αφεθεί ελεύθερη τώρα η κ. Καϊλή να έχει κάποια επικοινωνία με τον κ. Παντσέρι ή τους ανθρώπους του», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι η ευρωβουλευτής δεν μιλούσε ποτέ με τον Παντσέρι. Υπενθυμίζεται πως ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές αρχές, η οποία προβλέπει ότι θα τους δώσει στοιχεία με αντάλλαγμα μειωμένη ποινή.

Στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις καταγγελίες του περί «βασανιστηρίων» σε βάρος της Εύας Καϊλή.

«Στις 11 Ιανουαρίου, μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην αστυνομία, ενώ θα έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές, με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει όλο το βράδυ στο κελί της αστυνομίας», δήλωσε και συμπλήρωσε πως πήραν το παλτό της ευρωβουλευτού και όταν εκείνη ζήτησε μια κουβέρτα επειδή κρύωνε, δεν της την έδωσαν.

Επίσης, ο δικηγόρος δήλωσε ότι αφού επέστρεψε στις φυλακές η Εύα Καϊλή και τον ενημέρωσε σχετικά, «κόπηκε η γραμμή, προφανής επειδή παρακολουθούσαν και σταμάτησε η επικοινωνία μας για πάνω από 24 ώρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι και πώς υπολογίζεται το ποσό

Οικονομία Χτες
Η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη - Δεν δικαιούνται το Δώρο Πάσχα όσοι λαμβάνουν ειδικά βοηθήματα

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του

Κόσμος Χτες
Ο πρίγκιπας Αντριου συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, με το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ ‑ Ποιοι το δικαιούνται

Οικονομία Χτες
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι μπορούν να το διεκδικήσουν

Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σεπ Πιόντεκ

Αθλητικά Νέα Χτες
Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σεπ Πιόντεκ, ο οποίος άφησε ανεξίτηλό το αποτύπωμα του στην εθνική Δανίας

Ψάχνεις ήλιο και remote δουλειά; Αυτή η χώρα σου δίνει βίζα για ζωή σε παραλίες‑καρτ ποστάλ

Κόσμος Χτες
Το νέο όνειρο για freelancers: Βίζα, παραλίες και χαμηλό κόστος ζωής

Κοινωνικός Τουρισμός: Vouchers για διακοπές έναν μήνα νωρίτερα – Τι να προσέξετε

Οικονομία Χτες
Γιατί η έναρξη μεταφέρεται την 1η Μαΐου;

Ισπανία: Ανδρας πέθανε μετά από χρήση taser από την αστυνομία

Κόσμος Χτες
Ο 47χρονος πέθανε αφού ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία με χρήση taser - Είχαν πάει σπίτι του γιατί ήταν εκτός ελέγχου

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Επιχείρησε προσπέραση σε κεντρικό δρόμο και προκάλεσε καραμπόλα

Ελλάδα Χτες
Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Ελλάδα Χτες
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η δημόσια συγγνώμη της παρουσιάστριας μετά τη… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση στους Χειμερινούς Αγώνες

Αθλητικά Νέα Χτες
Παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν βγει ζωντανά στον αέρα