E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Qatargate: Η Καϊλή δεν θα κάνει έφεση για την παράταση της προφυλάκισης

Η ευρωβουλευτής παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου

Δημοσίευση 19/1/2023 | 21:21

Qatargate: Η Καϊλή δεν θα κάνει έφεση για την παράταση της προφυλάκισης

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση στην απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή της, ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο Qatargate. Η ευρωβουλευτής παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή η κ. Καϊλή. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως αποφάσισαν να μη γίνει έφεση κατά αυτής της απόφασης και εξήγησε τους λόγους.

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας εάν επανέλθουμε με τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση, γιατί θα υπάρχει μια απόφαση ανώτερου δικαστηρίου», δήλωσε ο δικηγόρος μιλώντας στον Alpha.

«Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη κατά σειρά ακρόαση μετά από ένα μήνα και εκεί πιστεύω ότι τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα», συμπλήρωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Δημητρακόπουλος: Γιατί παρατάθηκε η προφυλάκιση της Καϊλή

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας άφησε μια «χαραμάδα αισιοδοξίας», επειδή, «δεν είπε ότι είναι ύποπτη φυγής πλέον». «Περιορίστηκε να πει ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι ρεαλιστικό», συμπλήρωσε.

«Βασικά, μας είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι και μετά τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, διότι υπάρχει κίνδυνος αν αφεθεί ελεύθερη τώρα η κ. Καϊλή να έχει κάποια επικοινωνία με τον κ. Παντσέρι ή τους ανθρώπους του», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι η ευρωβουλευτής δεν μιλούσε ποτέ με τον Παντσέρι. Υπενθυμίζεται πως ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές αρχές, η οποία προβλέπει ότι θα τους δώσει στοιχεία με αντάλλαγμα μειωμένη ποινή.

Στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις καταγγελίες του περί «βασανιστηρίων» σε βάρος της Εύας Καϊλή.

«Στις 11 Ιανουαρίου, μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην αστυνομία, ενώ θα έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές, με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει όλο το βράδυ στο κελί της αστυνομίας», δήλωσε και συμπλήρωσε πως πήραν το παλτό της ευρωβουλευτού και όταν εκείνη ζήτησε μια κουβέρτα επειδή κρύωνε, δεν της την έδωσαν.

Επίσης, ο δικηγόρος δήλωσε ότι αφού επέστρεψε στις φυλακές η Εύα Καϊλή και τον ενημέρωσε σχετικά, «κόπηκε η γραμμή, προφανής επειδή παρακολουθούσαν και σταμάτησε η επικοινωνία μας για πάνω από 24 ώρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Καρυστιανού: «Το ενοίκιο του γραφείου μας το πληρώνω εγώ» – Τι είπε για Τεμπή, απειλές και δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη χρηματοδότηση του κόμματος, το ξυλόλιο, την εισαγγελική πρόταση για Τριαντόπουλο-Αγοραστό και την απειλή που λέει ότι δέχθηκε μέσω δικαστή.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Νεκρή 41χρονη στη Σύρο: Στο μικροσκόπιο και πιθανές οικονομικές διαφορές

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες να στρέφονται τόσο στις συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής όσο και στο ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών με το ζευγάρι που έχει συλληφθεί

Βάσεις 2026: Εκτόξευση στα πολυτεχνεία, άνοδος στις ιατρικές – Ποιες σχολές «βυθίζονται»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Από τις 70.593 αιτήσεις υποψηφίων αναδύεται ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εντυπωσιακές ανατροπές σε αρκετά τμήματα.

Η σχολή που ξεπέρασε τα 20.000 μόρια και άφησε πίσω ακόμη και την Ιατρική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ποιες είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής το 2026

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε πάνω από 80 χώρες

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο ενιαίος δασμός 10% που έληγε τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) αντικαθίσταται από νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ

ΗΠΑ: Γιος σκότωσε τον πατέρα του με μπαστούνι μπέιζμπολ μπροστά σε αστυνομικό

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο 38χρονος δέχτηκε πυρά αστυνομικού αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του

Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Μπετόβεν, Κάλλας και ευρωπαϊκή φύση στα σχέδια της ΕΚΤ

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Τα 10 σχέδια που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα θα υποβληθούν σε δημόσια διαβούλευση