E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Qatargate: Η Καϊλή δεν θα κάνει έφεση για την παράταση της προφυλάκισης

Η ευρωβουλευτής παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου

Δημοσίευση 19/1/2023 | 21:21

Qatargate: Η Καϊλή δεν θα κάνει έφεση για την παράταση της προφυλάκισης

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση στην απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή της, ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο Qatargate. Η ευρωβουλευτής παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή η κ. Καϊλή. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως αποφάσισαν να μη γίνει έφεση κατά αυτής της απόφασης και εξήγησε τους λόγους.

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας εάν επανέλθουμε με τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση, γιατί θα υπάρχει μια απόφαση ανώτερου δικαστηρίου», δήλωσε ο δικηγόρος μιλώντας στον Alpha.

«Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη κατά σειρά ακρόαση μετά από ένα μήνα και εκεί πιστεύω ότι τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα», συμπλήρωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Δημητρακόπουλος: Γιατί παρατάθηκε η προφυλάκιση της Καϊλή

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας άφησε μια «χαραμάδα αισιοδοξίας», επειδή, «δεν είπε ότι είναι ύποπτη φυγής πλέον». «Περιορίστηκε να πει ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι ρεαλιστικό», συμπλήρωσε.

«Βασικά, μας είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι και μετά τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, διότι υπάρχει κίνδυνος αν αφεθεί ελεύθερη τώρα η κ. Καϊλή να έχει κάποια επικοινωνία με τον κ. Παντσέρι ή τους ανθρώπους του», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι η ευρωβουλευτής δεν μιλούσε ποτέ με τον Παντσέρι. Υπενθυμίζεται πως ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές αρχές, η οποία προβλέπει ότι θα τους δώσει στοιχεία με αντάλλαγμα μειωμένη ποινή.

Στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις καταγγελίες του περί «βασανιστηρίων» σε βάρος της Εύας Καϊλή.

«Στις 11 Ιανουαρίου, μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην αστυνομία, ενώ θα έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές, με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει όλο το βράδυ στο κελί της αστυνομίας», δήλωσε και συμπλήρωσε πως πήραν το παλτό της ευρωβουλευτού και όταν εκείνη ζήτησε μια κουβέρτα επειδή κρύωνε, δεν της την έδωσαν.

Επίσης, ο δικηγόρος δήλωσε ότι αφού επέστρεψε στις φυλακές η Εύα Καϊλή και τον ενημέρωσε σχετικά, «κόπηκε η γραμμή, προφανής επειδή παρακολουθούσαν και σταμάτησε η επικοινωνία μας για πάνω από 24 ώρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα Χτες
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος Χτες
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science Χτες
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα Χτες
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος Χτες
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα Χτες
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος Χτες
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν