E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο

Οι δεύτερες 4 με 5 εβδομάδες αργότερα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2023 | 20:48

Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Μάρτιο είτε τον Απρίλιο και οι δεύτερες 4 με 5 εβδομάδες αργότερα. «Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές.

Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ' οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis__3_
mitsotakis__2_


Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές. Βλέπω τις μετρήσεις αλλά κυρίως βλέπω τον κόσμο. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πριν από δύο ημέρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το κλίμα είναι πραγματικά πολύ καλό και είναι πολύ καλό γιατί σίγουρα το κυβερνητικό έργο αποτελεί εχέγγυο συνέπειας, συνέχειας, σταθερότητας αλλά και αξιοπιστίας. Σε σύγκριση με το 2019, τώρα μας λένε “ελάτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας, γιατί εσάς εμπιστευόμαστε”. Πρέπει να ξέρουμε ότι μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες χτίζουμε ακόμα περισσότερη αξιοπιστία. Αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για εμάς, για την παράταξή μας, για εμένα προσωπικά. Ξέρω πολύ καλά ότι οι εκλογές κερδίζονται όταν έχει καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Ο κίνδυνος πάντα -και θα το τονίζω αυτό- είναι η αλαζονεία και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis__6_
mitsotakis__5_


Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε μεγάλη τοξικότητα απέναντί μας. Κι αυτό γιατί στο έργο μας κανείς δεν μπορεί να μάς αντιπαρατεθεί. Επίσης, δεν έχουν πει τίποτα για το τι θα κάνουν την επόμενη τετραετία γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να μιλήσουν και να παρουσιάσουν ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Ισπανία στέλνει τελικά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
Η φρεγάτα θα πραγματοποιήσει αποστολές «προστασίας και αντιαεροπορικής άμυνας»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»

Ελλάδα 05.03.2026
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»

Πύραυλοι και drones του Ιράν χτύπησαν αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν

Κόσμος 05.03.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ντόχα και τη Μανάμα

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Κόσμος 05.03.2026
Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Ελλάδα 05.03.2026
Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Ελλάδα 05.03.2026
Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Κόσμος 05.03.2026
Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλου προς την Τουρκία

Κόσμος 05.03.2026
«Σεβόμαστε την εθνική της κυριαρχία»

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ ότι «θα μετανιώσουν πικρά» για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα

Κόσμος 05.03.2026
Ανάρτηση στο Χ έκανε το πρωί της Πέμπτος ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Οικονομία 05.03.2026
Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές