E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο

Οι δεύτερες 4 με 5 εβδομάδες αργότερα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2023 | 20:48

Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Μάρτιο είτε τον Απρίλιο και οι δεύτερες 4 με 5 εβδομάδες αργότερα. «Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές.

Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ' οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis__3_
mitsotakis__2_


Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές. Βλέπω τις μετρήσεις αλλά κυρίως βλέπω τον κόσμο. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πριν από δύο ημέρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το κλίμα είναι πραγματικά πολύ καλό και είναι πολύ καλό γιατί σίγουρα το κυβερνητικό έργο αποτελεί εχέγγυο συνέπειας, συνέχειας, σταθερότητας αλλά και αξιοπιστίας. Σε σύγκριση με το 2019, τώρα μας λένε “ελάτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας, γιατί εσάς εμπιστευόμαστε”. Πρέπει να ξέρουμε ότι μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες χτίζουμε ακόμα περισσότερη αξιοπιστία. Αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για εμάς, για την παράταξή μας, για εμένα προσωπικά. Ξέρω πολύ καλά ότι οι εκλογές κερδίζονται όταν έχει καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Ο κίνδυνος πάντα -και θα το τονίζω αυτό- είναι η αλαζονεία και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis__6_
mitsotakis__5_


Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε μεγάλη τοξικότητα απέναντί μας. Κι αυτό γιατί στο έργο μας κανείς δεν μπορεί να μάς αντιπαρατεθεί. Επίσης, δεν έχουν πει τίποτα για το τι θα κάνουν την επόμενη τετραετία γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να μιλήσουν και να παρουσιάσουν ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα Χτες
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα Χτες
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι