E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

«Φόβος και πανικός στην Αθήνα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2023 | 13:24

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

Για «φόβο και πανικό» στην Αθήνα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet, μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, το οποίο προκλήθηκε έπειτα από έλεγχο των ελληνικών Αρχών σε Τούρκους ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της: «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο», ενώ σημειώνει ψευδώς στα πλαίσια της τουρκικής προπαγάνδας ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε στους Τούρκους αλιείς», κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς το ελληνικό πλήρωμα προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές μετά την εμπλοκή της τουρκικής ακταιωρού, η οποία αποπειράθηκε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος.

Παράλληλα στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρει:«Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι η τουρκική Ακτοφυλακή έδωσε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό παρενόχλησης που δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης (5/1) περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, από τουρκική ακταιωρό.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού

«Στις 05 Ιανουαρίου 2023, στις 12:02, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στάλθηκε αμέσως σε σημείο συμβάντος, μετά από αναφορά ότι αλιευτικά με τουρκική σημαία που ασχολούνταν με αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekagac στο Didim της επαρχίας Aydn, παρενοχλήθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία πήγε στην περιοχή.

Το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος απομακρύνθηκε από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που του είχε ανατεθεί το περιστατικό και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είχαν έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες. Όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνεχίζει να εκπληρώνει το καθήκον της να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις γαλάζιες θάλασσες της πατρίδας μας, εντός της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας επί 24ώρου βάσεως».

Τι είχε ανακοινώσει η ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bενετία: «Καταραμένο» παλάτι του 15ου αιώνα βγήκε στο σφυρί για 20 εκατομμύρια ευρώ ‑ Συνδέθηκε με φρικτά εγκλήματα

Κόσμος 23.01.2026
Ένα ιστορικό παλάτι του 15ου αιώνα στη Βενετία, που σύμφωνα με τους θρύλους είναι «στοιχειωμένο» βγαίνει προς πώληση για 19 εκατομμύρια δολάρια

Ισπανία: Πρώτη έκθεση για τη σιδηροδρομική τραγωδία ‑ Πώς εκτροχιάστηκαν τα τρένα

Κόσμος 23.01.2026
Πρώτα συμπεράσματα των αρμόδιων αρχών για το τι προκάλεσε τον εκτροχιασμό των δύο τρένων στην Ισπανία - Σπασμένη η ράγα πριν περάσει το τρένο Iryo

Οι ΗΠΑ αποχωρούν και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ‑ «Eπιστημονικά απερίσκεπτη» απόφαση

Κόσμος 23.01.2026
Οι ΗΠΑ αποχωρούν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανακοίνωσαν σήμερα (23/1) ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι

Francis Buchholz: Πέθανε ο θρυλικός μπασίστας των Scorpions

Κόσμος 23.01.2026
Η συγκινιτική ανάρτηση της οικογένειά τους για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του

Ελάφι «εισέβαλε» σε τράπεζα από το... παράθυρο

Κόσμος 23.01.2026
Νέα Υόρκη: Το ελάφι έσπασε ένα παράθυρο του ισογείου και «μπούκαρε» στην τράπεζα

Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτει ‑ Όλες οι αργίες και τα τριήμερα της χρονιάς

Ελλάδα 23.01.2026
Το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2026, ενώ η Τσικνοπέμπτη θα γιορταστεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου

Χρήματα πριν το τέλος του μήνα: Τα επιδόματα που πληρώνονται έως 29 Ιανουαρίου

Οικονομία 23.01.2026
Αναλυτικά τα επιδόματα που θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Πώς θα αποζημιωθείτε από την κακοκαιρία: Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Οικονομία 23.01.2026
Έχουν ξεκινήσει η καταγραφή και οι αυτοψίες γύρω από τις ζημιές σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία

Το τελευταίο «αντίο» στον Βαλεντίνο: Η Ρώμη αποχαιρετά τον θρυλικό σχεδιαστή μόδας

Κόσμος 23.01.2026
Ο «αυτοκράτορας» της μόδας θα ταφεί στο νεκροταφείο Πρίμα Πόρτα

Μυστηριώδες αεροσκάφος σε σχήμα UFO εντοπίστηκε πάνω από την Περιοχή 51, ενώ ακούγεται παράξενος στρατιωτικός κωδικός

Κόσμος 23.01.2026
«Βλέπουμε μια απόρρητη δοκιμαστική πτήση ή μια συνηθισμένη εκπαιδευτική αποστολή;»