E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

«Φόβος και πανικός στην Αθήνα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2023 | 13:24

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

Για «φόβο και πανικό» στην Αθήνα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet, μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, το οποίο προκλήθηκε έπειτα από έλεγχο των ελληνικών Αρχών σε Τούρκους ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της: «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο», ενώ σημειώνει ψευδώς στα πλαίσια της τουρκικής προπαγάνδας ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε στους Τούρκους αλιείς», κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς το ελληνικό πλήρωμα προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές μετά την εμπλοκή της τουρκικής ακταιωρού, η οποία αποπειράθηκε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος.

Παράλληλα στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρει:«Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι η τουρκική Ακτοφυλακή έδωσε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό παρενόχλησης που δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης (5/1) περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, από τουρκική ακταιωρό.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού

«Στις 05 Ιανουαρίου 2023, στις 12:02, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στάλθηκε αμέσως σε σημείο συμβάντος, μετά από αναφορά ότι αλιευτικά με τουρκική σημαία που ασχολούνταν με αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekagac στο Didim της επαρχίας Aydn, παρενοχλήθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία πήγε στην περιοχή.

Το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος απομακρύνθηκε από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που του είχε ανατεθεί το περιστατικό και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είχαν έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες. Όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνεχίζει να εκπληρώνει το καθήκον της να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις γαλάζιες θάλασσες της πατρίδας μας, εντός της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας επί 24ώρου βάσεως».

Τι είχε ανακοινώσει η ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα: Έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό κρεάτων στην ευρωζώνη

Οικονομία 20.01.2026
Πληθωρισμός ελαιολάδου για το μοσχαρίσιο κρέας και θλιβερή πρωτιά στις ανατιμήσεις - Θλιβερή η εικόνα και στον τομέα των γαλακτοκομικών

Τέλος το άσυλο για Παλαιστίνιο που ταυτοποιήθηκε σε βίντεο της Χαμάς ‑ Η αντίδραση του Θάνου Πλεύρη

Ελλάδα 20.01.2026
Οι ελληνικές αρχές έκριναν ότι η παρουσία του στη χώρα συνιστά άμεσο κίνδυνο λόγω των δεσμών του με την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης

Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι

Ελλάδα 20.01.2026
Η 48χρονη έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας ‑ Τους πρόδωσαν οι αναρτήσεις στα social media

Ελλάδα 20.01.2026
Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός, την ώρα που ο συνεπιβάτης βιντεοσκοπούσε και τον παρότρυνε να παραβιάζει κόκκινα φανάρια και να κινείται στο αντίθετο ρεύμα

Φυλακές Κασσαβέτειας: Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων ‑ Διερευνώνται κρούσματα φυματίωσης

Ελλάδα 20.01.2026
Φωτιά ξέσπασε στις φυλακές Κασσαβέτειας, σε θάλαμο όπου κρατούνταν 11 ανήλικοι

Αμερικανός ταξίδευε για μήνες με γιοτ για να συναντήσει Ρωσίδα που γνώρισε online και κατέληξε στη φυλακή

Κόσμος 20.01.2026
O άνδρας πραγματοποίησε το πολύμηνο ταξίδι με το σκάφος του, ωστόσο το όπλο που βρέθηκε σε αυτό τον έβαλε σε μπελάδες

Ζουν στους ‑43°C χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και 10 χρόνια – Το ζευγάρι που γύρισε την πλάτη στον σύγχρονο κόσμο

Κόσμος 20.01.2026
Έχουν επιλέξει να ζου εκτός δικτύων, με φωτιά, ηλιακή ενέργεια και απόλυτη ηρεμία

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο στο Μαρούσι

Ελλάδα 20.01.2026
Αγνωστος τηλεφώνησε στο ραδιόφωνο του Real FM

Σεισμός τώρα στη Λακωνία

Ελλάδα 20.01.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 22,6 χιλιόμετρα

Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά προϊόντα που θα πληγούν από τους νέους δασμούς του Τραμπ

Κόσμος 20.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θέλει πάση θυσία να αποκτήσει τη Γροιλανδία και απειλεί τους Ευρωπαίους που θα αντιταχθούν στο πλάνο του με νέους δασμούς