E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

«Φόβος και πανικός στην Αθήνα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2023 | 13:24

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

Για «φόβο και πανικό» στην Αθήνα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet, μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, το οποίο προκλήθηκε έπειτα από έλεγχο των ελληνικών Αρχών σε Τούρκους ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της: «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο», ενώ σημειώνει ψευδώς στα πλαίσια της τουρκικής προπαγάνδας ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε στους Τούρκους αλιείς», κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς το ελληνικό πλήρωμα προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές μετά την εμπλοκή της τουρκικής ακταιωρού, η οποία αποπειράθηκε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος.

Παράλληλα στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρει:«Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι η τουρκική Ακτοφυλακή έδωσε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό παρενόχλησης που δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης (5/1) περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, από τουρκική ακταιωρό.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού

«Στις 05 Ιανουαρίου 2023, στις 12:02, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στάλθηκε αμέσως σε σημείο συμβάντος, μετά από αναφορά ότι αλιευτικά με τουρκική σημαία που ασχολούνταν με αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekagac στο Didim της επαρχίας Aydn, παρενοχλήθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία πήγε στην περιοχή.

Το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος απομακρύνθηκε από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που του είχε ανατεθεί το περιστατικό και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είχαν έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες. Όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνεχίζει να εκπληρώνει το καθήκον της να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις γαλάζιες θάλασσες της πατρίδας μας, εντός της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας επί 24ώρου βάσεως».

Τι είχε ανακοινώσει η ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς γυμνάστηκε με Αμερικανούς ΟΥΚάδες: «Νιώθω σαν να με πάτησε τρένο»

Κόσμος 23.12.2025
H 90λεπτη προπόνηση περιλάμβανε τρέξιμο στην άμμο, αναρριχήσεις με σχοινιά και ασκήσεις μεταφοράς κορμών - Δείτε φωτογραφίες

Νεκρός ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα, δείτε τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου με τη Ferrari του

Κόσμος 23.12.2025
Επρόκειτο για μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Aποκάλυψη Reuters: Σε εξοπλιστικό πυρετό η Κίνα ‑ Τοποθέτησε 100 διηπειρωτικούς πυραύλους σε σιλό

Κόσμος 23.12.2025
Η Κίνα πιθανότατα φόρτωσε περισσότερους από 100 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους σε σιλό, αναφέρει έκθεση του Πενταγώνου

Παίχτης στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής παραλίγο να σπάσει τον αυχένα του στον πανηγυρισμό

Αθλητικά Νέα 23.12.2025
Ο Πάτσον Ντάκα που αγωνίζεται στη Λέστερ, έμεινε ακινήτος για αρκετά δευτερόλεπτα μετά τον επικίνδυνο πανηγυρισμό του

Ελληνίδα έπεσε θύμα ερωtικής απάτης στην Κωνσταντινούπολη: Εμπιστεύτηκε τον «Μουράτ από τον Λίβανο» και έχασε €60.000

Ελλάδα 23.12.2025
Όπως αποδείχθηκε ο απατεώνας λεγόταν Ισμαήλ και είχε καταγωγή από το Χατάι - Τι ανέφερε στην καταγγελία της η Ελένη Μ. που είχε συνάψει ερωtική σχέση με τον άνδρα

Ευρωπαϊκός «κόφτης» στα μέτρα στήριξης των αγροτών ‑ Με δεμένα χέρια το οικονομικό επιτελείο λόγω de minimis

Οικονομία 23.12.2025
Ο κανονισμός de minimis επιτρέπει στα κράτη-μέλη να χορηγούν μικρές ενισχύσεις χωρίς προέγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς.

Τους έπιασαν στα πράσα οι κάμερες – Πάνω από 1.000 οδηγούσαν με το κινητό στο χέρι στη Συγγρού

Ελλάδα 23.12.2025
To νέο δίκτυο θα αριθμεί συνολικά περίπου 3.000 κάμερες

ΕΦΕΤ: Μην καταναλώσετε αυτές τις καραμέλες – Προσοχή στα παιδιά

Ελλάδα 23.12.2025
«Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά»

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανο κατά τη διάρκεια αγώνα

Ελλάδα 23.12.2025
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δυο άνδρες 52 και 56 ετών συνελήφθησαν, καθώς επιτέθηκαν σε ανήλικο χτυπώντας το επειδή ενοχλούνταν από τον ήχο ενός τυμπάνου.

ΗΠΑ: 26χρονη δασκάλα έστειλε… 35.000 ερωτικά μηνύματα σε 11χρονο & ξέσπασε σε κλάματα όταν καταδικάστηκε!

Κόσμος 23.12.2025
«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για κάθε όριο που ξεπέρασα», είπε στο δικαστήριο