E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

«Φόβος και πανικός στην Αθήνα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2023 | 13:24

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

Για «φόβο και πανικό» στην Αθήνα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet, μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, το οποίο προκλήθηκε έπειτα από έλεγχο των ελληνικών Αρχών σε Τούρκους ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της: «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο», ενώ σημειώνει ψευδώς στα πλαίσια της τουρκικής προπαγάνδας ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε στους Τούρκους αλιείς», κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς το ελληνικό πλήρωμα προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές μετά την εμπλοκή της τουρκικής ακταιωρού, η οποία αποπειράθηκε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος.

Παράλληλα στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρει:«Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι η τουρκική Ακτοφυλακή έδωσε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό παρενόχλησης που δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης (5/1) περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, από τουρκική ακταιωρό.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού

«Στις 05 Ιανουαρίου 2023, στις 12:02, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στάλθηκε αμέσως σε σημείο συμβάντος, μετά από αναφορά ότι αλιευτικά με τουρκική σημαία που ασχολούνταν με αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekagac στο Didim της επαρχίας Aydn, παρενοχλήθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία πήγε στην περιοχή.

Το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος απομακρύνθηκε από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που του είχε ανατεθεί το περιστατικό και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είχαν έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες. Όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνεχίζει να εκπληρώνει το καθήκον της να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις γαλάζιες θάλασσες της πατρίδας μας, εντός της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας επί 24ώρου βάσεως».

Τι είχε ανακοινώσει η ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Υπέκυψε και δεύτερη 17χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφυγε από τη ζωή και η δεύτερη ανήλικη που έπεσε από την ταράτσα

Συνελήφθη μεθυσμένος στο Αγρίνιο που προκάλεσε υλικές ζημιές σε κατάστημα εστίασης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αρχικά τον έδιωξαν από το κατάστημα, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε και πέταγε καρέκλες και τραπέζια, ενώ έσπασε μία από τις τζαμαρίες του μαγαζιού

Γαλάζια Σημαία 2026: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ‑ Βραβεύτηκαν 624 ελληνικές ακτές

E-Daily 2.TopNews Χτες
624 ελληνικές ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

FedEx: Διαψεύδει ότι αποχωρεί από το αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διακοπή της παρουσίας της εταιρείας στο αεροδρόμιο

Σατανικό σχέδιο: Ενορχήστρωσε τη δολοφονία του συζύγου της με οξύ ‑ Πίστευε πως θα γίνει πλούσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Κάρφωσε» στο «αφεντικό» ναρκωτικών τον εν διαστάσει σύζυγό της

Τρομακτικά βίντεο από Τουρκία: Τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Σμύρνη και άλλες περιοχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικούς ανεμοστρόβιλους, με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά να καταγράφονται σε Σμύρνη, Τσόρουμ και Γάγγρα

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 75χρονο ‑ Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 75χρονος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το φίδι βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε

Μαλδίβες: Πέντε Ιταλοί τουρίστες νεκροί ‑ Είχαν πάει για κατάδυση σε σπηλιά βάθους 50 μέτρων

Κόσμος Χτες
Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο κατάδυσης ήταν δυσμενείς - Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν κατέσχεσε πλωτό οπλοστάσιο

Κόσμος Χτες
Το Hui Chuan χρησιμοποιούνταν ως πλωτή αποθήκη όπλων για εταιρείες ασφαλείας που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατικές επιθέσεις

Χαμός στη Χαλκίδα: Μαθητές σχολείου από την Αθήνα πολιορκούν ξενοδοχείο μετά από επίθεση ηλικιωμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαθητές φωνάζουν και διαμαρτύρονται έξω από ξενοδοχείο, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε συμμαθήτριά τους

Αυστηρό μήνυμα Δένδια για το ουκρανικό drone: «Μας οφείλονται σαφείς εξηγήσεις»

Ελλάδα Χτες
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone» τόνισε ο υπουργός Αμυνας