E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός για τον 16χρονο

«Αν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό του αγροτικού οχήματος, θα είχα αδειάσει όλο το γεμιστήρα»

Δημοσίευση 9/12/2022 | 16:51

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός για τον 16χρονο

Με υπόμνημα κατέθεσε την απολογία του σήμερα ο αστυνομικός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Μία διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή τον οδήγησαν προσωρινά σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της προφυλάκισής του ή όχι.

Στην απολογία του, που έφερε στο φως το Newsbomb, ο αστυνομικός περιέγραψε το συμβάν αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Περί ώρα 00.50 της 5 Δεκεμβρίου 2022 ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία με τομέα ευθύνης την περιοχή Ευόσμου-Κορδελιού, μαζί με τους τρεις συναδέλφους μου διήλθαμε από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου για την ικανοποίηση των σωματικών μας αναγκών.

»Κατά την παραμονή στο πρατήριο μας προσέγγισε ένας υπάλληλος, ο οποίος μας δήλωσε ότι ένας πελάτης μόλις είχε βάλει καύσιμα αξίας 20 ευρώ σε ένα αγροτικό όχημα και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Για το λόγο αυτό μας έδωσε και τα στοιχεία της πινακίδας που έφερε το όχημα.»

Στη συνέχεια ο αστυνομικός αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του υπαλλήλου του βενζινάδικου ότι ποτέ δεν τους απευθύνθηκε για το συμβάν είναι ψευδής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ψευδής είναι ο ισχυρισμός του υπαλλήλου του πρατηρίου υγρών καυσίμων ότι ουδέποτε απευθύνθηκε σε μας για το εν λόγω περιστατικό και ότι, επειδή αυτός μονολογούσε ότι διέφυγε ο οδηγός του αγροτικού χωρίς να πληρώσει, εμείς ακούσαμε τα όσα είπε και τάχα προθυμοποιηθήκαμε αυτοβούλως να καταδιώξουμε το όχημα.

»Σε συνδυασμό μάλιστα με την προανακριτική κατάθεσή του αλλά και και την προανακριτική κατάθεση του… ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του θύματος για το αδίκημα της κλοπής, συνάγεται ότι οι ανωτέρω φοβούνται ότι τόσο οι ίδιοι όσο και το εν λόγω πρατήριο καυσίμων θα καταστούν στόχοι από την οικογένεια του θύματος.

Ο αστυνομικός συνεχίζει λέγοντας πώς κατά τον ίδιο, έγιναν τα πράγματα. Κάνει λόγο για πολλαπλές απόπειρες εμβολισμού μηχανής της ομάδας ΔΙΑΣ από τον 16χρονο, όταν εκείνος αρνήθηκε να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο.

»Τότε ο οδηγός του αγροτικού οχήματος αντί να συνεχίσει την πορεία του ευθεία, έκανε αναστροφή και άμεσα ξαναπάτησε γκάζι, προκειμένου να κινηθεί για Τρίτη φορά κατά της πρώτης μηχανής, που ήταν μπροστά του σε πολύ μικρή απόσταση 3-4 μέτρων, με καταφανή σκοπό να τη χτυπήσει, να την ανατρέψει και να εξουδετερώσει τους επιβαίνοντες αστυνομικούς, απειλώντας έτσι τη ζωή και της σωματική τους ακεραιότητα.

»Μόλις αντιλήφθηκε ότι το αγροτικό επιτάχυνε με κατεύθυνση προς τη μηχανή των συναδέλφων μου, χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δε μπορούσαμε να διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει.

»Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μηχανή αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα.

»Παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων από το αγροτικό όχημα.

»Το όπλο περιέχει 12 φυσίγγια σε γεμιστήρα. Όπως έχει προκύψει από τη βαλλιστική έκθεση, ο γεμιστήρας μου περιείχε τις υπόλοιπες σφαίρες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω τον οδηγό του αγροτικού οχήματος, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο το γεμιστήρα. (…) Ουδέποτε σημάδεψα τον οδηγό ή την καμπίνα του οδηγού-συνοδηγού του αγροτικού, επομένως όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκε, καθώς και ο δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από ποια ηλικία επιτρέπεται το ηλεκτρικό πατίνι; Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Τι προβλέπει ο νόμος για την ηλικία των οδηγών και τις προδιαγραφές οδήγησης

Φρίκη στη Βραζιλία με 5χρονη που θάφτηκε ζωντανή σε τάφο από τσιμέντο από την μητέρα και τον πατριό της

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η ιατροδικαστική έκθεση περιγράφει ασφυκτικό θάνατο και πιθανά τραύματα πριν την ταφή

Επεκτάθηκε σε διαμερίσματα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα με ανταλλακτικά στο Ίλιον

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν από το κατάστημα που φλέγεται - Στο σημείο βρίσκονται 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα

Αεροπορικό ατύχημα για τον ιδιοκτήτη της Calzedonia: Σώθηκε χάρη σε αλεξίπτωτο

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Το περιστατικό με τον Ιταλό επιχειρηματία, Σάντρο Βερονέζι, σημειώθηκε όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε παρουσίασε βλάβη εν πτήσει

Πρωτομαγιά: Ακινητοποιημένα πλοία και ΜΜΜ ‑ Αναλυτικά όσοι απεργούν

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Ποιοι συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Από 1η Μαΐου υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις που διακινούν αγαθά

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Το μέτρο έπρεπε να θεσπιστεί από τον Δεκέμβριο, αλλά είχε λάβει αναβολή

«Σε γέννησα για να μου φύγεις στα 13»: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 13χρονου

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η οικογένειά του και η τοπική κοινωνία της Ηλείας έχουν βυθιστεί στο πένθος μετά τον τραγικό χαμό του 13χρονου αγοριού

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Αιφνιδιαστική έφοδος αποκάλυψε παράτυπη δομή «φροντίδας» ηλικιωμένων που λειτουργούσε κάτω υπό άθλιες συνθήκες