E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός για τον 16χρονο

«Αν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό του αγροτικού οχήματος, θα είχα αδειάσει όλο το γεμιστήρα»

Δημοσίευση 9/12/2022 | 16:51

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός για τον 16χρονο

Με υπόμνημα κατέθεσε την απολογία του σήμερα ο αστυνομικός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Μία διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή τον οδήγησαν προσωρινά σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της προφυλάκισής του ή όχι.

Στην απολογία του, που έφερε στο φως το Newsbomb, ο αστυνομικός περιέγραψε το συμβάν αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Περί ώρα 00.50 της 5 Δεκεμβρίου 2022 ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία με τομέα ευθύνης την περιοχή Ευόσμου-Κορδελιού, μαζί με τους τρεις συναδέλφους μου διήλθαμε από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου για την ικανοποίηση των σωματικών μας αναγκών.

»Κατά την παραμονή στο πρατήριο μας προσέγγισε ένας υπάλληλος, ο οποίος μας δήλωσε ότι ένας πελάτης μόλις είχε βάλει καύσιμα αξίας 20 ευρώ σε ένα αγροτικό όχημα και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Για το λόγο αυτό μας έδωσε και τα στοιχεία της πινακίδας που έφερε το όχημα.»

Στη συνέχεια ο αστυνομικός αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του υπαλλήλου του βενζινάδικου ότι ποτέ δεν τους απευθύνθηκε για το συμβάν είναι ψευδής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ψευδής είναι ο ισχυρισμός του υπαλλήλου του πρατηρίου υγρών καυσίμων ότι ουδέποτε απευθύνθηκε σε μας για το εν λόγω περιστατικό και ότι, επειδή αυτός μονολογούσε ότι διέφυγε ο οδηγός του αγροτικού χωρίς να πληρώσει, εμείς ακούσαμε τα όσα είπε και τάχα προθυμοποιηθήκαμε αυτοβούλως να καταδιώξουμε το όχημα.

»Σε συνδυασμό μάλιστα με την προανακριτική κατάθεσή του αλλά και και την προανακριτική κατάθεση του… ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του θύματος για το αδίκημα της κλοπής, συνάγεται ότι οι ανωτέρω φοβούνται ότι τόσο οι ίδιοι όσο και το εν λόγω πρατήριο καυσίμων θα καταστούν στόχοι από την οικογένεια του θύματος.

Ο αστυνομικός συνεχίζει λέγοντας πώς κατά τον ίδιο, έγιναν τα πράγματα. Κάνει λόγο για πολλαπλές απόπειρες εμβολισμού μηχανής της ομάδας ΔΙΑΣ από τον 16χρονο, όταν εκείνος αρνήθηκε να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο.

»Τότε ο οδηγός του αγροτικού οχήματος αντί να συνεχίσει την πορεία του ευθεία, έκανε αναστροφή και άμεσα ξαναπάτησε γκάζι, προκειμένου να κινηθεί για Τρίτη φορά κατά της πρώτης μηχανής, που ήταν μπροστά του σε πολύ μικρή απόσταση 3-4 μέτρων, με καταφανή σκοπό να τη χτυπήσει, να την ανατρέψει και να εξουδετερώσει τους επιβαίνοντες αστυνομικούς, απειλώντας έτσι τη ζωή και της σωματική τους ακεραιότητα.

»Μόλις αντιλήφθηκε ότι το αγροτικό επιτάχυνε με κατεύθυνση προς τη μηχανή των συναδέλφων μου, χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δε μπορούσαμε να διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει.

»Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μηχανή αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα.

»Παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων από το αγροτικό όχημα.

»Το όπλο περιέχει 12 φυσίγγια σε γεμιστήρα. Όπως έχει προκύψει από τη βαλλιστική έκθεση, ο γεμιστήρας μου περιείχε τις υπόλοιπες σφαίρες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω τον οδηγό του αγροτικού οχήματος, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο το γεμιστήρα. (…) Ουδέποτε σημάδεψα τον οδηγό ή την καμπίνα του οδηγού-συνοδηγού του αγροτικού, επομένως όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκε, καθώς και ο δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του “Δότη 7069” με το καρκινογόνο γονίδιο

Κόσμος 10.12.2025
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Αθλητικά Νέα 10.12.2025
«Οι προγνώσεις είναι επισφαλείς»

«AI situationship»: Ποια είναι η τάση στο dating που θα καθορίσει το 2026;

Tech + Science 10.12.2025
Η εφαρμογή γνωριμιών «happn» προβλέπει την άνοδο μιας αμφιλεγόμενης νέας τάσης στο dating, η οποία θολώνει ακόμη περισσότερο τα όρια ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή συντροφικότητα

«Θα γαμ… την ΑΕΚ»: Τούρκος κωμικός προκαλεί σε βίντεο της Σάμσουνσπορ

Αθλητικά Νέα 10.12.2025
Φτιάχνουν κλίμα στη Σαμψούντα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/12)

Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της

Οικονομία 10.12.2025
Ανοίγει ο δρόμος για συμπλήρωση στοιχείων αναφορικά με την επιστροφή ενοικίου

Η ιταλική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός 10.12.2025
Η πρώτη εθνική κουζίνα στη λίστα

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 12 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Τραμπ για τους αγρότες

Κόσμος 10.12.2025
Οι ζημιές για τους αγρότες φέτος κυμαίνονται από 35 έως 44 δισ. δολάρια για τις εννέα κύριες καλλιέργειες εμπορευμάτων - Χαμηλές τιμές στις καλλιέργειες και οι συνέπειες στις εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ, τα βασικά προβλήματα

Η Ουγγαρία αρνείται να εφαρμόσει το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση: Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη

Κόσμος 10.12.2025
Η κυβέρνηση Όρμπαν συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση στις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος η προσωπική διαφορά από την 1η Ιανουαρίου

Οικονομία 10.12.2025
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Σε ομάδα‑έκπληξη ο Τάκης Λεμονής: Επέστρεψε στους πάγκους μετά από 8 χρόνια!

Αθλητικά Νέα 10.12.2025
Μετά από περίπου οκτώ χρόνια αποχής, ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στους πάγκους στα 65 του χρόνια