E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2022 | 12:00

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει εάν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη θα προφυλακιστεί.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή όχι του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη. Αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει είναι πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα αφεθεί ελεύθερος και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο συμβούλιο εντός πέντε ημερών.

Λίγο πριν τις 9:00 o αστυνομικός οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή. Απολογήθηκε για 50 λεπτά και μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στον ανακριτή
Η μεταφορά του 34χρονου αστυνομικού από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στα δικαστήρια έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα. Τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Εισήλθε στο κτίριο από την πίσω πλευρά και οδηγήθηκε κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από το πρωί φίλοι και συγγενείς του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Στο σημείο βρέθηκαν και συμπαραστάτες στην οικογένεια ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Οργή στην κοινότητα των Ρομά

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής στους Ρομά, ενώ έκαψαν συμβολικά 20ευρα, καθώς η καταδίωξη του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ξεκίνησε γιατί εκείνος δεν πλήρωσε τα 20 ευρώ του πετρελαίου που έβαλε στο αυτοκίνητό του σε βενζινάδικο της πόλης.

«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά» είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Σημειώνεται πως μπροστά και γύρω από την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλειστή είναι η οδός 26ης Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζωγράφου: «Φοβόμουν ότι θα μου πάρουν το σπίτι» ‑Τι λέει ο γιος που συνελήφθη για δoλoφovία μητέρας‑αδελφής

Ελλάδα 30.03.2026
Θρίλερ στου Ζωγράφου όπου από το πρωί αποκαλύφθηκαν δύο σοροί γυναικών, μιας μητέρας και της κόρης της

Youth Pass 2026: Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ‑ Πώς γίνεται η αίτηση

Οικονομία 30.03.2026
Βήμα - βήμα η διαδικασία της αίτησης για το Youth Pass 2026

Στα Στενά του Ορμούζ «παίζεται» η επάρκεια τροφίμων σε όλο τον κόσμο – Αγώνας δρόμου για να φτάσουν λιπάσματα στους παραγωγούς

Κόσμος 30.03.2026
Λιγότερα λιπάσματα σημαίνει χαμηλότερες αποδόσεις, ελλείψεις τροφίμων και αυξημένες τιμές κατά την επόμενη σεζόν

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

Ελλάδα 30.03.2026
Πρώτη καταδικαστική απόφαση για το Δημόσιο

Κόκκινη προειδοποίηση για την Αττική στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Καιρός 30.03.2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ

Ιταλία: Χειροπέδες σε 17χρονο ‑ Σχεδίαζε να αιματοκυλίσει σχολείο

Κόσμος 30.03.2026
Είχε εμπνευστεί από τη δολοφονική επίθεση στο αμερικανικό λύκειο Columbine - Αλλοι 7 ανήλικοι υπό έρευνα

Έξι φορές έχει νοσηλευτεί ο άνδρας που εισέβαλε γυμνός σε καμπίνα μαθητριών σε πλοίο για την Κρήτη

Ελλάδα 30.03.2026
Μετά τη σύλληψή του από στελέχη του λιμενικού, διετάχθη η μεταφορά του για εκούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Πέθανε ο Βασίλης Γκούμας σε ηλικία 79 ετών ‑ Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ

Αθλητικά Νέα 30.03.2026
Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ και σέντερ στο μπάσκετ, ο Βασίλης Γκούμας, σκορπίζοντας θλίψη στον αθλητικό κόσμο.

Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο μαθητές από σχολείο της Βούλας

Ελλάδα 30.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού