E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2022 | 12:00

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει εάν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη θα προφυλακιστεί.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή όχι του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη. Αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει είναι πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα αφεθεί ελεύθερος και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο συμβούλιο εντός πέντε ημερών.

Λίγο πριν τις 9:00 o αστυνομικός οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή. Απολογήθηκε για 50 λεπτά και μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στον ανακριτή
Η μεταφορά του 34χρονου αστυνομικού από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στα δικαστήρια έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα. Τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Εισήλθε στο κτίριο από την πίσω πλευρά και οδηγήθηκε κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από το πρωί φίλοι και συγγενείς του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Στο σημείο βρέθηκαν και συμπαραστάτες στην οικογένεια ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Οργή στην κοινότητα των Ρομά

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής στους Ρομά, ενώ έκαψαν συμβολικά 20ευρα, καθώς η καταδίωξη του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ξεκίνησε γιατί εκείνος δεν πλήρωσε τα 20 ευρώ του πετρελαίου που έβαλε στο αυτοκίνητό του σε βενζινάδικο της πόλης.

«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά» είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Σημειώνεται πως μπροστά και γύρω από την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλειστή είναι η οδός 26ης Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Νίστρουπ στους φιλάθλους με το βλέμμα στο μέλλον

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Μίλησε και στα ελληνικά ο Δανός προπονητής

ΗΠΑ – Ιράν: Η συμφωνία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να πουλά ξανά πετρέλαιο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η νέα συμφωνία αποκλιμάκωσης ΗΠΑ - Ιράν προβλέπει άμεση χαλάρωση περιορισμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης

Ο εγκέφαλός μας δεν έχει σχεδιαστεί για τόσο πολλές κακές ειδήσεις

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Εκθέσεις και έρευνες παρουσιάζουν το αποτύπωμα των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Εμμανουήλ Καραλής: Πρωτιά στην Οστράβα με άλμα στα 5,82μ, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε και τρεις άκυρες στα 6μ

Μουντιάλ 2026: 13.000 οπαδοί της Αργεντινής αποκλείστηκαν λόγω απλήρωτης διατροφής

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Δεν τους επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα

Μουντιάλ 2026: Το χειρότερο ξεκίνημα της Νότιας Αμερικής εδώ και 52 χρόνια

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Προβληματισμός για την εικόνα των ομάδων της

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τήνος και Αλόννησος

Ελλάδα 16.06.2026
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Τήνος και η Αλόννησος τίθενται για τους επόμενους τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.

Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ‑ Πότε θα καταβληθεί

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας και πώς υπολογίζεται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 3%

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Ο Σταύρος Φλώρος συγκλονίζει: Έκανα χειρουργείο που είχε σοβαρή επιπλοκή, είχα εσωτερική αιμορραγία

E-Daily 3.Left 16.06.2026
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής», είπε ακόμα, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο