E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2022 | 12:00

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει εάν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη θα προφυλακιστεί.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή όχι του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη. Αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει είναι πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα αφεθεί ελεύθερος και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο συμβούλιο εντός πέντε ημερών.

Λίγο πριν τις 9:00 o αστυνομικός οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή. Απολογήθηκε για 50 λεπτά και μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στον ανακριτή
Η μεταφορά του 34χρονου αστυνομικού από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στα δικαστήρια έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα. Τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Εισήλθε στο κτίριο από την πίσω πλευρά και οδηγήθηκε κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από το πρωί φίλοι και συγγενείς του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Στο σημείο βρέθηκαν και συμπαραστάτες στην οικογένεια ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Οργή στην κοινότητα των Ρομά

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής στους Ρομά, ενώ έκαψαν συμβολικά 20ευρα, καθώς η καταδίωξη του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ξεκίνησε γιατί εκείνος δεν πλήρωσε τα 20 ευρώ του πετρελαίου που έβαλε στο αυτοκίνητό του σε βενζινάδικο της πόλης.

«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά» είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Σημειώνεται πως μπροστά και γύρω από την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλειστή είναι η οδός 26ης Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρας τραυμάτισε με σφυρί εφήβους «επειδή μιλούσαν δυνατά», ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Το ένα από τα ανήλικα θύματα του 44χρονου άνδρα υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο

Μακρίσια Ηλείας: Nεκρός o 13χρονος μαθητής μετά το σοκαριστικό τροχαίο με το πατίνι του

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Πώς συνέβη το δυστύχημα με το πατίνι που στοίχισε τη ζωή στον 13χρονο μαθητή

Τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη δοκιμάζουν τη ρύθμιση των 72 δόσεων

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Οι οφειλέτες για να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει όλα τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από το 2024 και μετά

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντα έκανε τεστ DNA: «Είμαι κατά 14% Έλληνας!»

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
«Πάντα ήξερα ότι είχα συγγένεια με τον... Μέγα Αλέξανδρο»

Ο Τραμπ πανηγυρίζει για την αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ, «εξαιρετική κίνηση», λέει

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
«Πιστεύω ότι τελικά είναι κάτι θετικό για να πέσουν οι τιμές της βενζίνης, να πέσει το πετρέλαιο, να πέσουν τα πάντα», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

Πολιτισμός Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν