E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2022 | 12:00

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει εάν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη θα προφυλακιστεί.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή όχι του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη. Αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει είναι πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα αφεθεί ελεύθερος και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο συμβούλιο εντός πέντε ημερών.

Λίγο πριν τις 9:00 o αστυνομικός οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή. Απολογήθηκε για 50 λεπτά και μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στον ανακριτή
Η μεταφορά του 34χρονου αστυνομικού από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στα δικαστήρια έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα. Τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Εισήλθε στο κτίριο από την πίσω πλευρά και οδηγήθηκε κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από το πρωί φίλοι και συγγενείς του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Στο σημείο βρέθηκαν και συμπαραστάτες στην οικογένεια ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Οργή στην κοινότητα των Ρομά

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής στους Ρομά, ενώ έκαψαν συμβολικά 20ευρα, καθώς η καταδίωξη του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ξεκίνησε γιατί εκείνος δεν πλήρωσε τα 20 ευρώ του πετρελαίου που έβαλε στο αυτοκίνητό του σε βενζινάδικο της πόλης.

«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά» είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Σημειώνεται πως μπροστά και γύρω από την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλειστή είναι η οδός 26ης Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον «στρατό» που διαθέτει από drones και πυραύλους

Κόσμος 02.03.2026
Τη δύναμη πυρός που χρησιμοποιεί εναντίον των εχθρών της «διαφημίζει» με βίντεο η Τεχεράνη

Μακρόν: Αυξάνονται οι πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό μας

Κόσμος 02.03.2026
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως 8 ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συνδράμουν τη χώρα του στην ενίσχυση της κοινής αποτροπής, με το Ελιζέ να βάζει και την Ελλάδα στο κάδρο

Ιράν: Θα χτυπήσουμε σκληρά την Κύπρο

Κόσμος 02.03.2026
«Θα χτυπήσουμε την Κύπρο με τόση σφοδρότητα που οι Αμερικανοί θα φύγουν από το νησί»

Πιτ Χέγκσεθ: «Δεν ξεκινήσαμε αυτόν το πόλεμο, αλλά ο Τραμπ θα τον τελειώσει!»

Κόσμος 02.03.2026
Τι ανέφερε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν, το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το πυρηνικό πρόγραμμα.

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Ποιοι καλούνται και τι πρέπει να γνωρίζουν

Ελλάδα 02.03.2026
Οι ηλικίες και αναλυτικές οδηγίες για τους πολίτες

Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρή και η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ

Κόσμος 02.03.2026
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ, υπέκυψε και αυτή στα τραύματά της.

Ιατροδικαστική για 31χρονη στον Κολωνό: Δεν ήταν έγκυος ‑ Για κακούργημα διώκεται ο σύντροφός της

Ελλάδα 02.03.2026
Ο ιατροδικαστής προσπαθεί αν ο θάνατος προκλήθηκε αποκλειστικά από τα χτυπήματα

Μπλακ άουτ στις πτήσεις: Μπαράζ μαζικών ακυρώσεων και εκτροπών

Ελλάδα 02.03.2026
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι αεροπορικές

Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Σπύρος Κατσίμης

Ελλάδα 02.03.2026
Το συγκινητικό αντίο της κόρης του, Μαριλένας

Από λάθος του Κουβέιτ η πτώση των αμερικανικών μαχητικών

Κόσμος 02.03.2026
Και τα έξι μέλη των πληρωμάτων πρόλαβαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια από τα αεροσκάφη