E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο πρόβλημα στα νοσοκομεία: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο λόγω φτώχειας

Ακόμα και συνταξιούχοι - Με προβλήματα η «Αγία Βαρβάρα»

Δημοσίευση 8/12/2022 | 17:44

Νέο πρόβλημα στα νοσοκομεία: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο λόγω φτώχειας
Pexels

Ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία καταγγέλλουν οι υγειονομικοί.

Την άρνηση ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία να πάρουν εξιτήριο και να αποχωρήσουν επισημαίνουν οι υγειονομικοί, υπογραμμίζοντας ότι οι ασθενείς δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν ή τρόπο να φιλοξενηθούν σε κάποια προνοιακή δομή.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που ταλανίζει τα νοσοκομεία της χώρας, με τον αριθμό των ατόμων που αρνούνται να λάβουν εξιτήριο να αυξάνεται συνεχώς.

«Το κράτος διαθέτει στην Αττική μόνο μια προνοιακή δομή, η οποία είναι γεμάτη» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα να παραμένουν στα νοσοκομεία για να έχουν εξασφαλισμένη τροφή και στέγη.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πέραν των αστέγων, το τελευταίο διάστημα τις πύλες των νοσοκομείων αρνούνται να περάσουν και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς με τα λιγοστά χρήματα που λαμβάνουν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αρκετοί είναι εκείνοι που εκμυστηρεύονται στο νοσηλευτικό προσωπικό ότι στο σπίτι τους έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα ή δεν έχουν φαγητό και θέρμανση.

«Αξίζει να αναφέρω μία περίπτωση ηλικιωμένης στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας. Στις 17 Νοεμβρίου εισήχθη ηλικιωμένη γυναίκα που αρνούνταν να πάρει εξιτήριο γιατί στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Με σύνταξη των 400 ευρώ» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Όπως σημείωσε, η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου επικοινώνησε άπειρες φορές με τη ΔΕΗ να της επανασυνδέσουν το ρεύμα αλλά εισέπραττε την απάντηση ότι για να συνδεθεί το ρεύμα πρέπει να πληρώσει το 1/4 των οφειλών που αντιστοιχούν σε 70 ευρώ. «Ευτυχώς που η ηλικιωμένη είχε τα τελευταία της 70 ευρώ και τα πλήρωσε στη ΔΕΗ» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος υπογράμμισε ότι το μοναδικό δημόσιο θεραπευτήριο χρονίων πασχόντων στην Αττική, το «Αγία Βαρβάρα» αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και δεν μπορεί να αναπτύξει νέες θέσεις φιλοξενίας, με την αναμονή να ξεπερνά τον ένα χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70