E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Αρχηγός του κράτους φιλοδοξούσε να γίνει ο πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος με το πραξικόπημα

Ήθελε να μετατρέψει τη χώρα σε «πριγκιπάτο» - Και Ρώσοι ανάμεσα στους 25 συλληφθέντες

Δημοσίευση 7/12/2022 | 21:49

Γερμανία: Αρχηγός του κράτους φιλοδοξούσε να γίνει ο πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος με το πραξικόπημα

Χειροπέδες πέρασαν σήμερα οι γερμανικές Αρχές στον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο του Οίκου του Ρόις, ύστερα από την επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποίησαν σε οικίες υπόπτων μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που στόχο είχε την ανατροπή της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Μετά το πραξικόπημα, στόχος της οργάνωσης ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης με αρχηγό τον 71χρονο Γερμανό πρίγκιπα. Η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε έγκυρες πληροφορίες ότι, εξτρεμιστές και ακροδεξιοί, ανάμεσά τους εκτός από τον πρίγκιπα, δικαστές ακόμα και πρώην κομάντο του γερμανικού στρατού «Bundeswehr», σχεδίαζαν πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε τουλάχιστον 25 συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Reichsbuerger» («Πολίτες του Ράιχ»). Τις τελευταίες ώρες, οι γερμανικές Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» την περιοχή γύρω από το Παλάτι του Δάσους της Θουριγγίας όπως επίσης και την περιοχή του Βερολίνου.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», oι επίλεκτες δυνάμεις της χώρας «SEK» έκαναν εφόδους σε πολλά σπίτια, όπως και σε αυτό της δικαστίνας πρώην βουλευτίνας του ξενοφοβικού κόμματος Afd, στην περιοχή Βάνζεε του Βερολίνου. Η επιδρομή της αστυνομίας κατά της ακροδεξιών «Πολιτών του Ράιχ» -όπως λέγεται η οργάνωση- πραγματοποιήθηκε ύστερα από έγκυρες πηγές ότι σχεδίαζαν μια βίαιη «αλλαγή συστήματος».

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA) και ειδικών μονάδων, όπως η SEK έχουν αναλάβει δράση σε όλη την Γερμανία κατά των «Πολιτών του Ράιχ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομόνοια: Κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά στο Μενίδι: Πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν άμεσα στο σημείο

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ξεκίνησε ο έλεγχος επιλεξιμότητας – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Επιδότηση που αγγίζει το 95% για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ο Κυρανάκης για το Athens Pride στο Μετρό: «Πρέπει ντε και καλά να μπουν αφίσες;»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο γραμματέας της ΝΔ αναρωτήθηκε δημόσια αν είναι «υποχρεωτικό» να διαφημίζεται το Pride στο Μετρό, αποφεύγοντας να σχολιάσει ουσιαστικά την καταγγελία του Athens Pride κατά της ΣΤΑΣΥ.

Η τραγική ιστορία των αδερφών που απανθρακώθηκαν στην Κόνιτσα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα στο κοντέινερ που κατοικούσαν από τον καταστροφικό σεισμό της Κόνιτσας το 1996.

Αίγιο: Ο Ιταλός θα ζητήσει να αποφυλακιστεί ‑ Ισχυρίστηκε ότι η 54χρονη σκότωσε τον γιο της

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο 16σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, ο 65χρονος υποστήριξε ότι η 54χρονη ήταν εκείνη που σκότωσε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε

ΗΠΑ‑Ιράν: Στη Γενεύη οι υπογραφές για τη συμφωνία – Τα 14 σημεία του deal

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το άνοιγμα του Ορμούζ, η παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή

Nέο νομοσχέδιο ‑ Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί, 72 δόσεις και επιστροφή ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται έως τις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει επίδομα παιδιού, ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και διεύρυνση της επιστροφής ενοικίου.

Έμπολα στο Κονγκό: Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Με 676 κρούσματα και 136 θανάτους, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο αριθμός των ασθενών σχεδόν διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, ενώ παραπληροφόρηση και ένοπλη βία παρεμποδίζουν την αντιμετώπιση.

«Παράθυρο» εξοικονόμησης για όσους έχουν στεγαστικό – Τι αλλάζει στα step up δάνεια

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η μετατροπή των step up δανείων σε τοκοχρεωλυτικά με σταθερό επιτόκιο 3% μπορεί να εξοικονομήσει στους δανειολήπτες έως και 90.800 ευρώ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει το 41%.

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο γνωστός τραγουδιστής Oliver Tree σκοτώθηκε στη σύγκρουση των ελικοπτέρων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το βράδυ της Κυριακής 14/6 συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα