E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Αρχηγός του κράτους φιλοδοξούσε να γίνει ο πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος με το πραξικόπημα

Ήθελε να μετατρέψει τη χώρα σε «πριγκιπάτο» - Και Ρώσοι ανάμεσα στους 25 συλληφθέντες

Δημοσίευση 7/12/2022 | 21:49

Γερμανία: Αρχηγός του κράτους φιλοδοξούσε να γίνει ο πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος με το πραξικόπημα

Χειροπέδες πέρασαν σήμερα οι γερμανικές Αρχές στον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο του Οίκου του Ρόις, ύστερα από την επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποίησαν σε οικίες υπόπτων μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που στόχο είχε την ανατροπή της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Μετά το πραξικόπημα, στόχος της οργάνωσης ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης με αρχηγό τον 71χρονο Γερμανό πρίγκιπα. Η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε έγκυρες πληροφορίες ότι, εξτρεμιστές και ακροδεξιοί, ανάμεσά τους εκτός από τον πρίγκιπα, δικαστές ακόμα και πρώην κομάντο του γερμανικού στρατού «Bundeswehr», σχεδίαζαν πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε τουλάχιστον 25 συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Reichsbuerger» («Πολίτες του Ράιχ»). Τις τελευταίες ώρες, οι γερμανικές Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» την περιοχή γύρω από το Παλάτι του Δάσους της Θουριγγίας όπως επίσης και την περιοχή του Βερολίνου.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», oι επίλεκτες δυνάμεις της χώρας «SEK» έκαναν εφόδους σε πολλά σπίτια, όπως και σε αυτό της δικαστίνας πρώην βουλευτίνας του ξενοφοβικού κόμματος Afd, στην περιοχή Βάνζεε του Βερολίνου. Η επιδρομή της αστυνομίας κατά της ακροδεξιών «Πολιτών του Ράιχ» -όπως λέγεται η οργάνωση- πραγματοποιήθηκε ύστερα από έγκυρες πηγές ότι σχεδίαζαν μια βίαιη «αλλαγή συστήματος».

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA) και ειδικών μονάδων, όπως η SEK έχουν αναλάβει δράση σε όλη την Γερμανία κατά των «Πολιτών του Ράιχ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμετακίνητοι αγρότες και κτηνοτρόφοι – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ελλάδα 09.12.2025
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια και βασικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα.

Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Χανίων: «Μεγάλη συγγνώμη» από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν

Ελλάδα 09.12.2025
«Κακώς έγιναν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Γιάννης Βερυκάκης

Πόσα δισεκατομμύρια θα δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία, αν εγκριθεί το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ελλάδα Χτες
Η Κομισιόν παρουσίασε τα συνολικά ποσά στους διπλωμάτες

Αγρότης κατά αστυνομικού με την... κατσούνα ‑ Η φωτογραφία από τα Χανιά που έγινε viral

Ελλάδα Χτες
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Χανίων

Χολαργός: Επίθεση με επτά μαχαιριές σε 14χρονο ‑ Είχε κλείσει ραντεβού με μία 20χρονη

Ελλάδα Χτες
Είχε κλείσει ραντεβού με νεαρό κορίτσι και του έστησαν καρτέρι

Λάρισα: Σκληραίνουν και άλλο τη στάση τους αγρότες ‑Κλειστές οι παρακαμπτήριες στη Νίκαια

Ελλάδα Χτες
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας

Πολάκης προς Μητσοτάκη: Πλήρωσε τους αγρότες και προκήρυξε εκλογές!

Ελλάδα Χτες
Σε πιο επιθετική «γραμμή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω νέας κρίσης εσωστρέφειας σε όλη την κεντροαριστερά

Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησε» το Αομόρι και το Χοκαίντο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ

Κόσμος Χτες
Τρομακτικός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Καματερό: Ανδρας κυνηγούσε μαθήτριες με την απειλή μαχαιριού για 20 ολόκληρα λεπτά

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος τις κυνηγούσε με μαχαίρι μήκους 22,5 εκατοστών με στόχο να τις παρενοχλήσει