E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Οι ακροδεξιοί «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν πραξικόπημα με επίθεση στο κοινοβούλιο

Οι αστυνομία συνέλαβε 25 μέλη της οργάνωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2022 | 10:53

Γερμανία: Οι ακροδεξιοί «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν πραξικόπημα με επίθεση στο κοινοβούλιο

Στη διάλυση ενός πυρήνα στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας που σχεδίαζε ένοπλε επιθέσεις προχώρησε μια εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας της Γερμανίας.

Στόχος της ήταν κατά κύριο λόγο η κάτω βουλή της Γερμανίας, Μπούντενσταγκ, όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Μετά από επιδρομές της αστυνομίας σε συνολικά 11 ομοσπονδιακά κρατίδια, συνελήφθησαν 25 μέλη της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). Τα άτομα αυτά κρίθηκαν ύποπτα «για βίαιη εισβολή στη γερμανική Μπουντενσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», όπως λένε οι εισαγγελείς.

Η ειδοποίηση ήρθε από το Βερολίνο

Οι ερευνητές της Εθνικής Ανακριτικής Υπηρεσίας του Βερολίνου είχαν εντοπίσει τη μυστική συμμαχία γύρω από έναν άνδρα, που ζούσε στην Έσση της δυτικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η διοίκηση της Γερουσίας ανέφερε την υποψία μιας «αντισυνταγματικής ομάδας» στις ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας στα τέλη Αυγούστου 2022. «Οι κατηγορούμενοι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση που ιδρύθηκε το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2021, η οποία έχει θέσει ως στόχο να ανατρέψει την υφιστάμενη κρατική τάξη στη Γερμανία και να την αντικαταστήσει με τη δική της μορφή διακυβέρνησης, τα βασικά συστατικά της οποίας έχουν ήδη εκπονηθεί», ανέφερε ο Ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας.

«Ήταν αποφασισμένοι»

Δεν πτοούνται από τη βία: «Ο σύνδεσμος γνώριζε ότι θα υπάρξουν και θάνατοι. Ωστόσο, αποδέχθηκαν τουλάχιστον αυτό το σενάριο ως απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα για την επίτευξη της αλλαγής του συστήματος που στοχεύει σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε. Μεταξύ των υπόπτων είναι και ένα εν ενεργεία μέλος των ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων του γερμανικού στρατού (Kommando Spezialkräfte), το διαμέρισμα και το γραφείου του οποίου ερευνηθηκαν στο Calw της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ο εν λόγω στρατιώτης πρέπει να είναι μέλος του επιτελείου της επίλεκτης μονάδας, σύμφωνα με τη Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας (MAD). Μετά το πραξικόπημα οι ακροδεξιοί ήθελαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ο νέος κυβερνητικός μηχανισμός επρόκειτο να ιδρυθεί ως «πριγκιπάτο» σύμφωνα με μοναρχικές αρχές και να χωριστεί σε διάφορα υπουργεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος Χτες
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος