E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Τα λάθη των αστυνομικών στην καταδίωξη του 16χρονου

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε αποφασίσει να συντάξει ένα μνημόνιο ενεργειών για να αποφεύγονται οι καταστάσεις όπως αυτή του 2021 στο Πέραμα

Δημοσίευση 6/12/2022 | 18:55

Θεσσαλονίκη: Τα λάθη των αστυνομικών στην καταδίωξη του 16χρονου

Για τις οδηγίες της ΕΛΑΣ για τις καταδιώξεις και πως αυτές δεν τηρήθηκαν στην περίπτωση του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος στη λήθη πέρασε η οδηγία αναφορικά με τη χρήση όπλου των αστυνομικών στις καταδιώξεις από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ που καταδίωξαν τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα τον Οκτώβριο του 2021. Υπενθυμίζεται πως επρόκειτο για μία καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου, το οποίο όταν τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν, υπήρξε μία ασυνεννοησία από το κέντρο, με αποτέλεσμα κάποιοι να εγκαταλείψουν την επιχείρηση, ενώ όσοι παρέμειναν πυροβόλησαν 38 φορές το κλεμμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον οδηγό και να τραυματίσουν ένα ακόμη άτομο.

Η υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί, ωστόσο υπάρχει εισαγγελική πρόταση που κατηγορεί τους αστυνομικούς για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Μετά το τραγικό συμβάν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε αποφασίσει να συντάξει ένα μνημόνιο ενεργειών για να αποφεύγονται οι καταστάσεις αυτές, με το βασικότερο όλων να ζυγίζεται η εκάστοτε καταδίωξη και να μην θυσιάζεται «το μείζον για το έλασσον».

Στην συγκεκριμένη υπόθεση με τον 16χρονο, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ γνώριζαν πως πρόκειται για έναν ανήλικο που δεν έχει πληρώσει τη βενζίνη του, αξίας 20 ευρώ.

Η οδηγία αναφέρει επίσης πως οι αστυνομικοί πρέπει να περιμένουν να συγκλίνουν κι άλλες δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί και ατυχήματα στους γύρω χώρους της καταδίωξης και πως πρέπει να πυροβολούν στα λάστιχα μόνο σε έκτακτη περίπτωση.

Παράλληλα πρέπει να τηρείται απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να αποφευχθεί εμβολισμός. Οδηγίες που δεν τηρήθηκαν από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ που καταδίωκαν τον 16χρονο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς το Ισραήλ παρέσυρε τον Αγιατολάχ στον θάνατο με παγίδα ψεύτικου δείπνου Σαμπάτ και τον εξόντωσε με πύραυλο από το διάστημα

Κόσμος 05.03.2026
Λεπτομέρειες για την επιχείρηση ΗΠΑ – Ισραήλ που οδήγησε στη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Ενισχύεται η άμυνα της Κύπρου: Ποιες χώρες στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις μετά την Ελλάδα

Ελλάδα 05.03.2026
Η Ελλάδα ενίσχυσε άμεσα την άμυνα της Κύπρου στέλνοντας τις φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» και μαχητικά αεροσκάφη

Η συγκινητική ανάρτηση του Μεχντί Ταρέμι για τον πόλεμο στο Ιράν

Αθλητικά Νέα 05.03.2026
Η τοποθέτηση του παίκτη του Ολυμπιακού με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τη χώρα του

«Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Απομάκρυναν με τη βία βετεράνο από το Καπιτώλιο

Κόσμος 05.03.2026
Βίντεο από τη στιγμή που διαμαρτύρεται κατά του πολέμου στο Ιράν και τον απομακρύνουν από την αίθουσα

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται με τη βοήθεια Μοσάντ και CIA για χερσαία επίθεση στο Ιράν, τι τους έχουν υποσχεθεί

Κόσμος 05.03.2026
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, η ιδέα να αξιοποιηθεί η παρουσία των Κούρδων ξεκίνησε από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Νέος συναγερμός στην Κύπρο: Ηχούν ξανά σειρήνες στο Ακρωτήρι

Ελλάδα 05.03.2026
«Παρακαλείστε να παραμείνετε εντός των οικιών σας και να παραμείνετε στη θέση σας μέχρι νεότερης επίσημης ενημέρωσης»

Super League: Το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή

Αθλητικά Νέα 05.03.2026
Αυτά τα ποσοστά αναμένεται να αλλάξουν μετά το ντέρμπι της Κυριακής

Αλλάζει η ώρα τον Μάρτιο: Η Κυριακή που θα πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Ελλάδα 05.03.2026
Η χειμερινή ώρα θα επιστρέψει ξανά την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026

H Ισπανία στέλνει τελικά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
Η φρεγάτα θα πραγματοποιήσει αποστολές «προστασίας και αντιαεροπορικής άμυνας»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»

Ελλάδα 05.03.2026
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»

Πύραυλοι και drones του Ιράν χτύπησαν αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν

Κόσμος 05.03.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ντόχα και τη Μανάμα