E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρομακτικό κύμα σφυροκόπησε κρουαζιερόπλοιο – Νεκρός ένας επιβάτης

Η Viking Cruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, δήλωσε ότι «διερευνά τα γεγονότα γύρω από αυτό το περιστατικό»

Δημοσίευση 2/12/2022 | 20:10

Τρομακτικό κύμα σφυροκόπησε κρουαζιερόπλοιο – Νεκρός ένας επιβάτης

Ένας Αμερικανός τουρίστας έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια καταιγίδας καθώς έπλεε προς την Αργεντινή.

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Polaris έπλεε την Τετάρτη προς την Ουσουάγια της Αργεντινής -το βασικότερο σημείο εκκίνησης για αποστολές στην Ανταρκτική- όταν σημειώθηκε «ένα περιστατικό με γιγαντιαία κύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώσαμε ότι ένας επιβάτης πέθανε μετά το περιστατικό. Ειδοποιήσαμε την οικογένειά του και εκφράσαμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέσσερις άλλοι τουρίστες υπέστησαν τραύματα που δεν κρίθηκαν επικίνδυνα για τη ζωή τους και νοσηλεύτηκαν στο πλοίο.

Το πλοίο υπέστη μικρές ζημιές και αγκυροβόλησε στα ανοιχτά της Ουσουάγια, σχεδόν 2.000 μίλια από την πρωτεύουσα του Μπουένος Άιρες, με πολλά παράθυρα σπασμένα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Viking Cruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, δήλωσε ότι «διερευνά τα γεγονότα γύρω από αυτό το περιστατικό». Το Viking Polaris καθελκύστηκε το 2022 και είναι το νεότερο πλοίο στον στόλο της εταιρείας.

Οι επιστήμονες αναφέρονται συχνά στα τεράστια κύματα ως ακραία κύματα καταιγίδας που ξεπετάγονται από το πουθενά, συχνά με απρόβλεπτη κατεύθυνση και μοιάζουν με τοίχο νερού, έως και διπλάσιο σε μέγεθος από τα υπόλοιπα κύματα. Αυτά τα κύματα θεωρούνταν κάποτε μύθος που διηγούνταν ναυτικοί και εξερευνητές. Ο εξερευνητής πολικών περιοχών Έρνεστ Σάκλετον έγραψε στο βιβλίο του για ένα «γιγάντιο» φρικτό κύμα που συνάντησε στην Ανταρκτική το 1916.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έμαθαν περισσότερα γι' αυτά τις τελευταίες δεκαετίες, μελετώντας πώς αναδύονται και πώς να προβλέψουν το τείχος του νερού που μπορεί να ανυψωθεί ακόμη και σε ήρεμες θάλασσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!