E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρομακτικό κύμα σφυροκόπησε κρουαζιερόπλοιο – Νεκρός ένας επιβάτης

Η Viking Cruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, δήλωσε ότι «διερευνά τα γεγονότα γύρω από αυτό το περιστατικό»

Δημοσίευση 2/12/2022 | 20:10

Τρομακτικό κύμα σφυροκόπησε κρουαζιερόπλοιο – Νεκρός ένας επιβάτης

Ένας Αμερικανός τουρίστας έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια καταιγίδας καθώς έπλεε προς την Αργεντινή.

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Polaris έπλεε την Τετάρτη προς την Ουσουάγια της Αργεντινής -το βασικότερο σημείο εκκίνησης για αποστολές στην Ανταρκτική- όταν σημειώθηκε «ένα περιστατικό με γιγαντιαία κύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώσαμε ότι ένας επιβάτης πέθανε μετά το περιστατικό. Ειδοποιήσαμε την οικογένειά του και εκφράσαμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέσσερις άλλοι τουρίστες υπέστησαν τραύματα που δεν κρίθηκαν επικίνδυνα για τη ζωή τους και νοσηλεύτηκαν στο πλοίο.

Το πλοίο υπέστη μικρές ζημιές και αγκυροβόλησε στα ανοιχτά της Ουσουάγια, σχεδόν 2.000 μίλια από την πρωτεύουσα του Μπουένος Άιρες, με πολλά παράθυρα σπασμένα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Viking Cruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, δήλωσε ότι «διερευνά τα γεγονότα γύρω από αυτό το περιστατικό». Το Viking Polaris καθελκύστηκε το 2022 και είναι το νεότερο πλοίο στον στόλο της εταιρείας.

Οι επιστήμονες αναφέρονται συχνά στα τεράστια κύματα ως ακραία κύματα καταιγίδας που ξεπετάγονται από το πουθενά, συχνά με απρόβλεπτη κατεύθυνση και μοιάζουν με τοίχο νερού, έως και διπλάσιο σε μέγεθος από τα υπόλοιπα κύματα. Αυτά τα κύματα θεωρούνταν κάποτε μύθος που διηγούνταν ναυτικοί και εξερευνητές. Ο εξερευνητής πολικών περιοχών Έρνεστ Σάκλετον έγραψε στο βιβλίο του για ένα «γιγάντιο» φρικτό κύμα που συνάντησε στην Ανταρκτική το 1916.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έμαθαν περισσότερα γι' αυτά τις τελευταίες δεκαετίες, μελετώντας πώς αναδύονται και πώς να προβλέψουν το τείχος του νερού που μπορεί να ανυψωθεί ακόμη και σε ήρεμες θάλασσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος 10.04.2026
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος 10.04.2026
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα 10.04.2026
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος 10.04.2026
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος 10.04.2026
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος 10.04.2026
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science 10.04.2026
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Ελλάδα 10.04.2026
Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Κόσμος 10.04.2026
«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο