E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντιάλ 2022: «Έκλεψε» την πρόκριση η Κορέα, κέρδισε την Πορτογαλία, πέρασαν μαζί στους «16»

Έξω η Ουρουγουάη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2022 | 19:33

Μουντιάλ 2022: «Έκλεψε» την πρόκριση η Κορέα, κέρδισε την Πορτογαλία, πέρασαν μαζί στους «16»

Στην τελευταία αγωνιστική και στην αναμέτρηση της Νότιας Κορέας με την Πορτογαλία κρίθηκε το 2ο εισιτήριο από τον 8ο όμιλο, με τους Ασιάτες να παίρνουν τη νίκη και να πανηγυρίζουν μια ανέλπιστη και πανάξια πρόκριση.

Το 2-1 επί των Πορτογάλων στο 91ο λεπτό, με απίθανη ανατροπή, έφερε τους Ασιάτες στην επόμενη φάση μαζί με την παρέα του Ρονάλντο, καθώς υπερτερούσαν της Ουρουγουάης στην ισοβαθμία. Έτσι, η παρέα του Σουάρες έμεινε εκτός διοργάνωσης, παρά τη νίκη της με 2-0 επί της Γκάνας.

Και μπορεί η Πορτογαλία να πήρε την πρωτιά στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, αλλά η Νότια Κορέα πέταξε εκτός της φάσης των «16 την Ουρουγουάη, έχοντας πετύχει περισσότερα γκολ στη φάση των γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτη είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της, που η Νότια Κορέα βρίσκεται στους «16» Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ασιάτες βρέθηκαν να χάνουν από την Πορτογαλία, αλλά δεν το έβαλαν ποτέ κάτω κι έφτασαν στην «χρυσή» ανατροπή στο 91', χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Ουρουγουάη, που έμεινε στην 3η θέση του ομίλου.

Και ήταν ένα γκολ του Χιτσάν Χουάνγκ στο 1ο λεπτό (από τα έξι) των καθυστερήσεων που χάρισε στη Νότια Κορέα των Ινμπόμ και Ουί Τζο Χουάνγκ του Ολυμπιακού μια ιστορική νίκη-πρόκριση κόντρα στην Πορτογαλία, με την οποία προκρίθηκαν μαζί στα νοκ-άουτ. Η Νότια Κορέα προκρίθηκε ως 2η, ισοβαθμώντας στους 4β. με την Ουρουγουάη, αλλά «κέρδισε» στον συντελεστή τερμάτων και πιο συγκεκριμένα λόγω καλύτερης επίθεσης (4 γκολ έναντι 2 των Νοτιοαμερικανών). Η Πορτογαλία τερμάτισε 1η με 6β. και η Γκάνα έμεινε 4η με 3β.

Μέχρι το 90ό λεπτό, οι Ασιάτες του Πορτογάλου κόουτς, Πάουλο Μπέντο, ήταν στο 1-1 και εκτός συνέχειας Μουντιάλ, καθώς το εισιτήριο ήταν στα χέρια της Ουρουγουάης, η οποία την ίδια ώρα επικρατούσε της Γκάνας στο άλλο ματς του ομίλου. Όμως, στο 90+1′ μια υποδειγματική αντεπίθεση και ασίστ από το μεγάλο τους αστέρι, τον Σον, έδωσε την ευκαιρία στον Χιτσάν για το «χρυσό» γκολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα εμφανιστεί το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προέλευση της ονομασίας της πανσελήνου του Ιουλίου – Τι φταίει για το μέγεθος και την πορτοκαλί απόχρωσή της

«Φέρτε φίλους στο Ντουμπάι και κερδίστε» – Το εμιράτο μοιράζει 700 ευρώ σε κατοίκους που προσκαλούν τουρίστες

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί το πλήγμα του πολέμου