E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντιάλ 2022: «Έκλεψε» την πρόκριση η Κορέα, κέρδισε την Πορτογαλία, πέρασαν μαζί στους «16»

Έξω η Ουρουγουάη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2022 | 19:33

Μουντιάλ 2022: «Έκλεψε» την πρόκριση η Κορέα, κέρδισε την Πορτογαλία, πέρασαν μαζί στους «16»

Στην τελευταία αγωνιστική και στην αναμέτρηση της Νότιας Κορέας με την Πορτογαλία κρίθηκε το 2ο εισιτήριο από τον 8ο όμιλο, με τους Ασιάτες να παίρνουν τη νίκη και να πανηγυρίζουν μια ανέλπιστη και πανάξια πρόκριση.

Το 2-1 επί των Πορτογάλων στο 91ο λεπτό, με απίθανη ανατροπή, έφερε τους Ασιάτες στην επόμενη φάση μαζί με την παρέα του Ρονάλντο, καθώς υπερτερούσαν της Ουρουγουάης στην ισοβαθμία. Έτσι, η παρέα του Σουάρες έμεινε εκτός διοργάνωσης, παρά τη νίκη της με 2-0 επί της Γκάνας.

Και μπορεί η Πορτογαλία να πήρε την πρωτιά στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, αλλά η Νότια Κορέα πέταξε εκτός της φάσης των «16 την Ουρουγουάη, έχοντας πετύχει περισσότερα γκολ στη φάση των γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτη είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της, που η Νότια Κορέα βρίσκεται στους «16» Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ασιάτες βρέθηκαν να χάνουν από την Πορτογαλία, αλλά δεν το έβαλαν ποτέ κάτω κι έφτασαν στην «χρυσή» ανατροπή στο 91', χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Ουρουγουάη, που έμεινε στην 3η θέση του ομίλου.

Και ήταν ένα γκολ του Χιτσάν Χουάνγκ στο 1ο λεπτό (από τα έξι) των καθυστερήσεων που χάρισε στη Νότια Κορέα των Ινμπόμ και Ουί Τζο Χουάνγκ του Ολυμπιακού μια ιστορική νίκη-πρόκριση κόντρα στην Πορτογαλία, με την οποία προκρίθηκαν μαζί στα νοκ-άουτ. Η Νότια Κορέα προκρίθηκε ως 2η, ισοβαθμώντας στους 4β. με την Ουρουγουάη, αλλά «κέρδισε» στον συντελεστή τερμάτων και πιο συγκεκριμένα λόγω καλύτερης επίθεσης (4 γκολ έναντι 2 των Νοτιοαμερικανών). Η Πορτογαλία τερμάτισε 1η με 6β. και η Γκάνα έμεινε 4η με 3β.

Μέχρι το 90ό λεπτό, οι Ασιάτες του Πορτογάλου κόουτς, Πάουλο Μπέντο, ήταν στο 1-1 και εκτός συνέχειας Μουντιάλ, καθώς το εισιτήριο ήταν στα χέρια της Ουρουγουάης, η οποία την ίδια ώρα επικρατούσε της Γκάνας στο άλλο ματς του ομίλου. Όμως, στο 90+1′ μια υποδειγματική αντεπίθεση και ασίστ από το μεγάλο τους αστέρι, τον Σον, έδωσε την ευκαιρία στον Χιτσάν για το «χρυσό» γκολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφάνιση γυναίκας οδηγού ταξί μαζί με το όχημά της

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Περίπου 30 ώρες έχουν περάσει και ούτε η αστυνομία ούτε τα συγγενικά πρόσωπά της έχουν καταφέρει να τη βρουν

Συναγερμός στην Αμβέρσα: Φωτιά σε δεκαώροφη πολυκατοικία ‑ Αναφορές για πολλούς νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 χρονών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον γιο του

Τραγικός θάνατος αστέγου: Τον χτύπησε όχημα καθαρισμού παραλίας ενώ κοιμόταν στην άμμο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο δυστυχής άνδρας ήταν τυλιγμένος με κουβέρτα στην αμμουδιά και δεν έγινε αντιληπτός από τον οδηγό

Νυχτερίδα με λύσσα δάγκωσε 6χρονη που σκαρφάλωνε σε δέντρο – Ξεκίνησε θεραπεία

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το παιδί δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της οικογένειάς του στις ΗΠΑ και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι το ζώο ήταν φορέας λύσσας

Μερομήνια: Τι λέει η λαϊκή πρόγνωση για τον καιρό τον Ιούλιο

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η λαϊκή παράδοση αποκαλύπτει τι καιρό να περιμένουμε το καλοκαίρι

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Δομοκό

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά του Δομοκού

Ποια χώρα έχασε περισσότερο έδαφος στην ιδιοκατοίκηση μέσα σε μόλις έξι χρόνια ‑ Δείτε πού βρίσκεται πλέον η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις ιδιοκατοίκησης στην ΕΕ, με το ποσοστό να συρρικνώνεται κατά 6 μονάδες από το 2019 έως το 2025.

Πέθανε ο τραγουδιστής των «Village People» Βίκτορ Γουίλις, σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο ιδρυτικός τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 2026, έπειτα από σύντομη αλλά επιθετική ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

Ελλάδα 01.07.2026
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να δίνει τη συμβολική τελευταία παράσταση στο ιστορικό μνημείο της νότιας πλαγιάς της Ακρόπολης.

Σκάνδαλο στη Balenciaga: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση κορυφαίου στελέχους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Καλούσε εργαζόμενες να ζυγίζονται μπροστά του και τους έδειχνε δονητές