E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έλληνας εργοδότης επέβαλε στους εργαζομένους να κάνουν push ups

Αποκαλούσε τα στελέχη με στρατιωτικούς βαθμούς

Δημοσίευση 2/12/2022 | 10:08

Έλληνας εργοδότης επέβαλε στους εργαζομένους να κάνουν push ups
Φωτογραφία από Andrea Piacquadio

Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή του Mega «Live News».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για απαράδεκτη τακτική Έλληνα εργοδότη προς τους εργαζομένους του.

«Να πούμε ότι για ένα θέμα τουλάχιστον παράδοξο, για μαι συμπεριφορά ιδιοκτήτη εταιρείας τροφίμων με εξαγωγική δραστηριότητα, με εργοστάσια και χώρους επαγγελματικούς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεγάλη εταιρεία όπου εργάζονται 70-80 άτομα στα κεντρικά γραφεία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ως εργοδότης, ούτε λίγο ούτε πολύ, φαίνεται να επιβάλλει στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό είναι το παράδοξο, να προχωράει, να έχει μια στρατιωτική δομή στην εταιρεία. Δηλαδή να έχει τα βασικά στελέχη, τα οποία αποκαλεί με στρατιωτικούς βαθμούς. Δηλαδή στην εταιρεία έχει "λοχαγό", "ταξίαρχο", "επιλοχία". Όταν γίνεται σύσκεψη λέει π.χ. "να μας μιλήσει ο επιλοχίας"», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες, ο συγκεκριμένος ζητούσε από τους εργαζόμενους και γυναίκες κυρίως, από τα ταμεία κλπ, να κάνουν push ups γαιτί έτσι είτε πίστευε, είτε θεωρούσε ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Με βάση την κοσμοθεωρία του ζητούσε να κάνουν γυμναστικές ασκήσεις, νεαρές κοπέλες, που έχουν οικογένειες, να κάνουν push ups, μέσα στα γραφεία, μπροστά του. Είναι πράγματα που τα έχουμε ερευνήσει. Έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες, αναστάτωση μέσα στην εταιρεία. Έχουν φύγει υπάλληλοι και γι αυτούς τους λόγους και για κάποια άλλα πράγματα οικονομικής δυσπραγίας», τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Διέκοπτε το meeting και όταν του έφταιγε κάτι έλεγε ότι "ο λοχαγός τάδε επιβάλλει στην ναυτίνα δέκα push ups" κι έπρεπε να σηκωθεί η κοπέλα να το κάνει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη, υπάρχει και βίντεο με τα push ups κλπ», συμπλήρωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Είχε προσλάβει και personal trainer

«Να πούμε ακόμη ότι είχε καλέσει και γυμναστή, έναν personal trainer και προχωρούσε σε εκγύμναση των υπαλλήλων σε διάφορα αθλήματα και μάλιστα η εταιρεία έδινε πτυχία για διάφορα αθλήματα σε υπαλλήλους που είχαν εκπαιδευτεί. Μιλάμε για μια πρωτοφανή κατάσταση, επαναλαμβάνω, το είχαμε κοιτάξει δεν το πιστεύαμε. Όπως δεν μπορεί να το πιστέψει εύκολα κάποιος. Είναι όμως έτσι τα πράγματα, είχαν προσπαθήσει πολλά άτομα να νουθετήσουν τον συγκεκριμένο εργοδότη και μέσα από την εταιρεία και εκτός. Είχε υπάρξει μεγάλη αναστάτωση από τα 70-80 άτομα πλέον έχουν μείνει ελάχιστοι υπάλληλοι», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διακοπές με voucher: Ρεκόρ όλων των εποχών με 800.000 αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό το 2026

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η ακρίβεια στις τιμές διαμονής και μετακίνησης οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στις επιδοτούμενες διακοπές

Έμπολα: Η Υγειονομική Υπηρεσία της Αφρικανικής Ένωσης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην ήπειρο

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δηλώσει «βαθιά ανήσυχος» από τις διαστάσεις και την ταχύτητα επιδημίας του Έμπολα

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την οσμή αερίου στα Νότια Προάστια

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έλεγχοι για να εντοπιστεί τι προκαλεί την έντονη οσμή συνεχίζονται

Σάλος στη Βρετανία: Δυο γυναίκες κατήγγειλαν ότι βiάστηκαν σε βρετανικό ριάλιτι

Κόσμος 19.05.2026
Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, με το Channel 4, να αποσύρει όλες τις σεζόν από τις πλατφόρμες streaming

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Πάνω από ένα μήνα θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις

Αναφορές για οσμή αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2026: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση – Δικαιούχοι, εισοδηματικά κριτήρια και voucher

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τι ισχύει για παιδιά με αναπηρία και πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

«Δεν θα σας σώσει το ΝΑΤΟ»: Η Ρωσία απειλεί τη Λετονία

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Οι Ρώσοι προειδοποιούν τη Ρίγα πως η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ δεν θα την προστατεύσει από πιθανή «απάντηση» - Κατηγορούν το Κίεβο πως θέλει να επιδείξει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες στους Ευρωπαίους

Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της Mango για τον θάνατο του πατέρα του

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ο Ίσακ Αντικ είχε χάσει τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2024 μετά από πτώση από γκρεμό κοντά στη Βαρκελώνη

Θανατηφόρο τροχαίο στο Αργος: Σφοδρή σύγκρουση αγροτικού με δίκυκλο – Νεκρός ένας 60χρονος

Ελλάδα 19.05.2026
Στο νοσοκομείο τραυματισμένη 43χρονη επιβάτης του δίκυκλου

Πέθανε ο Βαγγέλης Τρικεριώτης

Ελλάδα 19.05.2026
Ήταν ο εκδότης και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία»