E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο «Ιάπωνας κανίβαλος» – «Ήθελα να φάω γλουτούς, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο»

Η ανατριχιαστική ιστορία του ψυχικά διαταραγμένου άνδρα αντιμετωπιζόταν σαν σταρ από τα ΜΜΕ παρά το στυγερό του έγκλημα

Δημοσίευση 2/12/2022 | 09:53

Πέθανε ο «Ιάπωνας κανίβαλος» – «Ήθελα να φάω γλουτούς, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο»

Ο Ισέι Σαγκάουα, ο επονομαζόμενος «Ιάπωνας κανίβαλος» επειδή δολοφόνησε και έφαγε μια Ολλανδή φοιτήτρια το 1981 στο Παρίσι, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Το έγκλημα του είχε προκαλέσει φρίκη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Σαγκάουα πέθανε στις 24 Νοεμβρίου από πνευμονία και η κηδεία του τελέσθηκε ήδη παρουσία μόνο συγγενών του, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκδότη μιας αυτοβιογραφίας του αδελφού του, του Τζουν, που εκδόθηκε το 2019. Δεν προβλέπεται δημόσια τελετή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ισέι Σαγκάουα ήταν φοιτητής στο Παρίσι, στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όταν, στις 11 Ιουνίου 1981, είχε προσκαλέσει σε δείπνο στο διαμέρισμά του μια ολλανδή συμφοιτήτριά του, την Ρενέ Χάρτεφελτ. Εκεί την σκότωσε πυροβολώντας την με καραμπίνα στον αυχένα και τη βίασε, πριν τη διαμελίσει και φάει διάφορα τμήματα του πτώματός της σε διάστημα τριών ημερών.

«Το να φάω αυτό το κορίτσι, ήταν μια έκφραση αγάπης. Ήθελα να αισθανθώ μέσα μου την ύπαρξη ενός προσώπου που αγαπώ», είχε πει μετά τη σύλληψή του.

Καθώς ειδικοί είχαν διαγνώσει ψυχική ασθένεια, δεν είχε καταδικαστεί και είχε τεθεί υπό περιορισμό στη Γαλλία και μετά στην Ιαπωνία, πριν ανακτήσει την ελευθερία του τον Αύγουστο του 1985.

Έγινε σταρ από τα μέσα ενημέρωσης και υποδεχόταν πολυάριθμους δημοσιογράφους στο διαμέρισμά του σε προάστιο του Τόκιο. Μερικές φορές είχε εμφανιστεί στην ιαπωνική τηλεόραση και είχε εκδώσει μπεστ-σέλερ, όπως το «Κανίβαλος» ή το «Θα ήθελα να φαγωθώ», ενώ είχε επίσης σκιτσάρει ένα μάνγκα (ιαπωνικό κόμικς), στο οποίο αφηγούνταν το έγκλημά του.

Ο ιάπωνας συγγραφέας Τζούρο Κάρα κέρδισε το 1982 το λογοτεχνικό βραβείο Ακουταγκάουα για το μυθιστόρημα «Η επιστολή του Σαγκάουα», που ήταν αφιερωμένο στο έγκλημά του.

Δύο ανθρωπολόγοι γύρισαν το 2018 ένα ντοκιμαντέρ γι' αυτόν με τίτλο «Caniba», στο οποίο ο Ισέι Σαγκάουα υποστήριζε πως δεν είναι σε θέση να «εξηγήσει» την πράξη του. «Είναι απλώς η φαντασίωσή μου. Δεν μπορώ να πω τίποτα πιο συγκεκριμένο», δήλωνε στην ταινία. «Οι άνθρωποι πρέπει να πιστεύουν πως είμαι τρελός».

Έλεγε πως του ήταν «αδύνατο να συγκρατήσει» την «εμμονή» του, προσθέτοντας: «ήθελα να φάω γλουτούς, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο». Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ Βερένα Παραβέλ και Λουσιάν Καστέιν-Τέιλορ είχαν πει ως είχαν πλήθος από «εξαιρετικά αντικρουόμενα αισθήματα» τους μήνες που πέρασαν κοντά στον Ισέι Σαγκάουα και τον αδελφό του, τον Τζουν, θιασώτη του αυτοακρωτηριασμού.

«Ήμασταν αηδιασμένοι, γοητευμένοι, θέλαμε να καταλάβουμε...», διευκρίνιζε η Βερένα Παραβέλ, προσθέτοντας πως πρόκειται παρόλα αυτά για μια «ταινία για την αδελφοσύνη, για την αγάπη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – 14 προσαγωγές για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 12.12.2025
Ερευνάται το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025 με τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει να ανέρχονται σε 1.700.000 €

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά

Ελλάδα 12.12.2025
Στο νοσοκομείο κατέληξε η μία από τις δύο γυναίκες

Επική φωτογραφία από την Ιταλία: Δείτε πώς προσπάθησε να κρυφτεί σε φάτνη Γκανέζος που είχε επιτεθεί σε δημόσιο υπάλληλο

Κόσμος 12.12.2025
Τον 39χρονο μετανάστη εντόπισε ο δήμαρχος της πόλης Γκαλατόνε αν και αρχικά τον πέρασε για «άκρως ρεαλιστική» φιγούρα

Αγρότες σχεδιάζουν απόβαση με τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 12.12.2025
Νέα συνάντηση του Τσιάρα με τα μπλόκα της Κρήτης σήμερα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Στην Ευρώπη αποφασίζουμε εμείς, μην ανακατεύεσαι

Κόσμος 12.12.2025
Απάντηση στις αναφορές της αμερικανικής Εθνικής Στρατηγικής για την Ευρώπη που κινδυνεύει με εξάλειψη εδωσε η επικεφαλής της Κομισιόν

Βραζιλία: Κυκλώνας σάρωσε το Σάο Πάολο ‑ Στο σκοτάδι 1,5 εκατ. νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι σήμερα

Θεσσαλονίκη: Αγρότες στα Πράσινα Φανάρια κρέμασαν ελληνική σημαία 100 τ.μ.

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες στα Πράσινα Φανάρια κρέμασαν συμβολικά την ελληνική σημαία

Χανιά: Περιπέτεια για 12 μαθητές από την Αθήνα – Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας

Ελλάδα Χτες
Τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα δύσπνοιας και μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Βάμου

Ελεύθερος με όρους ο 90χρονος που έθαψε ζωντανό σκυλί στη Θεσσαλονίκη – «Νόμιζα πως ήταν νεκρό», είπε

Ελλάδα Χτες
«Εξετάστηκε από κτηνίατρο και αναμένεται να μεταφερθεί σε καταφύγιο για φιλοξενία»

Έκτακτη προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ‑ Το νέο στέλεχος H3N2 προκαλεί φόβο

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τον WHO, η παγκόσμια δραστηριότητα της γρίπης ενισχύεται από την άνοδο των ιών A(H3N2)

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξελέγη πρόεδρος του Eurogroup

Ελλάδα Χτες
Οι 20 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τον εξέλεξαν έναντι του Βέλγου Βινσέντ βαν Πέτεγκεμ - Η εκλογή Πιερρακάκη ερμηνεύεται ως ισχυρό μήνυμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας