E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί το γκολ της Ιαπωνίας μέτρησε;

Τι λένε οι κανονισμοί της FIFA

Δημοσίευση 2/12/2022 | 08:52

Γιατί το γκολ της Ιαπωνίας μέτρησε;

Ένα γκολ, μια πρόκριση, μια ιστορία. Το γκολ του Τανάκα για το 2-1 της Ιαπωνίας θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία των Μουντιάλ. Για πολλούς λόγους.

Για τους Ιάπωνες θα μείνει φυσικά λόγω της μεγάλης σημασίας που είχε, καθώς με το συγκεκριμένο γκολ η ομάδα τους κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια.

Για τους Γερμανούς θα μείνει ωστόσο λόγω της μεγάλης «σφαλιάρας» που δέχτηκαν, καθώς για δεύτερο σερί Μουντιάλ έμειναν εκτός από τη φάση των ομίλων. Για τον περισσότερο κόσμο ωστόσο θα μείνει λόγω της μεγάλης κουβέντας που έχει φέρει το συγκεκριμένο τέρμα.

Ήταν ή όχι γκολ; Πέρασε ή όχι τη γραμμή η μπάλα; Αρχικά, το τέρμα του Τανάκα ακυρώθηκε, καθώς οι πάντες πίστεψαν πως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και παρέμβαση του VAR, το γκολ των Ιαπώνων μέτρησε κανονικά και έτσι η Γερμανία έμεινε εκτός Μουντιάλ.

Υπάρχουν πλάνα τα οποία δείχνουν ότι η μπάλα έχει βγει ολόκληρη. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα στα οποία φαίνεται πως η οπτική γωνία ξεγελά το μυαλό και ότι στην πραγματικότητα η μπάλα δεν έχει βγει ολόκληρη για μερικά χιλιοστά.

Τι λέει ο κανονισμός της IFAB και ποια η σημασία του goal line technology σε αυτήν την περίπτωση;

Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό της IFAB η οποία ευθύνεται και για τους… νόμους του ποδοσφαίρου, η μπάλα πρέπει να περάσει ολόκληρη τη γραμμή για να θεωρηθεί σε αυτήν την περίπτωση άουτ. Μπορεί σε πολλά πλάνα να φαίνεται ότι η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη, ωστόσο όπως φαίνεται σε άλλα πλάνα, μερικά χιλιοστά την κρατάνε ακόμα εντός αγωνιστικού χώρου.

Τι λέει από την άλλη το goal line technology. Εάν η συγκεκριμένη φάση είχε γίνει πριν από την εστία, δεν θα υπήρχε γκολ. Σε πιο απλά λόγια, η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη, κάτι που σημαίνει ότι το γκολ των Ιαπώνων μέτρησε σωστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.