E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί το γκολ της Ιαπωνίας μέτρησε;

Τι λένε οι κανονισμοί της FIFA

Δημοσίευση 2/12/2022 | 08:52

Γιατί το γκολ της Ιαπωνίας μέτρησε;

Ένα γκολ, μια πρόκριση, μια ιστορία. Το γκολ του Τανάκα για το 2-1 της Ιαπωνίας θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία των Μουντιάλ. Για πολλούς λόγους.

Για τους Ιάπωνες θα μείνει φυσικά λόγω της μεγάλης σημασίας που είχε, καθώς με το συγκεκριμένο γκολ η ομάδα τους κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια.

Για τους Γερμανούς θα μείνει ωστόσο λόγω της μεγάλης «σφαλιάρας» που δέχτηκαν, καθώς για δεύτερο σερί Μουντιάλ έμειναν εκτός από τη φάση των ομίλων. Για τον περισσότερο κόσμο ωστόσο θα μείνει λόγω της μεγάλης κουβέντας που έχει φέρει το συγκεκριμένο τέρμα.

Ήταν ή όχι γκολ; Πέρασε ή όχι τη γραμμή η μπάλα; Αρχικά, το τέρμα του Τανάκα ακυρώθηκε, καθώς οι πάντες πίστεψαν πως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και παρέμβαση του VAR, το γκολ των Ιαπώνων μέτρησε κανονικά και έτσι η Γερμανία έμεινε εκτός Μουντιάλ.

Υπάρχουν πλάνα τα οποία δείχνουν ότι η μπάλα έχει βγει ολόκληρη. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα στα οποία φαίνεται πως η οπτική γωνία ξεγελά το μυαλό και ότι στην πραγματικότητα η μπάλα δεν έχει βγει ολόκληρη για μερικά χιλιοστά.

Τι λέει ο κανονισμός της IFAB και ποια η σημασία του goal line technology σε αυτήν την περίπτωση;

Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό της IFAB η οποία ευθύνεται και για τους… νόμους του ποδοσφαίρου, η μπάλα πρέπει να περάσει ολόκληρη τη γραμμή για να θεωρηθεί σε αυτήν την περίπτωση άουτ. Μπορεί σε πολλά πλάνα να φαίνεται ότι η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη, ωστόσο όπως φαίνεται σε άλλα πλάνα, μερικά χιλιοστά την κρατάνε ακόμα εντός αγωνιστικού χώρου.

Τι λέει από την άλλη το goal line technology. Εάν η συγκεκριμένη φάση είχε γίνει πριν από την εστία, δεν θα υπήρχε γκολ. Σε πιο απλά λόγια, η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη, κάτι που σημαίνει ότι το γκολ των Ιαπώνων μέτρησε σωστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φοιτητική στέγη: Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Πού φτάνουν τα ενοίκια

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τα 7 στα 10 σπίτια στην Αθήνα ξεπερνούν τα 50 χρόνια - Πόσο ψάχνουν να πληρώσουν οι υποψήφιοι φοιτητές σε κάθε πόλη

Xάρτης: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «Red Code» λόγω καύσωνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Δύο «αόρατα κύματα» χτύπησαν τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 90 λεπτά

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το φαινόμενο «pressure jump» που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Σοκαριστικό βίντεο από Κίνα: Ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει αυτοκίνητο στον αέρα εν μέσω τυφώνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε κατά την επέλαση του τυφώνα Bavi στην επαρχία Ζετζιάνγκ

Miss Universe ‑ Ποιος σκότωσε την 23χρονη Γουάλις Φουέντες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η νεαρή διαγωνιζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μετά από μέρες σιωπής, ενώ οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο

Ερχεται κακοκαιρία ‑ εξπρές: Μπουρίνια, χαλάζι και κεραυνοί στον ορίζοντα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Βίαιο τέλος στον καύσωνα των 43,5°C - επικίνδυνα μπουρίνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ομολόγησε ο 28χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ένας 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ της Τετάρτης για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου.

Εντοπίστηκε το κινητό της Κινέζας μεσίτριας που αγνοείται: Πού στρέφεται η έρευνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση εξαφάνισης της 50χρονης Κινέζας μεσίτριας Γιου Τινγκ. Βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο.

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης