E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Μεγάλη η πιθανότητα κατολίσθησης ογκόλιθων σε μήκος ενός χιλιομέτρου

«Στην Κακιά Σκάλα από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε μεγάλο κατολισθητικό κίνδυνο»

Δημοσίευση 1/12/2022 | 21:38

Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Μεγάλη η πιθανότητα κατολίσθησης ογκόλιθων σε μήκος ενός χιλιομέτρου

«Υπάρχει μια αυξημένη κατολισθητική επικινδυνότητα στην περιοχή» επισήμανε μιλώντας στο ertnews o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Κακιά Σκάλα.

Όπως είπε «είναι γύρω στο ένα χιλιόμετρο που ο κίνδυνος αυτός είναι υψηλός» και πρόσθεσε «στο πρανές επάνω υπάρχουν ογκόλιθοι οι οποίοι έχουν μεγάλη πιθανότητα να κατολισθήσουν».

«Εκείνο το οποίο θα πρέπει να πούμε είναι ότι κατ’ αρχάς στην Κακιά Σκάλα από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε μεγάλο κατολισθητικό κίνδυνο που σημαίνει ότι έχουμε απότομες πλαγιές και μορφολογικές ασυνέχειες, κατακερματισμένα πετρώματα, πετρώματα τα οποία αποκόπτονται σε τεμάχια και ογκόλιθους και μπορούν να καταπέσουν. Όλα αυτά είναι οι αιτίες των κατολισθήσεων. Τώρα το ποια θα είναι η αφορμή για να κινηθεί μια κατολίσθηση είναι όπως σε έναν πόλεμο, αιτίες υπάρχουν, αλλά οι αφορμές δεν υπάρχουν» πρόσθεσε.

Για τυχόν απόδοση ευθυνών σημείωσε ότι πρόκειται για κάτι που «θέλει μεγάλη συζήτηση, δεν σπεύδω να αποδώσω ευθύνες από την πρώτη στιγμή ή εν πάση περιπτώσει να δείξω κάποιους υπεύθυνους, αυτό θα το δείξει μετά η έρευνα, η οποία θα γίνει. Πάντως εδώ στην περιοχή ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με πολύ δύσκολες συνθήκες. Συνθήκες οι οποίες παρά το γεγονός ότι έχουν κατασκευαστεί έργα, δίκτυα συγκράτησης, παγίδες συγκράτησης κλπ. επειδή ήταν μεγάλος όγκος αυτά δεν λειτούργησαν, καταστράφηκαν όλα και υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός για το πώς θα μπορέσουν να πιαστούν όλοι αυτοί οι ογκόλιθοι στα μεγάλα ύψη που υπάρχουν».

Κλείνοντας απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε και θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιωτόπουλος: Ξέσπασε ο αδελφός του Κωστή Περατικού ‑ «Δεν μπορεί να περπατά ελεύθερος»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο Κωστής Περατικός είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Συγκίνηση στο Μουντιάλ 2026: Τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα μπροστά στους γονείς του

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Οι γονείς του Ντιόγκο Ζότα βρέθηκαν στο Χιούστον για το Πορτογαλία-Κονγκό, όπου προβλήθηκε η μορφή του Πορτογάλου επιθετικού στα μάτριξ του γηπέδου - Τον τίμησε και ο Ζοάο Νέβες όταν σκόραρε.

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

Κόσμος 17.06.2026
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU

Κινηματογραφική ληστεία στην Βρετανία: Συμμορία ξήλωσε ΑΤΜ με γερανό, δείτε βίντεο

Κόσμος 17.06.2026
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ληστές ξηλώνουν ΑΤΜ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

Κόσμος 17.06.2026
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

Ελλάδα 17.06.2026
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

Κόσμος 17.06.2026
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι

Ταϊρίκ Τζόουνς: Η ποινή για το επεισόδιο με τον Ναν

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Τιμωρήθηκε και η ΚΑΕ Ολυμπιακός