E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H σεξιστική ερώτηση στις πρωθυπουργούς Φινλανδίας ‑ Νέας Ζηλανδίας και η αποστομωτική απάντηση

Η απάντηση ήταν ψύχραιμη και... πληρωμένη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2022 | 12:20

H σεξιστική ερώτηση στις πρωθυπουργούς Φινλανδίας ‑ Νέας Ζηλανδίας και η αποστομωτική απάντηση

Η συνάντηση δυο πρωθυπουργών μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους. Για να ενισχυθούν οι σχέσεις τον δυο χωρών, για νέες συμφωνίες, ως επί το πλείστον εμπορικές. Αν είναι δυο γυναίκες πρωθυπουργοί δεν μπορεί κάλλιστα να συμβεί το ίδιο;

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Ζηλανδία για την πρώτη περιοδεία της. Η στάση της στη Νέα Ζηλανδία γίνεται πρώτη φορά από πρωθυπουργό της χώρας της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόση ανοχή πρέπει να δείξει μια πρωθυπουργός όταν της κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις; 30/11/2022

Σήμερα το πρωί, οι δυο τους ύστερα από διμερή συνάντηση που είχαν, τόνισαν ότι οι δυο χώρες έχουν θερμές σχέσεις και δεσμεύτηκαν για νέες εμπορικές ευκαιρίες, για την από κοινού αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πιο βαθιά συνεργασία.

Η Τζακίντα Αρντέρν δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Οι χώρες μας ευθυγραμμίζονται σε απίστευτα σημαντικά ζητήματα - μοιραζόμαστε μια ισχυρή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες ως βάση για ανοικτές, ανεκτικές, ανθεκτικές και ισότιμες κοινωνίες, καθώς και στην πολυμέρεια και μια τάξη βασισμένη σε κανόνες, η οποία έχει στηρίξει την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία από το 1945».

Η σεξιστική αναφορά και η απάντηση της Τζακίντα Αρντέρν

Ωστόσο, κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στη συνέντευξη Τύπου, κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος πρότεινε πως κάποιοι μπορεί να νόμιζαν ότι οι δύο γυναίκες πρωθυπουργοί μπορεί να συναντήθηκαν επειδή έχουν παρόμοιο δημογραφικό προφίλ - και οι δύο είναι νέες γυναίκες ηγέτες.

Τον λόγο πήρε τότε η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, η οποία απάντησε «Συναντιόμαστε επειδή είμαστε πρωθυπουργοί», με την Τζακίντα Αρντέρν να προσθέτει: «Αναρωτιέμαι εάν κάποιος ρώτησε ποτέ τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζον Κέι (πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας) εάν συναντήθηκαν επειδή έχουν παρόμοια ηλικία. Φυσικά, έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική -είναι η πραγματικότητα- επειδή όμως δύο γυναίκες συναντιούνται, δεν είναι απλώς λόγω του φύλου τους».

Πρόσθεσε επίσης πως οι δύο τους επικεντρώθηκαν στην ευθύνη που έχουν, ως γυναίκες ηγέτες, απέναντι στις γυναίκες σε χώρες που αντιμετωπίζουν «άσχημες συνθήκες, όπου βλέπουμε τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να καταπιέζονται και να παραβιάζονται».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Σάνα Μαρίν, η οποία δήλωσε πως και οι δύο θέλουν να σταθούν μαζί για την ισότητα «για να διασφαλίσουν ότι κάθε γυναίκα και κορίτσι σε όλο τον κόσμο θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»

Ο παιδικός έρωτας που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία: Φριχτό τέλος για ζευγάρι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον γάμο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 89χρονος πιστολέρo: «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως η αγανάκτηση όπλισε το χέρι του

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

Ελλάδα 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

89χρονος: «Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα πρώτα λόγια του 89χρονου στους αστυνομικούς

Η NASA εντόπισε γιγαντιαίο «μάτι» 40 χιλιομέτρων στη Σαχάρα

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Πώς δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό φαινόμενο

Shrinkflation: Η «σιωπηλή» ακρίβεια στα ράφια – Πώς να την εντοπίσετε

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές