E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

H σεξιστική ερώτηση στις πρωθυπουργούς Φινλανδίας ‑ Νέας Ζηλανδίας και η αποστομωτική απάντηση

Η απάντηση ήταν ψύχραιμη και... πληρωμένη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2022 | 12:20

H σεξιστική ερώτηση στις πρωθυπουργούς Φινλανδίας ‑ Νέας Ζηλανδίας και η αποστομωτική απάντηση

Η συνάντηση δυο πρωθυπουργών μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους. Για να ενισχυθούν οι σχέσεις τον δυο χωρών, για νέες συμφωνίες, ως επί το πλείστον εμπορικές. Αν είναι δυο γυναίκες πρωθυπουργοί δεν μπορεί κάλλιστα να συμβεί το ίδιο;

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Ζηλανδία για την πρώτη περιοδεία της. Η στάση της στη Νέα Ζηλανδία γίνεται πρώτη φορά από πρωθυπουργό της χώρας της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόση ανοχή πρέπει να δείξει μια πρωθυπουργός όταν της κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις; 30/11/2022

Σήμερα το πρωί, οι δυο τους ύστερα από διμερή συνάντηση που είχαν, τόνισαν ότι οι δυο χώρες έχουν θερμές σχέσεις και δεσμεύτηκαν για νέες εμπορικές ευκαιρίες, για την από κοινού αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πιο βαθιά συνεργασία.

Η Τζακίντα Αρντέρν δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Οι χώρες μας ευθυγραμμίζονται σε απίστευτα σημαντικά ζητήματα - μοιραζόμαστε μια ισχυρή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες ως βάση για ανοικτές, ανεκτικές, ανθεκτικές και ισότιμες κοινωνίες, καθώς και στην πολυμέρεια και μια τάξη βασισμένη σε κανόνες, η οποία έχει στηρίξει την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία από το 1945».

Η σεξιστική αναφορά και η απάντηση της Τζακίντα Αρντέρν

Ωστόσο, κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στη συνέντευξη Τύπου, κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος πρότεινε πως κάποιοι μπορεί να νόμιζαν ότι οι δύο γυναίκες πρωθυπουργοί μπορεί να συναντήθηκαν επειδή έχουν παρόμοιο δημογραφικό προφίλ - και οι δύο είναι νέες γυναίκες ηγέτες.

Τον λόγο πήρε τότε η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, η οποία απάντησε «Συναντιόμαστε επειδή είμαστε πρωθυπουργοί», με την Τζακίντα Αρντέρν να προσθέτει: «Αναρωτιέμαι εάν κάποιος ρώτησε ποτέ τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζον Κέι (πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας) εάν συναντήθηκαν επειδή έχουν παρόμοια ηλικία. Φυσικά, έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική -είναι η πραγματικότητα- επειδή όμως δύο γυναίκες συναντιούνται, δεν είναι απλώς λόγω του φύλου τους».

Πρόσθεσε επίσης πως οι δύο τους επικεντρώθηκαν στην ευθύνη που έχουν, ως γυναίκες ηγέτες, απέναντι στις γυναίκες σε χώρες που αντιμετωπίζουν «άσχημες συνθήκες, όπου βλέπουμε τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να καταπιέζονται και να παραβιάζονται».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Σάνα Μαρίν, η οποία δήλωσε πως και οι δύο θέλουν να σταθούν μαζί για την ισότητα «για να διασφαλίσουν ότι κάθε γυναίκα και κορίτσι σε όλο τον κόσμο θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο σκηνικό στο Ηράκλειο: Έβαψαν τη... μισή διάβαση επειδή είχε παρκαρισμένο αυτοκίνητο!

Ελλάδα Χτες
Η αποστολή τους... δεν κύλησε ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί

Κεφαλονιά: Σοκάρει το βίντεο της βάναυσης κακοποίησης 13χρονης από 17χρονη

Ελλάδα Χτες
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

Τραγωδία με 60χρονη στον Βόλο: Πνίγηκε την ώρα που έτρωγε μπανάνα και πέθανε

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα κατέρρευσε μπροστά στον σύζυγό της

Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας της Super League – Βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και κράνη στο γήπεδο

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν 17 φωτοβολίδες, 7 κοντάρια, σωλήνας εκτόξευσης βολών και 3 κράνη

Στο φάσμα του αυτισμού ο 22χρονος φερόμενος ως συνεργός του διπλού φονικού στη Μεσσηνία – Έκανε χρήση ναρκωτικών

Ελλάδα Χτες
«Ήταν ένα παιδί που από μικρή ηλικία ήταν εύκολο να το χειραγωγήσεις, να το κατευθύνεις»

Επίδομα θέρμανσης: Πώς και πότε θα γίνουν οι αιτήσεις ‑ Τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικονομία Χτες
Η πρώτη δόση, που καλύπτει το 60% του επιδόματος, θα καταβληθεί πριν από τις γιορτές. Το ποσό κυμαίνεται από 100 έως 1.200 ευρώ

ΗΠΑ: Εκατομμύρια Αμερικανοί στους δρόμους κατά των πολιτικών του Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι έχει απόλυτη εξουσία. Αλλά στην Αμερική δεν έχουμε βασιλιάδες» τονίζουν

Εκτέλεση στη Νότια Καρολίνα για τον δολοφόνο που έγραψε με το αίμα του θύματος «πιάστε με αν μπορείτε»

Κόσμος Χτες
Ο 44χρονος Στίβεν Μπράιαντ θα εκτελεστεί στις 14 Νοεμβρίου, δύο δεκαετίες μετά τη φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι: Ρήξη χιαστού ο Παπαγιάννης, εκτός για οκτώ μήνες

Αθλητικά Νέα Χτες
Το χειρότερο σενάριο, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε για τον Γιώργο Παπαγιάννη, καθώς, όπως γνωστοποίησε η Αναντολού Εφές, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και θα μείνει εκτός για οκτώ μήνες.

Eurostat: Αυξημένη η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα

Ελλάδα Χτες
5 ελληνικές περιφέρειες συγκαταλέγονται στις περιοχές της ΕE όπου πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

Νέα στοιχεία για τον θάνατο χήρας υπουργού στο Κολωνάκι ‑ Οι ενδείξεις για εμπρησμό στο σπίτι της

Ελλάδα Χτες
Ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει ξανά και περνά στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών