E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H σεξιστική ερώτηση στις πρωθυπουργούς Φινλανδίας ‑ Νέας Ζηλανδίας και η αποστομωτική απάντηση

Η απάντηση ήταν ψύχραιμη και... πληρωμένη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2022 | 12:20

H σεξιστική ερώτηση στις πρωθυπουργούς Φινλανδίας ‑ Νέας Ζηλανδίας και η αποστομωτική απάντηση

Η συνάντηση δυο πρωθυπουργών μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους. Για να ενισχυθούν οι σχέσεις τον δυο χωρών, για νέες συμφωνίες, ως επί το πλείστον εμπορικές. Αν είναι δυο γυναίκες πρωθυπουργοί δεν μπορεί κάλλιστα να συμβεί το ίδιο;

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Ζηλανδία για την πρώτη περιοδεία της. Η στάση της στη Νέα Ζηλανδία γίνεται πρώτη φορά από πρωθυπουργό της χώρας της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόση ανοχή πρέπει να δείξει μια πρωθυπουργός όταν της κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις; 30/11/2022

Σήμερα το πρωί, οι δυο τους ύστερα από διμερή συνάντηση που είχαν, τόνισαν ότι οι δυο χώρες έχουν θερμές σχέσεις και δεσμεύτηκαν για νέες εμπορικές ευκαιρίες, για την από κοινού αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πιο βαθιά συνεργασία.

Η Τζακίντα Αρντέρν δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Οι χώρες μας ευθυγραμμίζονται σε απίστευτα σημαντικά ζητήματα - μοιραζόμαστε μια ισχυρή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες ως βάση για ανοικτές, ανεκτικές, ανθεκτικές και ισότιμες κοινωνίες, καθώς και στην πολυμέρεια και μια τάξη βασισμένη σε κανόνες, η οποία έχει στηρίξει την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία από το 1945».

Η σεξιστική αναφορά και η απάντηση της Τζακίντα Αρντέρν

Ωστόσο, κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στη συνέντευξη Τύπου, κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος πρότεινε πως κάποιοι μπορεί να νόμιζαν ότι οι δύο γυναίκες πρωθυπουργοί μπορεί να συναντήθηκαν επειδή έχουν παρόμοιο δημογραφικό προφίλ - και οι δύο είναι νέες γυναίκες ηγέτες.

Τον λόγο πήρε τότε η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, η οποία απάντησε «Συναντιόμαστε επειδή είμαστε πρωθυπουργοί», με την Τζακίντα Αρντέρν να προσθέτει: «Αναρωτιέμαι εάν κάποιος ρώτησε ποτέ τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζον Κέι (πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας) εάν συναντήθηκαν επειδή έχουν παρόμοια ηλικία. Φυσικά, έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική -είναι η πραγματικότητα- επειδή όμως δύο γυναίκες συναντιούνται, δεν είναι απλώς λόγω του φύλου τους».

Πρόσθεσε επίσης πως οι δύο τους επικεντρώθηκαν στην ευθύνη που έχουν, ως γυναίκες ηγέτες, απέναντι στις γυναίκες σε χώρες που αντιμετωπίζουν «άσχημες συνθήκες, όπου βλέπουμε τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να καταπιέζονται και να παραβιάζονται».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Σάνα Μαρίν, η οποία δήλωσε πως και οι δύο θέλουν να σταθούν μαζί για την ισότητα «για να διασφαλίσουν ότι κάθε γυναίκα και κορίτσι σε όλο τον κόσμο θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτος πνιγμός πέντε ανθρώπων: Οι τέσσερις βούτηξαν για να σώσουν κολυμβητή που πάλευε στο νερό και πέθαναν όλοι

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ανέμελο καλοκαιρινό απόγευμα ψαρέματος από την ακτή κατέληξε σε τραγωδία

Πέθανε ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων που έφερνε νεαρές γυναίκες σε επαφή με τον Τζέφρι Επστάιν

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το όνομά του εντοπίζεται σε πάνω από 2.000 σημεία στα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Επστάιν

Ιωάννινα: Η νύχτα έγινε μέρα από τις αστραπές‑ Εντυπωσιακό θέαμα εν μέσω καύσωνα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το φαινόμενο, αν και σύντομο, προκάλεσε την προσοχή των κατοίκων που κατέγραψαν εικόνες με τις αστραπές να σκίζουν τον σκοτεινό ουρανό

Η Ιαπωνία δημιούργησε το πρώτο «ψυγείο για ανθρώπους» – Δροσίζει ολόκληρο το σώμα μέσα σε λίγα λεπτά

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία SDRS, ο χρήστης αισθάνεται σημαντική ανακούφιση έπειτα από μόλις πέντε λεπτά παραμονής

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ‑ Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum.

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο ‑ Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στο σημείο - Διακοπή κυκλοφορίας και αποκλεισμός της περιοχής

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμοί αλλά και μπουρίνια από το απόγευμα ‑ δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος αγγίζει τους 43 βαθμούς - στο λεκανοπέδιο Αττικής έως 41 βαθμοί Κελσίου