E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τανκς βγήκαν στους δρόμους της Κίνας για τις διαδηλώσεις

Εγείρονται ερωτήματα αν πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή αν αναμένεται μια νέα σφαγή όπως στην πλατεία Τιέν Αν Μεν

Δημοσίευση 29/11/2022 | 20:39

Τανκς βγήκαν στους δρόμους της Κίνας για τις διαδηλώσεις
@dailymail.co.uk

Η κατάσταση στην Κίνα φέρεται να κλιμακώνεται μετά τις διαδηλώσεις με τα λευκά χαρτιά Α4, καθώς τανκς και στρατός έχουν βγει στους δρόμους, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα, αν πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή αν αναμένεται μια νέα σφαγή όπως στην πλατεία Τιέν Αν Μεν.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk στρατιωτικά οχήματα και τανκς βρίσκονται σε πολλές μεγάλες πόλης της Κίνας που σημειώνονται αναταραχές, λίγη ώρα μετά την έκκληση της Επιτροπής πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κυβερνώντος κόμματος που ζητούσε να εφαρμοστεί «καταστολή των εχθρικών δυνάμεων».

Μάλιστα, σε κείμενο που εξέδωσε ανέφερε πως θεωρεί καθοριστικής σημασίας τη «δριμεία καταστολή σύμφωνα με τον νόμο των εγκληματικών ενεργειών που επιδιώκουν να ανατρέψουν την κοινωνική τάξη, αλλά και την προστασία με αποφασιστικότητα της κοινωνικής σταθερότητας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΗ μεγαλύτερη εξέγερση των πολιτών της Κίνας μετά από 33 χρόνια απειλεί το καθεστώς 29/11/2022

Παράλληλα, βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τον στρατό στους δρόμους της Κίνας κάνουν τον γύρο των social media και ιδιαίτερα στο Twitter, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η εγκυρότητα τους.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι χρήστες του Twitter που υποστηρίζουν ότι ζουν στην Κίνα, έγραψαν ότι είναι συνηθισμένο να βγαίνει ο κινεζικός στρατός στον δρόμο σε περίπτωση διαδηλώσεων ή εντάσεων, ώστε να τρομάζουν οι διαδηλωτές και ότι δεν υπάρχει κάποιο πιο σοβαρό θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.