E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντιάλ 2022: Τρίτη ήττα για το Κατάρ, 2 ‑ 0 από την Ολλανδία

Προκρίθηκαν ως πρώτοι οι Ολλανδοί, αποχαιρέτησαν οι διοργανωτές

Δημοσίευση 29/11/2022 | 18:59

Μουντιάλ 2022: Τρίτη ήττα για το Κατάρ, 2 ‑ 0 από την Ολλανδία

Η Ολλανδία ήθελε νίκη επί του Κατάρ για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» ως 1η και ακριβώς αυτό έκανε, με τον Γκάκπο να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και τον Ντε Γιονγκ να βρίσκει επίσης δίχτυα, σφραγίζοντας το εύκολο τρίποντο για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι χωρίς άγχος, αφού όλοι ήξεραν ότι στο τέλος εύκολα ή δύσκολα οι «οράνιε» θα νικούσαν, με αποτέλεσμα να δώσουν καλό ρυθμό, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Και αυτοί που το έψαξαν περισσότερο ήταν οι Ολλανδοί, οι οποίοι είχαν και δύο φάσεις με τους Μπλιντ (4′) και Ντεπάι (14′).

Οι Καταριανοί, από την άλλη, προσπάθησαν μετά το πρώτο 20λεπτο να πάρουν μέτρα και να πιέσουν, αλλά η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά για να σκοράρει και αποδείχθηκε στο 26′, όταν βγήκε ωραία μπροστά και τελικά ο Γκάκπο, από την πάσα του Κλάασεν, βρήκε δίχτυα σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι για το 1-0.

Αυτό ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για ημίχρονο οι δύο ομάδες και όταν επέστρεψαν από αυτά άλλαξε, αφού έγινε το 2-0 στο 48′: Σέντρα Κλάασεν, λάθος της άμυνας, κοντινό σουτ Ντεπάι, απόκρουση Μπατσάμ, γκολ ο Ντε Γιονγκ στην επαναφορά. Και κάπου εκεί μπήκε και… τέλος στο ματς.

Η Ολλανδία έριξε πολύ τον ρυθμό στη συνέχεια και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται το παραμικρό, πλην του γκολ που πέτυχε ο Μπέργκχαους στο 68′ αλλά δεν μέτρησε ποτέ επειδή ο Γκάκπο έκανε χέρι στην αρχή της φάσης.

Και κάπως έτσι, χωρίς να κουραστεί ουσιαστικά, η Ολλανδία πήρε τη νίκη και την 1η θέση στον όμιλο, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της στη φάση των «16».

Ολλανδία: Νόπερτ, Ακέ, φαν Ντάικ, Τίμπερ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Nτε Γιονγκ (86′ Τέιλορ), Nτε Ρουν (82′ Κούπμαϊνερς), Κλάασεν (66′ Μπέργκχαους), Ντεπάι (66′ Γιάνσεν), Γκάκπο (82′ Βέργκχορστ).

Κατάρ: Μπαρσάμ; Αχμέντ, Χασάν, Κούκι, Μιγξέλ, Μοχαμάντ (85′ Αλ Καντέρ), Μαντίμπο (64′ Μπουντιάφ), Χατέμ (85′ Αλαελντίν), Αλ Χαϊντός, Αφίφ, Αλί (64′ Μοντάρι).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα Χτες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος Χτες
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος Χτες
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science Χτες
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό