E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντιάλ 2022: Τρίτη ήττα για το Κατάρ, 2 ‑ 0 από την Ολλανδία

Προκρίθηκαν ως πρώτοι οι Ολλανδοί, αποχαιρέτησαν οι διοργανωτές

Δημοσίευση 29/11/2022 | 18:59

Μουντιάλ 2022: Τρίτη ήττα για το Κατάρ, 2 ‑ 0 από την Ολλανδία

Η Ολλανδία ήθελε νίκη επί του Κατάρ για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» ως 1η και ακριβώς αυτό έκανε, με τον Γκάκπο να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και τον Ντε Γιονγκ να βρίσκει επίσης δίχτυα, σφραγίζοντας το εύκολο τρίποντο για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι χωρίς άγχος, αφού όλοι ήξεραν ότι στο τέλος εύκολα ή δύσκολα οι «οράνιε» θα νικούσαν, με αποτέλεσμα να δώσουν καλό ρυθμό, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Και αυτοί που το έψαξαν περισσότερο ήταν οι Ολλανδοί, οι οποίοι είχαν και δύο φάσεις με τους Μπλιντ (4′) και Ντεπάι (14′).

Οι Καταριανοί, από την άλλη, προσπάθησαν μετά το πρώτο 20λεπτο να πάρουν μέτρα και να πιέσουν, αλλά η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά για να σκοράρει και αποδείχθηκε στο 26′, όταν βγήκε ωραία μπροστά και τελικά ο Γκάκπο, από την πάσα του Κλάασεν, βρήκε δίχτυα σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι για το 1-0.

Αυτό ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για ημίχρονο οι δύο ομάδες και όταν επέστρεψαν από αυτά άλλαξε, αφού έγινε το 2-0 στο 48′: Σέντρα Κλάασεν, λάθος της άμυνας, κοντινό σουτ Ντεπάι, απόκρουση Μπατσάμ, γκολ ο Ντε Γιονγκ στην επαναφορά. Και κάπου εκεί μπήκε και… τέλος στο ματς.

Η Ολλανδία έριξε πολύ τον ρυθμό στη συνέχεια και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται το παραμικρό, πλην του γκολ που πέτυχε ο Μπέργκχαους στο 68′ αλλά δεν μέτρησε ποτέ επειδή ο Γκάκπο έκανε χέρι στην αρχή της φάσης.

Και κάπως έτσι, χωρίς να κουραστεί ουσιαστικά, η Ολλανδία πήρε τη νίκη και την 1η θέση στον όμιλο, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της στη φάση των «16».

Ολλανδία: Νόπερτ, Ακέ, φαν Ντάικ, Τίμπερ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Nτε Γιονγκ (86′ Τέιλορ), Nτε Ρουν (82′ Κούπμαϊνερς), Κλάασεν (66′ Μπέργκχαους), Ντεπάι (66′ Γιάνσεν), Γκάκπο (82′ Βέργκχορστ).

Κατάρ: Μπαρσάμ; Αχμέντ, Χασάν, Κούκι, Μιγξέλ, Μοχαμάντ (85′ Αλ Καντέρ), Μαντίμπο (64′ Μπουντιάφ), Χατέμ (85′ Αλαελντίν), Αλ Χαϊντός, Αφίφ, Αλί (64′ Μοντάρι).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`

Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη, οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Ελλάδα 31.01.2026
Στο επίκεντρο οι δεξαμενές προπανίου και οι καταγγελίες για οσμή αερίου πριν το δυστύχημα

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.

«Ο Μπιλ Γκέιτς κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες – Έκανε θεραπεία κρυφά από τη Μελίντα»: Αποκαλυπτικά έγγραφα του Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
«Μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παράνομου», φέρεται να είπε σύμβουλος του Γκέιτς

Βιολάντα: Το πρόβλημα με τις δεξαμενές και το 2020, η απουσία ελέγχων στις εγκαταστάσεις και η έγκριση επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών

Ελλάδα Χτες
Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη «Βιολάντα» – Ελλείψεις στους ελέγχους, κανονικά οι επιδοτήσεις

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

Κόσμος Χτες
Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη»