E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H στιγμή που η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος χαστουκίζει παιδάκι

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που δείχνει την καταδικασθείσα βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει ένα από τα παιδάκια

Δημοσίευση 28/11/2022 | 21:09

H στιγμή που η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος χαστουκίζει παιδάκι

Στο βίντεο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, φαίνεται η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και 9 μηνών χωρίς αναστολή μετά τις αποκαλύψεις για κακοποιητική συμπεριφορά, να χαστουκίζει ξαφνικά παιδάκι και στη συνέχεια να το τραβά από το χέρι.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες γονείς ψάχνουν αν και τα δικά τους παιδιά είχαν κακοποιηθεί από τη βρεφονηπιοκόμο, η οποία εργαζόταν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο επί 26 ολόκληρα χρόνια.

Η 47χρονη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία.

Οι καταγγελίες

Η πρώτη καταγγέλουσα κατέθεσε στο δικαστήριο, πως η 47χρονη χτυπούσε τα παιδιά, φώναζε σε αυτά όταν γκρίνιαζαν, αν δεν έτρωγαν το φαγητό τους ή αν δεν κοιμόντουσαν

«Τα χτυπούσε με το χέρια της στο πρόσωπο και στα ποδαράκια. Όταν την έβλεπαν τα βρέφη κοκάλωναν. Κάποια στιγμή ένα αγοράκι της ζητούσε να φάει και τον χτύπησε στο κεφάλι, ακούμπησε στον τοίχο και έπεσε κάτω. Χτυπούσε ένα κοριτσάκι στο πρόσωπο και στο σώμα για να κοιμηθεί. Άλλο το χτύπησε στο πρόσωπο με το χέρι της γιατί δεν έτρωγε . Ένα κοριτσάκι έκλεγε όταν το αλλάζαμε και την χτύπησε στο σώμα. Μια φορά πέρασε από δίπλα και την κλώτσησε, έπεσε κάτω. Ένα άλλο κοριτσάκι γκρίνιαζε αρκετά και τη χτύπησε στο πρόσωπο επειδή δεν κοιμόταν. Σε άλλο κοριτσάκι, στην αλλαγή της πάνας ή την χτυπούσε ή την τσιμπούσε για να σταματήσει να κλαίει», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η κατηγορούμενη στην απολογία της υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι καταγγελίες σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθείς και ότι στα 28 χρονια που ασκεί το επάγγελμα, ουδέποτε έχει χτυπήσει κάποιο ανήλικο. 

«Η καταγγέλλουσα με φθονούσε. Αισθανόταν παραγκωνισμένη. Έχω σοκαριστεί από τις καταγγελίες. Αγαπάω τα παιδιά και τη δουλειά μου. Δεν θα συμπεριφερόμουν ποτέ με αυτό τον τρόπο. Τα αρνούμαι όλα. Με παρουσιάζουν ως ένα τέρας. Την παραμικρή γρατζουνιά να δω ενημερώνω τις μαμάδες. Είναι σκευωρία, από την καταγελούσα που παρέσυρε και τα άλλα άτομα. Το έστησε για να πάρει τη θέση μου», είπε.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού βρεφονηπιακού - παιδικού σταθμού της ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία ανέφερε ότι η κατηγορούμενη ήταν άψογη στη δουλειά της και συμπεριφερόταν στα βρέφη με υποδειγματικό τρόπο.

Εντύπωση προκάλεσε στο δικαστήριο μία βρεφονηπιοκόμος - μάρτυρας, η οποία αν και στην κατέθεσε που έδωσε στην αστυνομία περιέγραψε κακοποιητική συμπεριφορά με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ενώπιον του δικαστηρίου επιχείρησε να ανασκευάσει όσα είπε υποστηρίζοντας ότι θόλωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στους αστυνομικούς.

Για αυτό το λόγο η εισαγγελέας της έδρας έδωσε εντολή να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ούτως ώστε να διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της ψευδορκίας.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων

“Μετά από μία μακρά διαδικασία και μετά από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ακούσαμε για την υπόθεση, αποδείχθηκε πλήρως η τέλεση το αδικήματος από πλευράς της κατηγορουμένης και κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε μια ποινή πλέον των τριών ετών. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, ειδικότερα σε τέτοιους χώρους, όπου είναι μεγάλη ανάγκη να προστατεύονται ανήλικα παιδιά”, δήλωσε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Νίκος Πετρίδης.

«Μετά από μία μακρά διαδικασία και μετά από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ακούσαμε για την υπόθεση, αποδείχθηκε πλήρως η τέλεση το αδικήματος από πλευράς της κατηγορουμένης και κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε μια ποινή πλέον των τριών ετών. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, ειδικότερα σε τέτοιους χώρους, όπου είναι μεγάλη ανάγκη να προστατεύονται ανήλικα παιδιά», πρόσθεσε.

Από την μεριά του, ο δικηγόρος της 47χρονης, Χρόνης Χατζημιχαήλ, ανέφερε ότι «το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, μετατρέποντας την κατηγορία από επικίνδυνη σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή σε αδύναμα παιδιά. Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι στο Εφετείο θα αλλάξει η απόφαση. Πιστεύω ότι οι δύο από τις συνολικά τρεις καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`

Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη, οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Ελλάδα 31.01.2026
Στο επίκεντρο οι δεξαμενές προπανίου και οι καταγγελίες για οσμή αερίου πριν το δυστύχημα

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.

«Ο Μπιλ Γκέιτς κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες – Έκανε θεραπεία κρυφά από τη Μελίντα»: Αποκαλυπτικά έγγραφα του Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
«Μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παράνομου», φέρεται να είπε σύμβουλος του Γκέιτς

Βιολάντα: Το πρόβλημα με τις δεξαμενές και το 2020, η απουσία ελέγχων στις εγκαταστάσεις και η έγκριση επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών

Ελλάδα Χτες
Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη «Βιολάντα» – Ελλείψεις στους ελέγχους, κανονικά οι επιδοτήσεις

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

Κόσμος Χτες
Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη»

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με μια αγωνιστική τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και με πρόστιμο τον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού