E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Οργάνωση σχεδίαζε απαγωγή του υπουργού Υγείας και κατάλυση του πολιτεύματος

Τα σχέδια αφορούσαν για μια γενικευμένη διακοπή ηλεκτροδότησης, διαρκείας δύο εβδομάδων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραξικόπημα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2022 | 21:00

Γερμανία: Οργάνωση σχεδίαζε απαγωγή του υπουργού Υγείας και κατάλυση του πολιτεύματος

Την απαγωγή του υπουργού Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ και την ανατροπή του πολιτεύματος σχεδίαζε οργάνωση που εξαρθρώθηκε χάρη στην εμπλοκή μυστικού αστυνομικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, ειδικός αστυνομικός από το Εγκληματολογικό Τμήμα της Ρηνανίας-Παλατινάτου «συνεργαζόταν» με την εν λόγω οργάνωση κατά το διάστημα Νοεμβρίου 2021-Απριλίου 2022 και συμμετείχε στην ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των μελών της στην πλατφόρμα Telegram.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωρίζουν πλέον λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια για μια γενικευμένη διακοπή ηλεκτροδότησης, διαρκείας δύο εβδομάδων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραξικόπημα, και για την απαγωγή του κ. Λάουτερμπαχ και μάλιστα ενώ θα βρισκόταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, μπροστά στις κάμερες. Το πρόσωπο είχε επιλεγεί με «ψηφοφορία» μεταξύ των μελών της ομάδας και ο υπουργός Υγείας θεωρήθηκε τότε «ο πιο μισητός πολιτικός», κυρίως λόγω της πολιτικής του για την πανδημία.

Τέσσερα άτομα -όλοι Γερμανοί-, που φέρονται να εκπονούσαν αυτά τα σχέδια, συνελήφθησαν τον περασμένο Απρίλιο, αφού ένα από αυτά συνάντησε τον μυστικό αστυνομικό και συζήτησε μαζί του μια συμφωνία για όπλα σε διάφορα σημεία της χώρας. Τον Οκτώβριο συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, συνταξιούχος δάσκαλος από τη Σαξονία, με υψηλή θέση στην οργάνωση.

Σε έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, μετρητά, ράβδοι χρυσού, ασημένια νομίσματα και συνάλλαγμα, επισημαίνει το δικαστήριο στην ανακοίνωσή του.

Είχαν έτοιμους... σωσίες του Σολτς και του Σταϊνμάιερ

Ένας από τους συλληφθέντες έχει καταθέσει ότι στα σχέδια της ομάδας περιλαμβανόταν και η εμφάνιση σωσία για τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Επιπλέον, η οργάνωση θα επιδίωκε την αναγνώρισή της στο εξωτερικό, στέλνοντας εκπροσώπους με πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα, μέχρι τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, προκειμένου να ζητήσουν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Το νέο Σύνταγμα της Γερμανίας θα βασιζόταν στο αυτοκρατορικό σύνταγμα του 1871 -χωρίς όμως αυτοκράτορα ή βασιλιά, αλλά με δικαίωμα ψήφου για τις γυναίκες, «ως δείγμα προσαρμογής στη σύγχρονη εποχή».

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η οργάνωση είχε επικοινωνία με άτομα από την ακροδεξιά και τη νεοναζιστική σκηνή της Γερμανίας, οπαδούς θεωριών συνωμοσίας και επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία του κορονοϊού. Οι πρώτες ευρείες συναντήσεις είχαν διοργανωθεί στη Ρηνανία-Παλατινάτο, στην Έσση και στη Θουριγγία.

Πριν από λίγες ημέρες ανανεώθηκε η απόφαση κράτησης των υπόπτων, ενώ η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία επεξεργάζεται το κατηγορητήριο. Θεωρείται πιθανό οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν να αφορούν «προετοιμασία ακραίας προδοτικής πράξης», αν και, όπως επισημαίνει το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες σχετικά με το εάν τα σχέδια είχαν συγκεκριμενοποιηθεί επαρκώς σε ό,τι αφορά τον χρόνο, τον τόπο και τα μέσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας, σύμφωνα με το Reuters

Ελλάδα Χτες
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, συνελήφθη 32χρονος στην Κέρκυρα

Ελλάδα Χτες
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ

Δύο νεκροί στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για έναν 49χρονο Έλληνα και έναν 43χρονο από το Μπαγκλαντές

Σεισμός στα ανοιχτά των Χανίων

Ελλάδα Χτες
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14,2 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση

Ελλάδα Χτες
«Πήγαμε με γεμάτη αγκαλιά και φύγαμε με φέρετρο»

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Ελλάδα Χτες
Διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο κέρδος

Με online αίτηση τα 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως – Πώς θα πάρετε την αποζημίωση

Οικονομία Χτες
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ ‑ Πολλές χώρες θα στείλουν πλοία

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι αυτές οι χώρες - Η ανάρτησή του

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motοrhead Φιλ Κάμπελ

Πολιτισμός Χτες
Ήταν «αφοσιωμένος σύζυγος, υπέροχος πατέρας και περήφανος παππούς»

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Μωρό βρέθηκε νεκρό στην κούνια του

Ελλάδα Χτες
Το αγοράκι τεσσάρων μηνών εντόπισε η μητέρα του και αμέσως σήμανε συναγερμός