E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 γκολ στο Γκάνα ‑ Νότια Κορέα

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Νότια Κορέα

Δημοσίευση 28/11/2022 | 17:31

5 γκολ στο Γκάνα ‑ Νότια Κορέα

Ένα ματς για γερά νεύρα με ομάδες που είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά στο τέλος το σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της Γκάνας να πανηγυρίζουν.

Η μέρα ξεκίνησε με την απίθανη ισοπαλία στο γεμάτο ανατροπές Σερβία-Καμερούν, τη σκυτάλη πήρε η ματσάρα Νότια Κορέα-Γκάνα που είχε 5 γκολ κι απίθανη διακύμανση με τους Αφρικανούς να επιβιώνουν στο θρίλερ με τους Ασιάτες και να έχουν πλέον προβάδισμα πρόκρισης στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Κούντους που πέτυχε δύο γκολ κι ανάμεσα τους και το νικητήριο, κλέβοντας τη δόηα από τον Γκουέ-σουνγκ Τσο ο οποίος με δύο δικά του γκολ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-2.

Οι Κορεάτες ξεκίνησαν πολύ καλύτερα, είχαν τον έλεγχο κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ (επτά στο πρώτο 20λεπτο!), αλλά να μην καταφέρνουν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Στον αντίποδα και κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη στατική φάση που κέρδισε κοντά στην περιοχή, η Γκάνα άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζόρνταν Αγιού από αριστερά στο 24΄, η μπάλα «κόλλησε» στη μικρή περιοχή και ο προωθημένος Σαλίσου την έσπρωξε στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Ασιάτες έδειξαν σοκαρισμένοι από αυτή την εξέλιξη και, όχι απλά δεν αντέδρασαν, αλλά δέκα λεπτά αργότερα (34΄) δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά σε ροή αγώνα. Ο Τζόρνταν Αγιού σέντραρε από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Κούντους με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των «black stars», που απέκτησαν σημαντικό αβαντάζ νίκης.

Η Νότια Κορέα προσπάθησε να γίνει πιο ουσιαστική στο β΄ ημίχρονο, έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Γκουέ-σουνγκ Τσο στο 53΄ (απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίγκι) και τελικά κατάφερε να μειώσει στο 58΄. Ο Κανγκ-ιν Λι, στην πρώτη ενέργειά του στο παιχνίδι (μόλις είχε μπει αλλαγή), έκλεψε τη μπάλα, έκανε τη σέντρα και ο Τσο με κοντινή κεφαλιά βρήκε δίχτυα. Ξαφνικά η ψυχολογία άλλαξε και μέσα σε τρία λεπτά ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε, πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Τζιν-σου Κιμ.

Ο αγώνας όμως επιφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις. Στο 68ο λεπτό η Γκάνα βγήκε μπροστά και ο Μενσά έκανε το γύρισμα προς τον Ινιάκι Γουίλιαμς, ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν βρήκε τη μπάλα, όμως αυτή στρώθηκε στον Κούντους, ο οποίος σούταρε και «νίκησε» τον Σέουνγκ-γκιου Κιμ, «γράφοντας» το 3-2 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.

Ο Ζίγκι διαφύλαξε το προβάδισμα των Αφρικανών, αποκρούοντας δύσκολα το απευθείας φάουλ του Κανγκ-ιν Λι στο 75΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σαλίσου έσωσε σχεδόν πάνω στη γραμμή, στο πλασέ του Τζιν-σου Κιμ, ο οποίος είχε άλλη μία ευκαιρία στο 84΄, όταν αστόχησε σε σουτ μέσα από την περιοχή. Η τελευταία ευκαιρία των Κορεατών ήταν ένα σουτ του Τσο στο 94΄, στο οποίο ο Ζίγκι είπε εκ νέου «όχι» και επισφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Με το σφύριγμα της λήξης όλοι οι Κορεάτες διαμαρτυρήθηκαν στον Άγγλο διαιτητή, Άντονι Τέιλορ με τον Πορτογάλο προπονητή τους Πάουλο Μπέντο να αποβάλλεται...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.

Τι έγραψε τουρίστας για το πιτόγυρο στην Αθήνα και πώς αντέδρασαν οι Έλληνες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Φιλανδός επισκέπτης αποθέωσε την τιμή του πιτόγυρου των 4 ευρώ, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες που θυμούνται φθηνότερες εποχές.

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης

Ελλάδα 21.07.2026
Στην πολυετή λογοτεχνική του διαδρομή κυκλοφόρησε συνολικά 34 βιβλία - Ήταν γιος της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη - Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Εύα Σιμάτου, με την οποία απέκτησε έναν γιο

Τρόμος σε zipline στην Ινδία: Δείτε τι συνέβη σε τουρίστα κατά τη διάρκεια της βόλτας του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο μηχανισμός ασφαλείας έσπασε εν ώρα χρήσης και ο τουρίστας έπεσε από ύψος 12 μέτρων, υποστηρίζοντας πολλαπλά κατάγματα και νευρολογικές βλάβες.