E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντιάλ 2022: Το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν το Καμερούν ‑ Σερβία

Γκολ, ανατροπές και 3 - 3

Δημοσίευση 28/11/2022 | 14:28

Μουντιάλ 2022: Το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν το Καμερούν ‑ Σερβία

Έχοντας ηττηθεί αμφότερες στα πρώτα τους παιχνίδια, τόσο το Καμερούν όσο και η Σερβία ήθελαν μόνο τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση και το έδειξαν, αλλά τελικά καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να την πάρει σε αυτό το χορταστικό 3-3, το οποίο δεν βοηθάει πάντως καμία εκ των δύο ομάδων στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022.

Οι Σέρβοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη φάση στο 6′ με την άστοχη κεφαλιά του Μίτροβιτς και την πρώτη ευκαιρία, η οποία ήταν μεγάλη, στο 11′ με τον ίδιο παίκτη, το πλασέ του οποίου εντός περιοχής κατέληξε στο δοκάρι. Ευκαιρία στην οποία δόθηκε συνέχεια στο 17′, όταν ξανά ο Μίτροβιτς δεν κατάφερε να βρει στόχο από πολύ καλή θέση μετά τα λάθη των αμυντικών.

Και αφού η Σερβία δεν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες της, είπε να το κάνει το Καμερούν… Όχι στο 19′, όταν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κουντέ, αλλά στο 29′, όταν ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά και ο Καστελέτο στο δεύτερο δοκάρι έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ήταν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, με τους Αφρικανούς όμως να μην καταφέρνουν να κρατήσουν το σκορ, αφού η Σερβία έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο, χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 45’+1′ ο Πάβλοβιτς με ωραία κεφαλιά μετά το φάουλ του Τάντιτς έκανε το 1-1 και στο 45+3′ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 1-2.

Οι Σέρβοι είχαν κάνει την ανατροπή που άξιζαν, είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και όταν στο 53′ οι Κόστιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ζίβκοβιτς και Μίτροβιτς έκρυψαν τη μπάλα για το 1-3 από τον τελευταίο, άπαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι έλαβε πρόωρο τέλος. Δεν ήταν, όμως, έτσι…

Οι Αφρικανοί, άγνωστο πώς, βρήκαν τη δύναμη για να αντιδράσουν και κατάφεραν, όσο απίστευτο κι αν έμοιαζε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, να ισοφαρίσουν με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά! Αρχικά, μείωσαν σε 2-3 στο 64′ με ωραία λόμπα του Αμπουμπακάρ και αμέσως μετά, στο 66′, έκαναν το 3-3 με την κοντινή προσπάθεια του Τσούπο-Μότινγκ μετά το γύρισμα του Αμπουμπακάρ!

Η εξέλιξη του παιχνιδιού αποτελούσε σοκ για τη Σερβία, η οποία προσπάθησε να ανασυνταχθεί και απείλησε στο 78′ με το σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που έφυγε άουτ, ενώ στο 89′ ο Μίτροβιτς από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Έτσι, το 3-3 έμεινε ως το τέλος και δεν βοηθάει βαθμολογικά καμία εκ των δύο ομάδων στην προσπάθειά τους για πρόκριση στους «16».

Καμερούν: Εμπασί, Ενκουλού, Καστελέτο, Φαΐ, Τολό, Κούντε (67′ Οντούα), Ανγκισά (81′ Ουμ Γκουέτ), Χόνγκλα (55′ Αμπουμπακάρ), Εμπουεμό (83′ Ενκουντού), Τοκό Εκμαπί (67′ Μπασογκόγκ), Τσούπο-Μότινγκ.

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78′ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56′ Σ. Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Κόστιτς, Λούκιτς, Μακσίμοβιτς, Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78′ Γκρούγιτς), Α. Μίτροβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός από την Apple: Ζητά άμεση ενημέρωση λογισμικού στο iPhone και iPad για κρίσιμη απειλή ασφαλείας

Tech + Science 31.12.2025
Ποιος είναι ο κίνδυνος και ποιες συσκευές επηρεάζονται

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα (31/12): Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς

Ελλάδα 31.12.2025
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τόσο αύριο Πρωτοχρονιά όσο και στις 2 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί για την απογραφή των επιχειρήσεων

Ο Γιάννης Τσουκαλάς για το ξύλο στη Σερβία: «Ήταν συνδεσμίτες – Μου έρχονταν από παντού»

Ελλάδα Χτες
Τα δραματικά λεπτά του ξυλοδαρμού του περιγράφει ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Τσουκαλάς, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για την ταλαιπωρία χιλιάδων εκδρομέων παρά τα ανοιχτά μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ απορρίπτει τους ισχυρισμούς εκδρομέων περί αποκλεισμού του οδικού δικτύου – Η ανακοίνωση για την ταλαιπωρία παρά το γεγονός πως τα μπλόκα είναι ανοιχτά

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα Χτες
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα Χτες
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος Χτες
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος Χτες
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα Χτες
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του