E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντιάλ 2022: Το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν το Καμερούν ‑ Σερβία

Γκολ, ανατροπές και 3 - 3

Δημοσίευση 28/11/2022 | 14:28

Μουντιάλ 2022: Το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν το Καμερούν ‑ Σερβία

Έχοντας ηττηθεί αμφότερες στα πρώτα τους παιχνίδια, τόσο το Καμερούν όσο και η Σερβία ήθελαν μόνο τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση και το έδειξαν, αλλά τελικά καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να την πάρει σε αυτό το χορταστικό 3-3, το οποίο δεν βοηθάει πάντως καμία εκ των δύο ομάδων στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022.

Οι Σέρβοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη φάση στο 6′ με την άστοχη κεφαλιά του Μίτροβιτς και την πρώτη ευκαιρία, η οποία ήταν μεγάλη, στο 11′ με τον ίδιο παίκτη, το πλασέ του οποίου εντός περιοχής κατέληξε στο δοκάρι. Ευκαιρία στην οποία δόθηκε συνέχεια στο 17′, όταν ξανά ο Μίτροβιτς δεν κατάφερε να βρει στόχο από πολύ καλή θέση μετά τα λάθη των αμυντικών.

Και αφού η Σερβία δεν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες της, είπε να το κάνει το Καμερούν… Όχι στο 19′, όταν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κουντέ, αλλά στο 29′, όταν ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά και ο Καστελέτο στο δεύτερο δοκάρι έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ήταν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, με τους Αφρικανούς όμως να μην καταφέρνουν να κρατήσουν το σκορ, αφού η Σερβία έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο, χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 45’+1′ ο Πάβλοβιτς με ωραία κεφαλιά μετά το φάουλ του Τάντιτς έκανε το 1-1 και στο 45+3′ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 1-2.

Οι Σέρβοι είχαν κάνει την ανατροπή που άξιζαν, είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και όταν στο 53′ οι Κόστιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ζίβκοβιτς και Μίτροβιτς έκρυψαν τη μπάλα για το 1-3 από τον τελευταίο, άπαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι έλαβε πρόωρο τέλος. Δεν ήταν, όμως, έτσι…

Οι Αφρικανοί, άγνωστο πώς, βρήκαν τη δύναμη για να αντιδράσουν και κατάφεραν, όσο απίστευτο κι αν έμοιαζε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, να ισοφαρίσουν με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά! Αρχικά, μείωσαν σε 2-3 στο 64′ με ωραία λόμπα του Αμπουμπακάρ και αμέσως μετά, στο 66′, έκαναν το 3-3 με την κοντινή προσπάθεια του Τσούπο-Μότινγκ μετά το γύρισμα του Αμπουμπακάρ!

Η εξέλιξη του παιχνιδιού αποτελούσε σοκ για τη Σερβία, η οποία προσπάθησε να ανασυνταχθεί και απείλησε στο 78′ με το σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που έφυγε άουτ, ενώ στο 89′ ο Μίτροβιτς από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Έτσι, το 3-3 έμεινε ως το τέλος και δεν βοηθάει βαθμολογικά καμία εκ των δύο ομάδων στην προσπάθειά τους για πρόκριση στους «16».

Καμερούν: Εμπασί, Ενκουλού, Καστελέτο, Φαΐ, Τολό, Κούντε (67′ Οντούα), Ανγκισά (81′ Ουμ Γκουέτ), Χόνγκλα (55′ Αμπουμπακάρ), Εμπουεμό (83′ Ενκουντού), Τοκό Εκμαπί (67′ Μπασογκόγκ), Τσούπο-Μότινγκ.

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78′ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56′ Σ. Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Κόστιτς, Λούκιτς, Μακσίμοβιτς, Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78′ Γκρούγιτς), Α. Μίτροβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Κόσμος 04.03.2026
Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Καιρός 04.03.2026
Με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους θα κυλήσει το επόμενο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Ελλάδα 04.03.2026
Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Ελλάδα 04.03.2026
Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός από καρκίνο του εγκεφάλου

Κόσμος 04.03.2026
Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Ελλάδα 04.03.2026
Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος 04.03.2026
Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Ελλάδα 04.03.2026
Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

Voucher 750 ευρώ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το πάρετε

Οικονομία 04.03.2026
Ανοιξε ο δρόμος για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πώς θα πληρωθείτε.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Πολιτική 04.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Συγκίνηση, κλάματα και χειροκροτήματα για την επιστροφή των εφήβων αθλητών του Αρη στη Θεσσαλονίκη

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Η Κ18 των κιτρινόμαυρων επέστρεψε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον εγκλωβισμό στο Αμπου Ντάμπι