E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντιάλ 2022: Το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν το Καμερούν ‑ Σερβία

Γκολ, ανατροπές και 3 - 3

Δημοσίευση 28/11/2022 | 14:28

Μουντιάλ 2022: Το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν το Καμερούν ‑ Σερβία

Έχοντας ηττηθεί αμφότερες στα πρώτα τους παιχνίδια, τόσο το Καμερούν όσο και η Σερβία ήθελαν μόνο τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση και το έδειξαν, αλλά τελικά καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να την πάρει σε αυτό το χορταστικό 3-3, το οποίο δεν βοηθάει πάντως καμία εκ των δύο ομάδων στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022.

Οι Σέρβοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη φάση στο 6′ με την άστοχη κεφαλιά του Μίτροβιτς και την πρώτη ευκαιρία, η οποία ήταν μεγάλη, στο 11′ με τον ίδιο παίκτη, το πλασέ του οποίου εντός περιοχής κατέληξε στο δοκάρι. Ευκαιρία στην οποία δόθηκε συνέχεια στο 17′, όταν ξανά ο Μίτροβιτς δεν κατάφερε να βρει στόχο από πολύ καλή θέση μετά τα λάθη των αμυντικών.

Και αφού η Σερβία δεν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες της, είπε να το κάνει το Καμερούν… Όχι στο 19′, όταν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κουντέ, αλλά στο 29′, όταν ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά και ο Καστελέτο στο δεύτερο δοκάρι έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ήταν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, με τους Αφρικανούς όμως να μην καταφέρνουν να κρατήσουν το σκορ, αφού η Σερβία έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο, χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 45’+1′ ο Πάβλοβιτς με ωραία κεφαλιά μετά το φάουλ του Τάντιτς έκανε το 1-1 και στο 45+3′ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 1-2.

Οι Σέρβοι είχαν κάνει την ανατροπή που άξιζαν, είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και όταν στο 53′ οι Κόστιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ζίβκοβιτς και Μίτροβιτς έκρυψαν τη μπάλα για το 1-3 από τον τελευταίο, άπαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι έλαβε πρόωρο τέλος. Δεν ήταν, όμως, έτσι…

Οι Αφρικανοί, άγνωστο πώς, βρήκαν τη δύναμη για να αντιδράσουν και κατάφεραν, όσο απίστευτο κι αν έμοιαζε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, να ισοφαρίσουν με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά! Αρχικά, μείωσαν σε 2-3 στο 64′ με ωραία λόμπα του Αμπουμπακάρ και αμέσως μετά, στο 66′, έκαναν το 3-3 με την κοντινή προσπάθεια του Τσούπο-Μότινγκ μετά το γύρισμα του Αμπουμπακάρ!

Η εξέλιξη του παιχνιδιού αποτελούσε σοκ για τη Σερβία, η οποία προσπάθησε να ανασυνταχθεί και απείλησε στο 78′ με το σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που έφυγε άουτ, ενώ στο 89′ ο Μίτροβιτς από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Έτσι, το 3-3 έμεινε ως το τέλος και δεν βοηθάει βαθμολογικά καμία εκ των δύο ομάδων στην προσπάθειά τους για πρόκριση στους «16».

Καμερούν: Εμπασί, Ενκουλού, Καστελέτο, Φαΐ, Τολό, Κούντε (67′ Οντούα), Ανγκισά (81′ Ουμ Γκουέτ), Χόνγκλα (55′ Αμπουμπακάρ), Εμπουεμό (83′ Ενκουντού), Τοκό Εκμαπί (67′ Μπασογκόγκ), Τσούπο-Μότινγκ.

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78′ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56′ Σ. Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Κόστιτς, Λούκιτς, Μακσίμοβιτς, Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78′ Γκρούγιτς), Α. Μίτροβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγγλία – Αργεντινή 1‑2: Ανατροπή‑έπος στο 90’+2’ και τελικός για το back‑to‑back!

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η Αλμπισελέστε ανέτρεψε το 0-1 με δύο γκολ στο 85` και στο 90`+2` και κλείνει ραντεβού στον τελικό με την Ισπανία για το back-to-back.

Πέθανε ο Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κως: Ανήλικη νεκρή έπειτα από ανατροπή τζετ σκι κοντά στο Μποντρούμ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε η ανήλικη ανετράπη κοντά στο Μποντρούμ της Τουρκίας - το κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό

Τρεις νεκροί από το σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική: Έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας, λίγο μετά τη σύζυγο και το βρέφος τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το όχημα με πινακίδες Μολδαβίας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Αγίου Νικολάου

Μάρω Κοντού: Την Παρασκευή στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της, η τελευταία της επιθυμία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κινηματογράφο και το θέατρο

Διχάζει τη Βρετανία νέα κούκλα εγκυμοσύνης με αφαιρούμενη κοιλιά: «Το σχεδίασε άνδρας;», δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Φορώντας ένα ροζ με λευκό ριγέ φόρεμα και ένα τζιν μπουφάν, η κούκλα συναγωνίζεται την Μπάρμπι με τα μακριά ξανθά μαλλιά και το ροζ κραγιόν της - Μέσα στην κοιλιά της έχει αμνιακό σάκο με μωρό

Κύπρος: Πατέρας κουνούσε τον 3χρονο γιο του κι εκείνος γλίστρησε από τον 4ο όροφο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 37χρονος Βρετανός που κουνούσε το παιδί του δεξιά κι αριστερά ενώ περίμεναν το ασανσέρ συνελήφθη και κρατείται υπό κράτηση

Βαλένθια: Πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος – Η συγκλονιστική στιγμή σε βίντεο

Κόσμος Χτες
Λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση, οι ένοικοι είχαν προλάβει να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους

Χαλκιδική: Γυναίκα και βρέφος νεκρά σε τροχαίο – Δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγωδία χωρίς τέλος στην άσφαλτο της Χαλκιδικής

Παραιτήθηκε μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αργους‑Μυκηνών μετά τη στήριξη του δημάρχου στους αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο ‑ The Press Project

Πολιτική Χτες
Την παραίτησή της από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργους-Μυκηνών υπέβαλε η γιατρός Αναστασία (Σάσα) Αργυροπούλου, μετά την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση υποστήριξης του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου προς του αστυνομικούς που…

Ποιος είναι ο «υπάλληλος του μήνα» που έκανε viral ένα γερμανικό τρένο με μια απίθανη κίνηση

E-Daily 3.Left Χτες
Γερμανική υπερταχεία έκανε έκτακτη στάση στο Αμβούργο γιατί τελείωσε το χαρτί υγείας - ο προϊστάμενος έτρεξε στο σούπερ μάρκετ και το βίντεο έγινε viral με 700.000 προβολές.

Ο κολοσσός Τεχνητής Νοημοσύνης που τρέμει μήπως φέρει το τέλος του κόσμου

Tech + Science Χτες
Η startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic προσλαμβάνει ειδικούς ασφαλείας με αμοιβές άνω των 200.000 δολαρίων για να εμποδίσει τη χρήση των μοντέλων της στην κατασκευή πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων