E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει η Δώρα Τσαμπάζη: Ο Αλέξανδρος έκανε χημειοθεραπεία κι εγώ πάλευα να κατεβάσω γάλα για το μωρό

Η Δώρα Τσαμπάζη μιλάει για τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τη μάχη που έδωσαν μαζί απέναντι στον καρκίνο

Δημοσίευση 27/11/2022 | 12:17

Συγκλονίζει η Δώρα Τσαμπάζη: Ο Αλέξανδρος έκανε χημειοθεραπεία κι εγώ πάλευα να κατεβάσω γάλα για το μωρό

Μία συνέντευξη-εξομολόγηση παραχώρησε η Δώρα Τσαμπάζη στην εφημερίδα Documento και τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδογιάννη. Η σύζυγος του Ολυμπιονίκη του Tae-Kwo-Do, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε μόλις στα 43 του χρόνια νικημένος από μία σπάνια μορφή καρκίνου, μιλά για τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν αλλά και το κληροδότημα που άφησε πίσω του.

Πώς ξεκίνησε η περιπέτειά σας;

Τον Αύγουστο του 2020 ο Αλέξανδρος άρχισε να αισθάνεται μουδιάσματα στο δεξί του πόδι. Αρχικά, θεώρησε ότι προέρχονταν από τη μέση του, τη σμπαραλιασμένη από τους αγώνες. Όσο περνούσε ο καιρός, το πρόβλημα γινόταν πιο έντονο, σχεδόν μόνιμο. Ο Αλέξανδρος, που ήξερε καλά το σώμα του, άρχισε να ψάχνεται.

Και γύρω στα Χριστούγεννα μάθαμε ότι είχε όγκο στον αριστερό βρεγματικό λοβό του εγκεφάλου. Αυτός ο όγκος πίεζε το νεύρο όχι της κινητικότητας αλλά της αισθητικότητας. Μπήκαμε αμέσως στο χειρουργείο, στις αρχές του ’21, ελπίζοντας ότι ο όγκος θα ήταν καλοήθης.

Ακολούθησαν οι πρώτες χημειοθεραπείες.

Ναι, στο Αλεξάνδρα. Νοικιάσαμε ένα διαμέρισμα στη Μιχαλακοπούλου, ακριβώς απέναντι στο νοσοκομείο, για να κοιταζόμαστε από τα παράθυρα! Λόγω Covid δεν επιτρεπόταν να τον συνοδεύσω στη χημειοθεραπεία. Αλλά ήμασταν αποφασισμένοι ότι όλα θα πάνε καλά. Παράλληλα, εγώ προσπαθούσα μόνη μου να κατεβάσω γάλα με το θήλαστρο και να το συντηρώ με παγοκύστες.

Το έστελνα με ΚΤΕΛ στη μάνα μου στη Θεσσαλονίκη για να πιει το μωρό, που ακόμη δεν δεχόταν γάλα σε σκόνη. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τη νέα σκληρή πραγματικότητα. Ο καθένας μας έδινε μάχη από το δικό του μετερίζι με κοινή συνισταμένη τη ζωή. «Δώρα, πρέπει να τα καταφέρεις ό,τι και αν γίνει» έλεγα μέσα μου. Ακόμη μας φαινόταν αδιανόητο ότι ο Αλέξανδρος μπορεί και να μη τα καταφέρει.

Δώρα, πώς πενθεί κάποιος μια τέτοια απώλεια;

Θέλω το πένθος μου να είναι δημιουργικό. Να κάνω πράγματα για εκείνον, ώστε να μείνει αθάνατος. Η δημοπρασία των μεταλλίων του, που θα γίνει τον Δεκέμβριο, ήταν η τελευταία του επιθυμία. Και θέλω να καταλήξουν σε χέρια καθαρά, όπως ήταν τα δικά του. Τα έσοδα θα δοθούν για να βοηθηθούν παιδιά με καρκίνο ή κακοποιημένα αλλά και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο Αλέξανδρος ήταν ένας άνθρωπος που γεννήθηκε μες στη μαυρίλα για να δώσει χαρά, να δοξάσει τη χώρα του και να απαλύνει τις ψυχές. Στα δέκα χρόνια που ζήσαμε μαζί δεν τον άκουσα να λέει κακή κουβέντα ούτε γι’ αυτούς που τον έβλαψαν. Γύρισα από την κηδεία του και ένιωθα γαλήνη και ανακούφιση.

Η αγάπη που εισπράξαμε πήρε όλα τα κομμάτια, όλα τα «γιατί;» και τα κούμπωσε μεταξύ τους. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν ένας άνθρωπος αγέρωχος, υπερήφανος, τίμιος, καθαρός, πολύ γενναιόδωρος. Ένας άνθρωπος που μέσα του είχε μόνο το καλό και το φως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Θεσπρωτία

Ελλάδα 20.03.2026
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή της Θεσπρωτίας, το πρωί της Παρασκευής.

NASA: Προετοιμάζεται για την εκτόξευση του πυραύλου «Αρτεμις» στη Σελήνη

Tech + Science 20.03.2026
Το διαστημικό σκάφος Orion και το σύστημα εκτόξευσης μεταφέρονται στην εξέδρα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει αν δεν έχετε βγάλει μέχρι το καλοκαίρι

Ελλάδα 20.03.2026
Η απόφαση για την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων συνδέεται άμεσα με την ανάγκη βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας

«Η μηνιγγίτιδα μας την πήρε σε 12 ώρες»: Συγκλονίζει ο πατέρας 18χρονης μαθήτριας

Κόσμος 20.03.2026
Ο πατέρας ενός 18χρονου κοριτσιού που πέθανε μετά από ξέσπασμα μηνιγγίτιδας στο Κεντ αποκάλυψε πώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε λίγες ώρες αφότου προσβλήθηκε από την ασθένεια

Ραγίζει καρδιές: Η Μπέλλα συνεχίζει την καθημερινή βόλτα τους σαν να είναι ακόμα μαζί

Ελλάδα 20.03.2026
Δεν τον αποχαιρέτησε ποτέ: Η συγκλονιστική ρουτίνα της Μπέλλας μετά την απώλεια του ανθρώπου της

Ιράν: Νεκρός ο στρατηγός Ναϊνί, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης

Κόσμος 20.03.2026
Ο στρατηγός Ναϊνί φέρεται να σκοτώθηκε σε ένα από τα κύματα αεροπορικών επιθέσεων που έπληξαν στρατηγικά κέντρα διοίκησης στην Τεχεράνη και την περιοχή του Καράτζ

Το Ντουμπάι σε πλήρη κατάρρευση: Αποθέματα νερού για 48 ώρες ‑ Φήμες για επιβολή capital controls

Κόσμος 20.03.2026
To πάλαι ποτέ πάμπλουτο και υπερπολυτελές Εμιράτο καταρρέει στη φρίκη του πολέμου

Ξεκίνησε η δίκη του βουλευτή Φλώρου που επιτέθηκε με μπουνιές στον επίσης βουλευτή Βασίλη Γραμμένο

Ελλάδα 20.03.2026
Κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας

Tι αμοιβή δικαιούνται όσοι εργαστούν την 25η Μαρτίου

Οικονομία 20.03.2026
ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η 25η Μαρτίου για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Σιδηρόδρομος: Πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 23/3

Ελλάδα 20.03.2026
Συμπαράσταση για τη δίκη των Τεμπών

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Κίνδυνος καθολικής καραντίνας ‑ «Θα μιλάμε για τεράστια καταστροφή»

Ελλάδα 20.03.2026
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένονται εκτός απροόπτου σήμερα