E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρέθυμνο: Χοντρός καβγάς και ξύλο μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ ‑ Τραυματίστηκε καθηγητής

Ο καθηγητής προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη και γρονθοκοπήθηκε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2022 | 13:15

Ρέθυμνο: Χοντρός καβγάς και ξύλο μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ ‑ Τραυματίστηκε καθηγητής

Διαστάσεις, που εύκολα μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες, σε σχολεία του Ρεθύμνου περιγράφονται από εκπαιδευτικούς, με αφορμή ένα πολύ σοβαρό βίαιο επεισόδιο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μαθητή και ενός καθηγητή και σημειώθηκε στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το goodnet.gr, το επεισόδιο της Πέμπτης ήρθε ως «συνέχεια» μικρότερης έκτασης επεισοδίου, που είχε σημειωθεί δύο εβδομάδες πριν και πάλι στο ίδιο σχολείο και έχει ρατσιστικά κίνητρα.

Τοτε, ένας μαθητής Αλβανικής υπηκοότητας είχε προκληθεί από συμμαθητές του και εξωσχολικούς, είχε απειληθεί και απάντησε αμυνόμενος. Έτσι, εκτιμάται – όπως προκύπτει από τις περιγραφές – πως την Πέμπτη οι μαθητές, που θεώρησαν πως θίχτηκαν από την συμπεριφορά του συμμαθητή τους, «κάλεσαν ενισχύσεις» από άλλα σχολεία (από περιφερειακή μονάδα αλλά και από σχολείο της πόλης) και έβαλαν στόχο τον συγκεκριμένο νεαρό.

epal1

Όλα έγιναν, ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία και τα μαθήματα σε εξέλιξη, άρα όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι 700 περίπου μαθητές της μονάδας εκεί! Και όλα συνέβησαν εντός του σχολικού συγκροτήματος, όπου δηλαδή μπήκαν οι εξωσχολικοί (ακόμα και αν μιλάμε για μαθητές, θεωρούνται εξωσχολικοί, αφού ανήκουν σε άλλο σχολείο) και σχεδόν ανενόχλητοι επιτέθηκαν στον μαθητή.

Το θύμα δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον επτά άτομα, τόσο από το εν λόγω σχολείο όσο και από μαθητές άλλων σχολείων και σύντομα το επεισόδιο πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού προστέθηκαν και άλλοι μαθητές που περικύκλωσαν τον μαθητή και τον ξυλοκοπούσαν χωρίς έλεος! Και όλα αυτά, ενώ κάποιοι άλλοι… απλά βιντεοσκοπούσαν το γεγονός και δεν αντιδρούσαν.

Αυτός που αντέδρασε ήταν ένας καθηγητής, ο οποίος είδε τι συνέβαινε και «έπεσε» πάνω στον μαθητή που δεχόταν την επίθεση, προστατεύοντάς τον. Μάλιστα, τραυματίστηκε ελαφρά (από κάποιο αντικείμενο) και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πήγε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή, το 1ο ΕΠΑΛ έμεινε κλειστό και πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνέλευση του συλλόγου των διδασκόντων και της διεύθυνσης. Κλήθηκαν οι μαθητές, που συμμετείχαν στο σοβαρό επεισόδιο και οι γονείς τους. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν τα δύο τουλάχιστον σχολεία, από τα οποία προέρχονταν οι μαθητές που επίσης συμμετείχαν στην επίθεση.

Τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ όσο και στο περιφερειακό λύκειο, του Περάματος εν προκειμένω, στο οποίο φοιτούν οι 4 «εξωσχολικοί» μαθητές, ελήφθησαν άμεσα αποφάσεις. Αποβλήθηκαν 3 μαθητές για δύο μήνες από το 1ο ΕΠΑΛ και 4 μαθητές από το ΓΕΛ Περάματος. Μάλιστα, στην περίπτωση του επαγγελματικού λυκείου, γίνεται και πρόταση για αλλαγή του εξωσχολικού περιβάλλοντος για τους επίμαχους μαθητές, απόφαση, όμως που πρέπει να «περάσει» από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την περιφερειακή της Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Τσιλιαδόροι» μπαίνουν στη θέση μεθυσμένων οδηγών και περνούν τα αλκοτέστ στα μπλόκα

Ελλάδα 19.02.2026
Κάποιοι οδηγοί αντί να συμμορφωθούν με τους νόμους αποφασίζουν να βρουν τρόπους να τους παρακάμψουν

Χωρίς ταξί για τρίτη μέρα ‑Το πρωί πορεία προς το Μαξίμου, επεισόδιο με απεργοσπάστη

Ελλάδα 19.02.2026
Ένταση με απεργοσπάστη και τραυματισμός οδηγού ταξί

Μυτιλήνη: Nηπιαγωγός τρομοκρατούσε παιδιά και συναδέλφους

Ελλάδα 19.02.2026
Για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό υπήρχαν πολλές καταγγελίες

CNN: Έτοιμες οι ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο

Κόσμος 19.02.2026
Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμα λάβει την τελική του απόφαση, ανέφεραν πηγές στο αμερικανικό δίκτυο

Αλλάζει το σκηνικό – Πώς θα επηρεάσει η νέα κακοκαιρία το τριήμερο

Καιρός 19.02.2026
Kαταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες στα δυτικά

Προφυλάκιση του ιδιοκτήτη του εργοστασίου Βιολάντα: Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Ελλάδα 19.02.2026
Οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν και το πόρισμα «καταπέλτης» της Πυροσβεστικής

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή

«Έξυπνες» κάμερες: Τα έξι σημεία που θα τοποθετηθούν ‑ Θα μπουν και σε λεωφορεία

Ελλάδα Χτες
Το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες θα χρησιμοποιηθεί για τη βεβαίωση προστίμων κατά οδηγών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ