E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύσκολες ώρες για τον πρωθυπουργό

Τι έχει συμβεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2022 | 10:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύσκολες ώρες για τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η αδελφή του Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Με ανάρτησή του στο Facebook ενημερώνει για το «οικογενειακό πρόβλημα», όπως γράφει, και αναφέρει πως «ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της». Ο πρωθυπουργός, καλεί τις γυναίκες, να κάνουν μαστογραφίες και ειδικά όσες είναι μεταξύ 50 – 69 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της» έγραψε ειδικότερα και σημείωσε πως έχει κάνει ήδη την πρώτη της χημειοθεραπεία, αλλά διατηρεί την ψυχραιμία της. «Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που τη διακρίνει. Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή τη μάχη». Μητσοτάκης: Αξιοποιήστε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» Ο πρωθυπουργός, καλεί τις γυναίκες, να κάνουν μαστογραφίες και ειδικά όσες είναι μεταξύ 50 – 69 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

«Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το! Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις ‑ Ανανεώνει το οπλοστάσιό του ταχύτερα απ` ό,τι πριν τον πόλεμο

Κόσμος 19.04.2026
Στο επεξεργασμένο βίντεο Ιρανός αξιωματούχος εμφανίζεται να επιθεωρεί υπόγεια εγκατάσταση πυραύλων, χωρίς να προσδιορίζεται η τοποθεσία

Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται, τι ισχύει φέτος

Ελλάδα 19.04.2026
Φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει ημέρα Παρασκευή και δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και μαθητές για μία ακόμα τριήμερη απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Γατάκι 6 εβδομάδων διασώθηκε από ένα δοχείο κόλλας ‑ «Το μόνο που θέλει είναι αγάπη»

Κόσμος 19.04.2026
Χρειάστηκαν περίπου 7 ώρες για να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της κόλλας

Λέσβος: Έκτη ημέρα μπλόκου στο λιμάνι Μυτιλήνης ‑ Ελλείψεις στα ράφια λόγω αφθώδους πυρετού

Ελλάδα 19.04.2026
Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Νέος κύκλος για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 95%: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Ελλάδα 19.04.2026
Αυξημένη επιδότηση δίνεται σε ευπαθείς ομάδες, νέους 25 – 35 ετών και κατοικίες σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις ‑ Οι δικαιούχοι

Ελλάδα 19.04.2026
Πέρυσι, 1 εκατομμύριο είχαν υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα - Τι αλλάζει φέτος

Ολλανδία: 7 εκατομμύρια τουλίπες στο πιο διάσημο ανοιξιάτικο πάρκο της Ευρώπης

Κόσμος 19.04.2026
«Ο Κήπος της Ευρώπης» στην Ολλανδία άνοιξε - Αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους προς τα ανατολικά

Κόσμος 19.04.2026
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πρόοδο του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα Χτες
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης