E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο σταρ της ποπ Kris Wu καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για βιασμό στην Κίνα

Το δικαστήριο δήλωσε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020, ο Wu, γνωστός και ως Wu Yifan, βίασε τρεις γυναίκες

Δημοσίευση 25/11/2022 | 16:41

Ο σταρ της ποπ Kris Wu καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για βιασμό στην Κίνα

Δικαστήριο του Πεκίνου καταδίκασε τον Καναδό ποπ σταρ Kris Wu, σε 13 χρόνια φυλάκισης, αφού τον έκρινε ένοχο για εγκλήματα, μεταξύ άλλων και βιασμό, περίπου ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του στην Κίνα, όπου γεννήθηκε και έχτισε μια επικερδή καριέρα.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020, ο Wu, γνωστός και ως Wu Yifan, βίασε τρεις γυναίκες.

«Ο Wu Yifan εκμεταλλεύτηκε τρεις μεθυσμένες γυναίκες... στο σπίτι του», ανέφερε το δικαστήριο στον επίσημο λογαριασμό του στο WeChat.

Πρώην μέλος του K-pop συγκροτήματος Exo, ο σούπερ σταρ επέστρεψε στην Κίνα το 2014 για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Συνελήφθη στο Πεκίνο στις 31 Ιουλίου 2021, όταν μια 18χρονη Κινέζα φοιτήτρια τον κατηγόρησε δημοσίως ότι παρέσυρε την ίδια και άλλα κορίτσια, μερικά εκ των οποίων κάτω των 18 ετών, να κάνουν σeξ μαζί του.

Εκείνη την εποχή, η φοιτήτρια δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Wu την είχε παρασύρει σε σeξουαλική επαφή όταν ήταν 17 ετών, αφού της είχε δώσει άφθονο αλκοόλ.

Ο Wu διατάχθηκε επίσης να πληρώσει 600 εκατ. γιουάν (69 εκατ. λίρες) για απόκρυψη προσωπικού εισοδήματος και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με τη φορολογία.

Συγκεκριμένα φέρεται να απέφυγε φόρους ύψους 95 εκατ. γιουάν από το 2019 έως το 2020, αποκρύπτοντας το προσωπικό του εισόδημα και υποπλήρωσε φόρους ύψους 84 εκατ. γιουάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Κατά τη στιγμή της κράτησής του, είχε συνεργασία ως ambassador με 15 brands, μεταξύ των οποίων Bulgari, Lancôme, Louis Vuitton και Porsche, οι οποίες διέκοψαν αμέσως τις σχέσεις μαζί του.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι ο Wu θα απελαθεί, αν και οι δικηγόροι στην Κίνα είπαν ότι τέτοιες απελάσεις συνήθως πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση της ποινής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος 14.07.2026
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα

Υπόθεση Marfin: Η 46χρονη έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκδοθεί στην Ελλάδα

Ελλάδα 14.07.2026
H κατηγορούμενη πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες